Sari la continut
alt

Anca Popacheck icon

De profesie jurnalist și economist, cu experiență în mediul corporatist, s-a specializat în marketing și PR. A inițiat proiecte-pilot de management ecologic, finalizate cu certificarea europeană EMAS. A coordonat proiecte culturale și sociale. În prezent lucrează la proiectul literar Povești ascunse printre noi. O găsiți pe ancapopa.ro.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Femeie îngrijorată

Am aflat că la muzică profesoara este supusă unor gesturi obscene, cu tentă sexuală, că sunt materii la care se aruncă cu obiecte după profesori sau că anii trecuți aceeași profesoară de fizică a fost încuiată pentru o oră într-un spațiu strâmt, rezultat din modificarea clasei cu pereți din rigips. Adică a fost sechestrată și lipsită de libertate spun eu. Eeei, exagerezi, nu crezi? (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Câini pe stradă în 1990

Atleta de performanță Daniela Cîrlan, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Atena și Rio, a fost mușcată în 2014 de câini în timp ce își făcea antrenamentul în Parcul Sub Arini din Sibiu. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Florentin Băcanu

Din boxă răsuna muzică, niște băieți fac tracțiuni și flotări la barele din parc. Sunt la bustul gol, unii dintre ei chiar musculoși, pe ici-colo câte o fată se antrenează în rând cu ei. Un tânăr cu dizabilități la picioare face ridicări cu o greutate legată în jurul mijlocului.

Citește mai mult

Daruri din inimă

A ales această variantă, în ciuda tuturor sfaturilor, riscând să-și supere “binefăcătorii”. Mi-a explicat de ce: s-a mutat mai aproape de familia ei. Ca să fie ajutată? Nu, ca să ajute. Urmează să se mute la ea, mama ei de 49 de ani, “bătrână și bolnavă” și sora ei de 13 ani, cu probleme mari. “Eu sunt tare, pot duce multe.”

Citește mai mult

Caravana visurilor

Copii care nu merg la școală. Copii aflați în risc de abandon școlar. Sunt noțiuni pe care le auzim atât de des în diverse contexte, încât și-au pierdut în mare parte înțelesul, gravitatea. Dar, atunci când te întâlnești, te joci, lucrezi cu acești copii, toată grozăvia lipsei de educație și de șanse capătă un sens real, palpabil.

Citește mai mult