Sari la continut
alt

Andra Samoilăcheck icon

A terminat Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. A câștigat 2 ani consecutiv concursului organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România „Europa Jurnaliștilor din Amfiteatre” cu reportaje radio despre realitatea tinerilor studenți basarabeni din România și problema abandonului școlar la nivel național.

A lucrat ca jurnalist radio pentru Europa Fm si Radio Nord Est (Iași) și a fost vocea din spatele știrilor B1 TV din poziția de editor voce (voiceover) vreme de mai bine de 5 ani . În prezent lucrează ca producator media facilitând crearea de conținut editorial pentru știri, reportaje și documentare în Romania pentru publicații, canale TV și platforme online internaționale. 


Articole publicate check icon

batran - maini -  Foto Guliver/Getty Images

Bunica mea este născută în 1929, îi zic nona, pentru că este nevastă de italian din Friuli-Venezia Giulia și a stat toată viața ei în comuna Greci, județul Tulcea, acolo unde, culmea, s-au stabilit italienii cioplitori în piatră după Al Doilea Război Mondial. Foto Getty Images

Citește mai mult

Pat în camera de hotel

Nu mică mi-a fost mirarea atunci când am fost sunată de recepția hotelul care mă avertiza pe un ton alarmant că programul de lucru la recepție se încheie la ora 3 și dacă mai ajung la locație, aș face bine să fiu prezentă până atunci. Ciudat lucru, mi-am zis. Din știintele mele în ale cazatului la hotel și nu B&B, programul de lucru e permanent. Dar tonul cu care am fost informată mi-a dat de înțeles că ar fi de bun simt să nu le stric angajatilor siesta de după-amiază. ( Foto: Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon jurnalist Sua

Au venit americanii. Dintre toate națiile cu care am avut șansa să lucrez și nu au fost puține, americanii ocupă un loc fruntaș în preferințele mele. Easy going, full credit. Americanii pornesc de la premisa că stii ce faci și îți acordă credit full până la proba contrarie. Sper deosebire de mai europenii lor frați britanici, care te adulmecă bine înainte să se încreadă în vorbele tale, la americani ai sentimentul încrederii și respectului reciproc. Să tot muncești așa.

Citește mai mult

Jurnalist radio

Opțiunile acum 12 ani erau fix cele pe care le avem și acum. Nu s-au schimbat foarte multe din acest punct de vedere. Cele trei mari orașe unde se putea studia pe bune erau și sunt în teorie: Iași, Cluj și București. Bine, ar fi și Timișoara, dar parcă prea e în vestul extrem al României și, la ce drumuri avem, am preferat să urc spre Moldova. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Vama Siret

Zeci de refugiați intră în Romania cu valize, copii și teamă. Cei mai mulți femei și prunci, dar și adolecenți care și-au luat gașca de prieteni și au ajuns, unii pe jos, în România. Trec granița confuzi și plini de emoții. Un tăvălug de emoții și sentimente care pentru mulți dintre noi sunt greu de imaginat. Pășesc neîncrezători și obosiți. Spaima i-a secătuit de puteri.

Citește mai mult