Sari la continut
alt

Bogdan Condratecheck icon

Inginer silvic, absolvent al Facultății de Horticultură, specializarea Silvicultură, din cadrul USAMV Cluj Napoca, lucrează ca inginer proiectant în amenajarea pădurilor din anul 2017. Preocupat de pomicultură, ornitologie și exploatarea sustenabilă a resurselor naturale, în raport cu principiile de bază ale silviculturii: principiul ecologic și cel social-economic.


Articole publicate check icon

Tăieri succesive de păduri

Un om născut și crescut într-un mediu de beton se lamentează văzând cum un arbore bătrân, un gigant, cade în fața drujbelor. Cine își face timp pentru pădure, cine se documentează si umblă prin păduri va înțelege că succesiunea generațiilor nu este o catastrofă, ci mersul firesc al lucrurilor.

Citește mai mult

vanatoare - Foto: Peter Paul Lüdenbach / Panthermedia / Profimedia

Lunetistul putred de bogat - acel posesor de permis de portarmă și permis de vânătoare, care nu are nici o legătură cu natura. El achită niște sume de bani, pentru a apăsa pe trăgaci, fără să cunoască prea multe despre specia sau animalul pe care îl vânează. (Foto: Peter Paul Lüdenbach / Panthermedia / Profimedia)

Citește mai mult

padure - Foto: Justin Sam / Alamy / Alamy / Profimedia

Indiferent că mănânci acasă, sau ești servit într-un restaurant, indiferent că ai în față un steak cu legume și un vin, sau mănânci doar o salată cu ceapă verde și ridichi, mâncarea ta a crescut pe un sol pe care cândva era o pădure virgină sau o pajiște naturală. (Foto: Justin Sam / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult