Sari la continut
alt

Cătălin Savacheck icon

Muzicolog și jurnalist.


Articole publicate check icon

Andrei Ioniță: - Nikolaj Lund

„Când sunt pe scenă simt efectiv un flux de energie care nici măcar nu-mi aparține, trece pur și simplu prin mine, prin instrument. Muzica are această putere de a exprima inefabilul. De aceea nu pot pune exact în cuvinte ceea ce se petrece pe scenă, dar atâta vreme cât ascultătorii sunt atinși, sunt mai mult decât fericit”. (Credit foto Nikolaj Lund)

Citește mai mult

Mihaela Oprea

Chiar dacă m-au remarcat, când m-am adresat unui profesor cu influență care de altfel mă aprecia, răspunsul a fost „Draga mea, la mine vin toți cu plasele pline. Și nici atunci nu am timp”.

Citește mai mult

Florian Mitrea

„Oustanding, Florian, plays Mozart extremely beautifully”, a spus despre Florian Mitrea nimeni alta decât inegalabila Martha Argerich, ascultându-l în concursul internațional de pian de la Hamamatsu, Japonia, din al cărui juriu făcea parte.

Citește mai mult

Vlad Stănculeasa

Vlad Stănculeasa este fără îndoială cel mai talentat violonist al generației sale. Și cel mai realizat, muzical vorbind. La 34 de ani a avut cam tot ce visează un muzician profesionist: a făcut muzică de cameră cu greii timpurilor noastre, interpreți ca Maxim Vengerov, Janine Jansen, Viktoria Mullova sau Jeremy Menuhin, a fost solist în simfonice cu orchestre ca Gothenburg, Lausanne, Basel, Kammersymphonie Leipzig, Koreea Chamber Orchestra, Orchestra Filarmonicii „George Enescu” și toate celelalte orchestre mari din România.

Citește mai mult