Sari la continut
alt

Claudia Chirucheck icon

Claudia Chiru este profesor pentru învățământul primar la Școala nr. 195 din Titan, București. În 2013, a fondat Scoala Alternativă de Gândire Aplicată - SAGA Kid din București, pe care o dezvolta si in prezent, un ONG care oferă programe educaționale alternative pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani și sprijină copiii dornici să învețe, dar care nu au suport financiar.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Profesor bun, profesor rău

Înțelegeți de ce nu avem nevoie sa reinventăm nimic? Este suficient să facem bine ceea ce ar trebui deja să facem. Este suficient să predăm în on-line foarte bine ceea ce ar fi trebuit să predăm în sala de clasă. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Lecție de matematică

Elevii mei, copii de 10 și 11 ani, sunt siguri că atunci când nu știu să rezolve la mate ceva sunt proști. Azi i-am auzit spunând despre ei că sunt proști. Sunt atât de convinși încât se comportă cu frică de greșeală, cu frică de propriile acțiuni, cu neîncredere în forțele proprii, se fac mici și devin muți. Se anulează.

Citește mai mult

Fetiță la teme

Zilnic ma întâlnesc cu părinți și elevi și aud povești. În dimineața cu pricina, un copil era amenințat cu nepromovarea anului școlar, cu ratarea pe viață, altul cu pedepse inimaginabile, altul cu retragerea afecțiunii, în caz că nu ,,livrează’’ calificativul de foarte bine cu artificii, conform așteptărilor... (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Copil în tabără

Am observat în primele zile că, lăsați singuri la masă, unii copii mor de foame cu bucata de carne în față. Începând o discuție cu ei, am primit răspunsuri de genul: “Nu-mi place să mănânc cu mâna.”, “Nu vreau să mă murdăresc.”, “Nu pot să-mi tai carnea.”, “Nu am forță.”, “Mama îmi taie acasă carnea mare”. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult