Sari la continut
alt

Corina Murafacheck icon

Corina Murafa este expert in politici energetice cu mai mulți ani de experiență în companii multinaționale, organizații internaționale și think tank-uri. A fost consultant pentru Banca Mondială și Cancelaria Primului Ministru, pentru Ministerul Finanțelor Publice și alte instituții, colaborând totodată și cu Ministerul Energiei, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Deloitte, OMV Petrom, Societatea Academică din România etc. Are ca domenii principale de expertiză afacerile europene în energie, guvernanța corporativă a companiior de stat, drepturile consumatorilor de energie. A studiat la București, Berlin și New York, deținând un Master în Politici Economice Europene de la Hertie School of Governance. Este doctorand la Academia de Studii Economice.


Articole publicate check icon

energie verde - Foto: Berit Kessler / Panthermedia / Profimedia

Zilele trecute, la Târgu-Jiu a fost scandal în piața publică. Era să se lase și cu bătaie. Între activiștii de mediu care militează pentru tranziție energetică justă în regiune și lucrătorii de la Complexul Energetic Oltenia s-a iscat o ceartă în stradă. Unii vor decarbonizare, alții vor locuri de muncă. Foto: Berit Kessler / Panthermedia / Profimedia

Citește mai mult

societate civila - (Foto: ifeelstock / Alamy / Alamy / Profimedia)

Societatea civilă din România a început să lucreze cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru creionarea Planului Național de Redresare și Reziliență. (Foto: ifeelstock / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Parc natural

Cetățenii interesați de conservarea naturii erau cândva la fel de exotici ca exploratorii din National Geographic. Acum, lucrurile stau cu totul altfel: „Ne-am înmulțit, suntem peste tot!” spune Florin, vorbind despre cum s-a construit Parcul Național Buila-Vânturarița.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Implicare - Fundația Comunitară București

ONG-urile au demonstrat în această perioadă foarte multă capacitate de adaptare la schimbare și reziliență. Am vrut să văd nu numai cum au reușit liderii de ONG-uri din România să stingă focurile din prima linie, dar și ce pericole majore văd ei pentru societatea românească. (Foto: Bogdan Dincă/ Fundația Comunitară București)

Citește mai mult

Paul Radu

„Când am început eu să lucrez ca jurnalist de investigație, foarte puțină lume lucra cu baze de date. Am primit multe acuzații că lucrez pentru tot felul de servicii secrete, de la SRI la Mossad. Dar, de fapt, uneltele sunt foarte simple: baze de date din foarte multe țări, informații intersectate”, spune Paul Radu. (Foto: Facebook Paul Radu)

Citește mai mult

Solidaritate in vremea coronavirusului

Ashoka România, biroul local al celei mai mari rețele internaționale de susținere a antreprenorilor sociali și a inovației sociale, și-a mutat în online strategia de susținere a agenților schimbării din România. De mai multe ori pe săptămână găzduim webinarii, ateliere de lucru și conversații menite să antreneze noi abilități și să susțină ecosisteme pentru schimbare. (Foto: Imagesines/ Alamy/ Profimedia)

Citește mai mult

copil la proteste

Trei sferturi dintre români se consideră, la nivel de gândire, agenți ai schimbării. Dacă este însă să își evalueze impactul acțiunilor lor, numai o treime declară că reușesc să schimbe în bine societatea în care trăiesc. Aici este cea mai mare ruptură în societatea noastră și totodată cea mai mare oportunitate. Dacă vei pune în mâinile acestor oameni uneltele de acțiune, mental ei sunt deja acolo. (Foto: Alberto Groșescu)

Citește mai mult