Sari la continut
alt

Corina Murafacheck icon

Corina Murafa este expert in politici energetice cu mai mulți ani de experiență în companii multinaționale, organizații internaționale și think tank-uri. A fost consultant pentru Banca Mondială și Cancelaria Primului Ministru, pentru Ministerul Finanțelor Publice și alte instituții, colaborând totodată și cu Ministerul Energiei, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Deloitte, OMV Petrom, Societatea Academică din România etc. Are ca domenii principale de expertiză afacerile europene în energie, guvernanța corporativă a companiior de stat, drepturile consumatorilor de energie. A studiat la București, Berlin și New York, deținând un Master în Politici Economice Europene de la Hertie School of Governance. Este doctorand la Academia de Studii Economice.


Articole publicate check icon

copil la proteste

Trei sferturi dintre români se consideră, la nivel de gândire, agenți ai schimbării. Dacă este însă să își evalueze impactul acțiunilor lor, numai o treime declară că reușesc să schimbe în bine societatea în care trăiesc. Aici este cea mai mare ruptură în societatea noastră și totodată cea mai mare oportunitate. Dacă vei pune în mâinile acestor oameni uneltele de acțiune, mental ei sunt deja acolo. (Foto: Alberto Groșescu)

Citește mai mult

Protest OUG 13

Am lăsat o moștenire. O moștenire grea. Am sădit un sâmbure de teamă în rândurile politicienilor. Teama că țara nu e moșia lor. Teama că poate vorba aia veche cu “guvernare în numele poporului, pentru popor” nu e doar o metaforă. Dovadă stă nu numai retragerea celebrei ordonanțe 13, dar pasul înapoi făcut de Parlament în ceea ce privește grațierea faptelor de corupție la nici o zi după ce, din nou, câteva mii de oameni au ieșit în stradă. (Foto: Adrian Câtu)

Citește mai mult

Vă vedem

Vorbim de investiții care se recuperează într-o viață de om. Sună familiar? Grecia vă spune ceva? Faliment național vă spune ceva? (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Energie

Dacă cineva ar face un inventar (ca să nu-i zicem priveghi) al tuturor studiilor și strategiilor, din toate domeniile, alcătuite profesionist și pe bani grei, dar îngropate numai fiindcă fuseseră elaborate sub ministrul precedent, s-ar concluziona că lejer s-ar fi putut face autostrada Brașov – Comarnic. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult