Declarația 600 online. Cât costă?

În secolul XXI pe contribuabilul român, persoana fizică, îl costă în jur de 250 lei să depună online o declarație anuală la ANAF. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multCornel Grama este expert contabil membru CECCAR – Cluj Napoca și consultant fiscal – membru al Camerei Consultanților Fiscali din România, serviciile sale acoperind următoarele domenii: întocmirea declarațiilor de impozite și taxe, asistența pe probleme fiscale și în materie de creanțe bugetare, reprezentare în fața organelor fiscale, instruire și perfecționare în domeniul fiscal, expertize contabile judiciare - extrajudiciare precum și expertize fiscale judiciare la solicitarea instanțelor .
În secolul XXI pe contribuabilul român, persoana fizică, îl costă în jur de 250 lei să depună online o declarație anuală la ANAF. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multPrin Ordonanța de urgență OUG 79/2017 de modificare și completare a Codului Fiscal s-au adus modificări modului de stabilire a impozitului și a contribuțiilor sociale la veniturile obținute din investiții obținute de persoane fizice. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multÎn forma publicată în Monitorul Oficial, persoanele fizice ce obțin venituri din activități independente, profesii liberale, PFA, drepturi de proprietate intelectuală nu mai sunt scutite de plata contribuțiilor la CAS și CASS dacă au și venituri din salarii, deși în Nota de fundamentare a ordonanței de urgență erau scutite. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multPrin proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal publicat recent pe site-ul Ministerului Finanțelor se aduc o serie de modificări legislaţiei fiscale existente în prezent, inclusiv modificări în ceea ce priveşte activităţile independente, atât sub aspectul impozitului pe venit cât şi asupra contribuţiilor de asigurări sociale şi de sănătate datorate la bugetul de stat sau cel de asigurari sociale – cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018. (Foto: Guliver/Getty Images)
Citește mai multLegea de aprobare a OUG3/2017 trimisă spre promulgare aduce o serie de modificări, în ceea ce privește impozitul pe profit, impozitul microîntreprinderilor și taxa pe valoare adăugată. Am trecut în revistă doar câteva care mi s-au părut mai importante, cu impact mai mare asupra firmelor cărora li se aplică. (Foto: Guliver Getty Images)
Citește mai multAnunțată cu surle și trâmbițe de Guvern, inclusiv de Liviu Dragnea, legea prevenției se dovedește încet, încet un mare fiasco sau fâs în limbaj mai popular. (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai multImpozitul pe venitul global pe gospodărie este o declarație de venit global ce se va completa în numele membrilor unei gospodării. Așadar nu este un impozit/taxă nouă, ci un mod de calcul nou.
Citește mai multCe implicații are publicarea cu întârziere a Legii asigurărilor sociale pentru anul 2017, unde se stabilește salariul mediu la 3.131 lei ? (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai multProbabil 80% din firmele din România vor aplica impozitul pe venit și vor avea statut de microîntreprindere dacă îndeplinesc condițiile legii, după ce Guvernul a adoptat o modificare a Codului Fiscal care prevede că impozitul pe venit aplicat microîntreprinderilor cu un singur angajat va fi redus de la 2% la 1%. (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai multSă ne reamintim un pic ce înseamnă schimbarea cotei de TVA așa cum a fost și anul trecut și acum la 19% de la 20%. (Foto Guliver/Getty Images)
Citește mai mult