Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Guy Kawasaki: „Scopul meu este să educ, nu să uluiesc”. INTERVIU

Guy Kawasaki

Foto: Guliver/Getty Images

S-a născut în Hawaii și este japonez. Și-a cunoscut soția, Beth, pe când lucra la Apple. A fost dragoste la prima vedere. Este tatăl a patru copii (Nicodemus, Noah, Nohemi și Nathan), dintre care doi sunt adoptați.

Este promotorul-șef al platformei australiene Canva, destinată celor care nu se pricep la design, dar care au nevoie de materiale de promovare de calitate. Este președintele Consiliului de Administrație al companiei Cheeze. Este ambasador al mărcii Mercedes.

Deși este cunoscut pentru activitatea sa din cadrul Apple, în perioada Steve Jobs, interlocutorul meu a lucrat și ca însoțitor de șofer de camion, arhivar, cercetător, numărător de diamante și vicepreședinte de vânzări și marketing pentru o firmă de bijuterii.

A scris, în total, 15 cărți. În ultima, apărută recent la Editura Publica, amintește despre fostul vice-președinte al companiei United Airlines, căruia i-a împrumutat niște bani. Dacă i-a primit sau nu înapoi, o să aflați direct de la autor.

Suferă de tulburarea Ménière, despre care spune că a căpătat-o în urma numeroaselor prezentări de doi bani la care a asistat.

A fost confundat de-a lungul vieții cu Jackie Chan (vedeți o postare amuzantă de pe Twitter) și cu Robert Kiyosaki (pe care îl parafrazează, spunând că el, Kawasaki, a rămas doar un “tată sărac, tată sărac”).

Este un orator excelent, are un umor incredibil și a răspuns cu generozitate întrebărilor.

Scopul meu este să educ, nu să uluiesc

Interviu cu Guy Kawasaki 

Familia e cea mai tare

În ultima carte, Wise Guy, îl menționați pe tatăl dvs. de 90 de ori. În același timp, o aduceți pe mama dvs în prim plan de numai 20 de ori. V-ați propus să îndreptați în vreun fel acest aspect?

Nu, nu mi-am propus așa ceva. Nu simt nicio presiune în direcția aceasta. Dacă cineva vrea să tragă vreo concluzie în funcție de o astfel de numărătoare, ar greși profund. Nu e chiar atât de simplu.

Numele celor patru copii ai dvs. încep toate cu litera N. De ce?

După alegerea numelor primilor doi copii, am hotărât că ar fi un amănunt simpatic, așa că am rămas la litera N. Fără nicio semnificație aparte.

Există vreun motiv pentru care unii oameni au parte de o viață pe care mulți și-ar dori-o?

Cele mai prețioase bunuri ale vieții mele sunt cei patru copii. Există vreun motiv în spatele faptului că am patru copii? Oare Dumnezeu sau vreo altă forță supremă a avut vreun plan pentru mine sau pentru ca eu să am patru copii? Nu m-am gândit la asta. Mă simt doar norocos că am patru copii.

Despre greșeli

La finalul lunii trecute, Papa Francisc a fost în România. Cu câteva luni înainte, un preot catolic din Polonia a dat foc unor cărți din seria Harry Potter. Ce l-ați fi întrebat pe Papă, dacă v-ați fi întâlnit cu el în România?

L-aș fi întrebat: ar fi necesar ca creștinătatea să se renască?

Infografic Guy Kawasaki

V-a înapoiat Tom O’Toole cei o sută de dolari?

Nu. (n.r. Ceea ce înseamnă că O’Toole nu a citit încă Wise Guy.) 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Filbert check icon
    Dupa citate pare un Coelho al ariei high-tech/TED talks. E doar o impresie grabita asa ca n-o luati prea in serios, n-o iau nici eu. :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult