Sari la continut
alt

Cristi Pitulicecheck icon

Are 13 ani de experiență în industria turismului. A absolvit două facultăți de turism, iar acum oferă consultanță în acest domeniu. De cinci ani publică articole și analize turistice în principalele reviste de profil din România. Îl găsiți pe vinland.ro   


Articole publicate check icon

Otopeni Covid19

Turiștii străini fac asta nu numai pentru că le permitem, dar mai ales pentru că încurajăm această mizerabilă formă de turism. Iar după ce își bat joc la noi pentru că în Germania ar trudi luni bune de zile să plătească amenda pentru o grosolănie ca asta, pleacă cu un sentiment de… exact… de dispreț.

Citește mai mult

covid - plaja goala

În zilele astea, în plină criză sanitară si economică, ne îndreptăm cu pași repezi spre încă o țeapă. Si dacă iese, de data asta va fi cea mai mare din istorie. Este vorba de zecile de milioane de euro pe care agențiile de turism le-au încasat ca avansuri si acum, din vari motive nu le mai restituie turiștilor.

Citește mai mult

Priveliște din avion

Zilele trecute Consiliul Concurentei a publicat o listă cu 13 agentii de turism care au primit o amendă cumulată de peste 2,4 milioane de euro pentru faptul că si-au coordonat acțiunile împotriva intereselor turistilor în perioada 2012 - 2016.

Citește mai mult

Plajă Eforie

Guvernul a sărit zilele trecute în ajutorul turismului Românesc. Cum? Cum știe el mai bine să o facă: prin reduceri populiste de taxe și anume reducerea cotei de TVA de la 9% la 5%. O măsură salutară la prima vedere, dar cât de poate de păguboasă pentru cei mai mulți dintre noi la o analiză mai atentă. (Foto: Inquam Photos / Mircea Manol)

Citește mai mult