Sari la continut
alt

Cristi Pitulicecheck icon

Are 13 ani de experiență în industria turismului. A absolvit două facultăți de turism, iar acum oferă consultanță în acest domeniu. De cinci ani publică articole și analize turistice în principalele reviste de profil din România. Îl găsiți pe vinland.ro   


Articole publicate check icon

Buila Vanturarita

Geoparcurile sunt asocieri identitare ale unor comunități dintr-o anumită zonă. Scopul geoparcurilor este acela de a conserva si valorifica patrimoniul natural si cultural al unei comunități. Aceste forme de asociere nu presupun absolut nicio restricție, iar deciziile se iau la nivel comunitar. Cele mai multe geoparcuri sunt sub umbrela UNESCO. Foto: Facebook/ Romsilva-Parcul Naţional Buila-Vânturariţa

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Otopeni Covid19

Turiștii străini fac asta nu numai pentru că le permitem, dar mai ales pentru că încurajăm această mizerabilă formă de turism. Iar după ce își bat joc la noi pentru că în Germania ar trudi luni bune de zile să plătească amenda pentru o grosolănie ca asta, pleacă cu un sentiment de… exact… de dispreț.

Citește mai mult

covid - plaja goala

În zilele astea, în plină criză sanitară si economică, ne îndreptăm cu pași repezi spre încă o țeapă. Si dacă iese, de data asta va fi cea mai mare din istorie. Este vorba de zecile de milioane de euro pe care agențiile de turism le-au încasat ca avansuri si acum, din vari motive nu le mai restituie turiștilor.

Citește mai mult

Priveliște din avion

Zilele trecute Consiliul Concurentei a publicat o listă cu 13 agentii de turism care au primit o amendă cumulată de peste 2,4 milioane de euro pentru faptul că si-au coordonat acțiunile împotriva intereselor turistilor în perioada 2012 - 2016.

Citește mai mult