Sari la continut
alt

Cristi Pitulicecheck icon

Are 13 ani de experiență în industria turismului. A absolvit două facultăți de turism, iar acum oferă consultanță în acest domeniu. De cinci ani publică articole și analize turistice în principalele reviste de profil din România. Îl găsiți pe vinland.ro   


Articole publicate check icon

The beach bar

Pe 21 martie 2023, reprezentanții industriei turismului din România s-au mai dus o data la legiuitori, plini de mândrie și cu căciula în mână să ceară o lege prin care să se dea carduri, vouchere, tichete, bilete de papagal, de vacanță la toată lumea. La tot poporul românesc. Adică să se acorde vouchere printr-un bizar mecanism și celor din privat. (Foto: Inquam Photos/ Costin Dincă)

Citește mai mult

Ziua nationala - steag

Într-un fel sau altul sunt 19 milioane de Românii. Cel puțin atâtea. Prin prisma experiențelor acumulate aici fiecare ne-am făcut o țară, iar Româniile noaste coincid în linii mari, dar notele fine, cele subiective, le diferențiază radical. Le diferențiază atât de mult, încât milioane dintre noi nu se mai regăsesc în Româniile celorlalți și aleg să plece. Alții aleg să tacă. Alții aleg să nu le pese. Așa este peste tot, de altfel, singurul lucru care diferă sunt proporțiile. ( Foto: Vadim Ghirda / AP / Profimedia)

Citește mai mult

Buila Vanturarita

Geoparcurile sunt asocieri identitare ale unor comunități dintr-o anumită zonă. Scopul geoparcurilor este acela de a conserva si valorifica patrimoniul natural si cultural al unei comunități. Aceste forme de asociere nu presupun absolut nicio restricție, iar deciziile se iau la nivel comunitar. Cele mai multe geoparcuri sunt sub umbrela UNESCO. Foto: Facebook/ Romsilva-Parcul Naţional Buila-Vânturariţa

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Otopeni Covid19

Turiștii străini fac asta nu numai pentru că le permitem, dar mai ales pentru că încurajăm această mizerabilă formă de turism. Iar după ce își bat joc la noi pentru că în Germania ar trudi luni bune de zile să plătească amenda pentru o grosolănie ca asta, pleacă cu un sentiment de… exact… de dispreț.

Citește mai mult

covid - plaja goala

În zilele astea, în plină criză sanitară si economică, ne îndreptăm cu pași repezi spre încă o țeapă. Si dacă iese, de data asta va fi cea mai mare din istorie. Este vorba de zecile de milioane de euro pe care agențiile de turism le-au încasat ca avansuri si acum, din vari motive nu le mai restituie turiștilor.

Citește mai mult