Sari la continut
alt

Dorina Achelărițeicheck icon

Jurnalist independent (Germania/Italia), de 11 ani domiciliat in Europa (momentan la Berlin), călător în jurul lumii, specialist în comunicare & relații internaționale/interculturale, iubitor de artă, cultură, multiculturalism și orizonturi asiatice. 


Articole publicate check icon

Urmările cutremurului din Turcia

În orașe ca Adıyaman, echipele de intervenție au intrat abia în a treia zi. Orașul a fost ras de pe fața pământului. Acum 3 ani eram acolo exact în această perioadă: hotelul în care am înnoptat, Hotel Ünal, care părea ca scos dintr-un roman de Orhan Pamuk, a fost printre primele clădiri care s-au prăbușit.

Citește mai mult

Erdogan - Foto: Ozkan Bilgin / AFP / Profimedia

Erdoğan a „vizitat” zonele afectate abia miercuri, în a treia zi de la producerea catastrofei: a promis 10.000 TL (~500 dolari) pentru fiecare familie din zonă și că sinistrații vor fi găzduiți în hoteluri, dar nu în hoteluri locale, ci în zona Antalya/Alanya. Stupoare: cum vor ajunge mii, dacă nu milioane de oameni pe litoral? Vorbim de distanțe de mii de km: de la Diyarbakır la Antalya sunt 1.130 km. (Foto: Ozkan Bilgin / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Scholz

La Berlin sunt întrebată în mod constant ce cred despre evoluția situației din Ucraina… Ce vor aduce următoarele luni? Greu de zis… Situația populației din Ucraina degenerează constant, frontul este înghețat (la propriu și la figurat), Zelenski este deja in drum spre Washington… acestea sunt certitudinile. (Foto: Action Press/ Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

Ucraina - subsol

Prețurile în multe supermarketuri sunt de 3 ori mai mari decât la Odesa, iar orașul este pe jumătate distrus, căci se află la 20-25 km de linia frontului și nu poate beneficia de defensa de care beneficiază vecina Odesa.

Citește mai mult

Energie - Germania

La Berlin, ministrul Habeck (Partidul Verzilor), care a anunțat în urmă cu câteva zile amânarea datei de renunțare la energia rezultată din combustibili fosili, a trecut deja la pasul următor și a declarat alerta de gradul 2 (din 3). În traducere liberă: există un risc ridicat ca aprovizionarea cu gaze să fie întreruptă pe termen lung. Etapa succesivă ar reprezenta raționalizarea consumului. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Putin- Merkel

Însă cel puțin Gerhard Schröder a fost (in sfârșit!) „mustrat” în mod oficial de Bundestag, fiindu-i retrase toate privilegiile de fost cancelar - o tardivă „pedeapsă” pentru serviciile de lobby prestate ani de zile la Gazprom & Rosneft. De menționat este că Schröder este încă membru al SPD: până acum, doar 4 filiale regionale l-au exclus din partid. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult