Sari la continut
alt

Dorina Achelărițeicheck icon

Jurnalist independent (Germania/Italia), de 11 ani domiciliat in Europa (momentan la Berlin), călător în jurul lumii, specialist în comunicare & relații internaționale/interculturale, iubitor de artă, cultură, multiculturalism și orizonturi asiatice. 


Articole publicate check icon

AfD - Foto - Profimedia Images

AfD este însă pe val: tocmai s-a încheiat săptămâna în care partidul și-a desemnat candidatul la alegerile parlamentare din 2024. A fost ales un individ pe nume Kahl, care, cu o candoare aproape adorabilă, afirmă că Germania este plină de centriști și de verzi: este deci timpul pentru o politică de dreapta. Iar termenii pe care i-a ales ca să-și facă auzit mesajul sunt cei care au momentan priză la publicul populist: Familie, Pace, Patrie. Chipurile, asta ar alege “bărbații adevărați”. Foto - Profimedia Images

Citește mai mult

alegeri prezidentiale in Turcia

61 de milioane de alegători au votat. Iar rezultatele au fost cam diferite de așteptări… pentru ambele tabere: Pentru prima dată în ultimii 20 de ani va avea loc un al doilea tur de scrutin. Căci pentru prima dată în 20 de ani, opoziția s-a consolidat ca Alianță Națională de 6 partide (CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Deva, Gelecek), hotărâte să-și depășească diferențele ideologice pentru a atinge un scop mai înalt: detronarea dușmanului istoric Recep Tayyip Erdoğan prin promovarea kemalistului Kemal Kılıçdaroğlu. Foto: Emrah Gurel / AP / Profimedia

Citește mai mult

Erdogan.

Pe 10 mai se împlinesc 90 de ani de la arderea cărților din Piața Bebel din Berlin: acele scrieri acuzate de a nu avea de caracter german, în principal zămislite de autori evrei - căci așa cum spuneau naziștii, "un evreu care vorbește germană, minte". (Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia)

Citește mai mult

Urmările cutremurului din Turcia

În orașe ca Adıyaman, echipele de intervenție au intrat abia în a treia zi. Orașul a fost ras de pe fața pământului. Acum 3 ani eram acolo exact în această perioadă: hotelul în care am înnoptat, Hotel Ünal, care părea ca scos dintr-un roman de Orhan Pamuk, a fost printre primele clădiri care s-au prăbușit.

Citește mai mult

Erdogan - Foto: Ozkan Bilgin / AFP / Profimedia

Erdoğan a „vizitat” zonele afectate abia miercuri, în a treia zi de la producerea catastrofei: a promis 10.000 TL (~500 dolari) pentru fiecare familie din zonă și că sinistrații vor fi găzduiți în hoteluri, dar nu în hoteluri locale, ci în zona Antalya/Alanya. Stupoare: cum vor ajunge mii, dacă nu milioane de oameni pe litoral? Vorbim de distanțe de mii de km: de la Diyarbakır la Antalya sunt 1.130 km. (Foto: Ozkan Bilgin / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

Scholz

La Berlin sunt întrebată în mod constant ce cred despre evoluția situației din Ucraina… Ce vor aduce următoarele luni? Greu de zis… Situația populației din Ucraina degenerează constant, frontul este înghețat (la propriu și la figurat), Zelenski este deja in drum spre Washington… acestea sunt certitudinile. (Foto: Action Press/ Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult