Sari la continut
alt

Dorina Achelărițeicheck icon

Jurnalist independent (Germania/Italia), de 11 ani domiciliat in Europa (momentan la Berlin), călător în jurul lumii, specialist în comunicare & relații internaționale/interculturale, iubitor de artă, cultură, multiculturalism și orizonturi asiatice. 


Articole publicate check icon

Erdogan - Getty

Turcia nu mai e demult ceea ce era acum 20 de ani, când actualul președinte își croia drum prin hățișul politic, ca primar al Istanbulului… Vechiul Constantinopol are deja peste 20 de milioane de locuitori și crește vertiginos, în ciuda constantei crize economice, alimentate de politica liderului neo-otoman. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Teodosie - Foto Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Am părăsit urbea natală, Iași, cu vreo 13 ani în urmă, iar în acest interval România s-a schimbat într-o anumită măsură - în bine, în rău, la alte capitole a stagnat și mai stagnează încă… Desigur, progresele uimitoare sunt greu de înfăptuit, o știm cu toții, dar n-ar fi rău să se evite măcar regresele. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Merkel, CDU

O soluție ar fi imigrația: anual, cel puțin 400.000 de persoane ar fi necesare pentru a acoperi cererea de forță de muncă, calculează directorul Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Detlev Scheele. Partidul liberal democrat FDP susține propunerea, însă SPD, Partidul de Stânga (Die Linke) și verzii au o soluție cu un efect mai rapid: impozitul pe avere. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Afgani la baza din Rammstein

Situația Europei nu este comparabilă cu cea din 2015, și nici măcar poziția Turciei nu mai este aceeași: Erdoğan a declarat recent că țara sa nu va deveni "tabăra de refugiați a Europei". La granița cu Iranul este în construcție un zid de sute de kilometri. Ca și la granița cu Grecia. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Turcia, viață cotidiană

Pe 15 iulie s-au împlinit 5 ani de la așa numita lovitură de stat eșuată din Turcia. Un eveniment istoric de importanță maximă pentru guvernarea lui Erdoğan, care a utilizat prilejul pentru o temeinică epurare în rândurile forțelor de ordine, ale armatei și magistraturii. Data a fost una parcă intenționat aleasă: idele lui iulie, o zi demnă de o comemorare anuală - așa cum se și întâmplă deja la Ankara. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult