Sari la continut
alt

Dorina Achelărițeicheck icon

Jurnalist independent (Germania/Italia), de 11 ani domiciliat in Europa (momentan la Berlin), călător în jurul lumii, specialist în comunicare & relații internaționale/interculturale, iubitor de artă, cultură, multiculturalism și orizonturi asiatice. 


Articole publicate check icon

Comemorarea atacului extremist de la Hanau

Luna februarie este una dificilă pentru Germania. Ziua de 19 februarie este una de doliu național - se împlinește deja 1 an de la atentatul de la Hanau. Tobias R., radical de dreapta, a ucis atunci cu sânge rece 9 persoane, 9 imigranți, ce se aflau într-un shisha bar. După care s-a sinucis. (Foto: Ronald Wittek/ EPA/ Profimedia)

Citește mai mult

protest Istanbul

Încă din data de 4 ianuarie studenții de la Universitatea Bosfor (Boğaziçi) din Istanbul protestează față de o decizie luată de președintele Erdoğan: este vorba de numirea unui nou rector, Melih Bulu, activ membru de partid (AKP) și deci reprezentantul intereselor regimului în cadrul unei instituții academice reputate - binecunoscută și pentru comunitatea studențească de stânga. (Foto: Bulent Kilic / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

imigrant - maini - (Foto: Andrew Aitchison / Alamy / Profimedia)

Cei ce traversează Atlanticul spre Spania folosesc ambarcațiuni pescărești, extrem de riscante: cele marocane ori vest-sahariene se numesc „pateras", iar cele ce provin din Mauritania, Senegal sau zona sub-sahariană, „cayucos". (Foto: Andrew Aitchison / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

Centru vaccinare Berlin

O nouă prevedere ce duce automat cu gândul la regulile impuse de Italia în timpul primului lockdown este legată de distanța maximă la care se poate deplasa o persoană de propriul domiciliu. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Turcia - turist

Da, știu, până și Papa Francisc i-a criticat pe cei ce călătoresc pe timp de pandemie. Îmi asum critica, însă am o justificare: defect profesional. Călătorului îi stă bine cu drumul - iar dacă lockdownul din Berlin nu m-ar fi invitat la evadare, nu aș fi experimentat pe propria piele lupta Turciei cu pandemia (și aș fi ratat întâlnirea mea anuală cu sistemele kafkiene). Foto: Altan Gocher / Zuma Press / Profimedia

Citește mai mult