Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mic ghid de depunere a declarației unice pentru persoanele fizice

ANAF - FB

(Foto Facebook ANAF)

Contribuabilii persoane fizice cu venituri extrasalariale trebuie să transmită declarația unică la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) până la data de 31 iulie 2019. 

Formularul trebuie depus atât pentru definitivarea veniturilor din 2018, cât și pentru estimarea veniturilor din 2019, fiind supuse declarării atât veniturile obținute din România, cât și cele din străinătate. Din acest an, declarația poate fi depusă numai online, iar în cele ce urmează voi prezența cele mai importante informații legate de depunerea documentului și calculul taxelor aferente. 

Din 2018, în legislația fiscală autohtonă a fost introdus un mecanism simplificat de declarare și plată a taxelor pentru veniturile extrasalariale, bazat pe autoimpunere și axat pe un singur formular, respectiv declarația unică.

Formularul electronic pentru declarația unică a persoanelor fizice este disponibil pe site-ul ANAF, astfel că acestea pot să completeze și să depună declarația, atât pentru definitivarea veniturilor din anul 2018, cât și pentru estimarea veniturilor din 2019, în vederea stabilirii taxelor de plătit către stat.

Potrivit prevederilor din Codul fiscal, declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate, și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției la pensii (CAS) și/sau sănătate (CASS).

Declarația se transmite de către persoanele fizice care au obligația:

 • declarării impozitului pe veniturile realizate din România sau/și din străinătate în anul 2018;
 • declarării impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2019;
 • declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, a declarării contribuțiilor sociale datorate în anul fiscal 2018. 

Veniturile supuse declarării sunt:

 • activități independente, pentru care venitul net se stabilește în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
 • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, cu excepția contribuabililor pentru care impozitul se reține la sursă;
 • cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se stabilește în sistem real sau pe baza cotelor forfetare de cheltuieli;

Notă: Nu au obligația completării subsecțiunii aferente veniturilor finale, realizate în 2018, contribuabilii care au realizat venituri din arendă și/sau din cedarea folosinței bunurilor pentru care chiria este exprimată în lei și care nu au început activitatea în luna decembrie, nu au optat pentru stabilirea venitului net anual în sistem real, iar la sfârșitul anului anterior celui de raportare nu sunt îndeplinite condițiile pentru calificarea veniturilor în categoria veniturilor din activități independente.

 • activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, pe baza datelor din contabilitate;
 • piscicultură și/sau silvicultură;
 • transferul titlurilor de valoare și orice alte operațiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum și din transferul aurului financiar;
 • alte surse, pentru care contribuabilii au obligația depunerii declarației.

Declarația se depune în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal și a celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până la acea dată, obligația depunerii declarației unice. Astfel, dacă un contribuabil persoană fizică încheie un contract de închiriere a locuinței, va depune declarația unică cu venitul estimat în termen de 30 de zile de la respectivul moment. 

Același formular este utilizat și de cei care vor să se asigure voluntar la sănătate, deși nu obțin venituri, precum și pentru redirecționarea unui procent din impozitul pe venit datorat statului către organizațiile nonguvernamentale (2% din impozitul pe venit către entități non-profit sau 3,5% din impozitul pe venit către entități non-profit acreditate cu un serviciu social licențiat).

Din 2019, declarația se depune numai prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

 • prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual” (SPV);
 • pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătura electronică calificată.

Conținutul formularului „Declaratie unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice“ a fost aprobat prin intermediul Ordinului ANAF nr. 49/2019.

Pentru anul 2018, formularul declarației unice ține cont de cele două bonificații deja acordate, respectiv transmiterea electronică a declarației înainte de data de 31 iulie 2018 – reducere 5% și pentru plata impozitelor până în data de 15 decembrie 2018 – reducere 5%. Pentru 2019, formularul conține și o rubrică cu bonificația aferentă acestui an. Acordarea acesteia trebuie aprobată prin intermediul unui act normativ, precum legea bugetului de stat.

După depunerea declarației unice, contribuabilii persoane fizice pot face regularizări, completări și modificări ori de câte ori apar schimbări în datele declarate inițial. Declarația rectificativă se întocmește pe același formular, bifându-se cu X căsuță alocată declarației rectificative. Declarația rectificativă trebuie completată înscriindu-se toate datele și informațiile prevăzute în capitolul supus rectificării, inclusiv cele care nu diferă față de cele din declarația inițială.

Nedepunerea în termen a declarației constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 50 și 500 de lei, potrivit prevederilor din Codul fiscal.

Declarația conține și rubricile necesare pentru:

 • Declararea și plata contribuției la asigurările sociale de sănătate, fie în mod obligatoriu, când obligația este generată prin efectul legii, fie în mod facultativ, când persoana fizică dorește se fie asigurată în sistemul public de sănătate;
 • Declararea și plată contribuției la asigurările sociale – pensii, fie când această obligație este generată prin efectul legii, fie prin opțiune.

Contribuția la asigurările sociale de sănătate se datorează și în anul 2019 dacă persoana fizică realizează venituri extrasalariale de cel puțin 24.960 de lei, adică echivalentul a 12 salarii minime brute pe țară (salariul minim brut garantat este acum de 2.080 de lei). Suma de plată pentru CASS este în procent de 10% din această bază de calcul. Pentru 2018, plata contribuțiilor revine celor care au avut venituri mai mari de 22.800 de lei, în condițiile în care, în anul trecut, salariul minim brut a fost de 1.900 de lei.

Există și varianta în care persoana fizică realizează venituri sub plafon și, automat, nu datorează plata contribuției, însă dorește să fie asigurată în sistemul public de sănătate. În acest caz, se plătește asigurare de sănătate pentru un număr de 6 luni, fiind asigurat pentru un an.

Contribuția la asigurările sociale – pensii se datorează pentru venituri din activități independente și, după caz, pentru veniturile din drepturi de autor, când persoana ce le realizează nu este salariată și nici nu este reținută contribuția de plătitorul drepturilor de autor, când veniturile anuale depășesc suma de 12 x salariul minim brut garantat la plată. Contribuția este în procent de 25% și se datorează la o bază stabilită de contribuabil, ce nu poate fi mai mică decât valoarea salariului minim brut.

Articol preluat de pe contexpert.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Buna ziua, am depus si eu declaratia unica (am depus online) ca persoana fara venituri. Cererea a fost validata si am primit recipisa. Care sunt urmatorii pasi pentru a avea statut de asigurat. Mentionez ca nu sunt in tara si vreau totul sa fac online.
  • Like 0
 • Buna ziua,

  Am completat declaratia unica si am ch deductibile mai mari decat veniturile. Cand dau validare, imi cere sa completez venitul net, dar acesta este 0, deoare ce cheltuielile sunt mai mari decat venitul brut. Rubrica unde completez aceste sume este (I.1.1.B.DATE PRIVIND IMPOZITUL ANUAL DATORAT) Ma puteti ajuta cu un sfat, cum trebuie sa completez in asa fel sa pot valida declaratia?
  • Like 0
 • Becky check icon
  PFA in sistem real infiintat in martie 2018 si suspendat in octombrie 2018, a obtinut venituri nete in 2018 de 20.000 lei.
  1) CAS se plateste daca sunt cu veniturile ajustate de 13.333 lei mai mici decat plafonul ajustat de 15.200 lei? Corect este sa se ajusteze si veniturile, nu numai plafonul, corect?
  2) CASS se plateste daca in 2018 a ridicat si dividende si este peste plafon? Daca da, se plateste CASS la 12 luni (2280 lei) sau doar pe lunile active din PFA?
  • Like 0
 • Sunt curios daca legislatorii nostrii,"puternic" ancorati la realitatea starii populatiei Romaniei,care i-a trimis in Parlament,ca sa le faca viata mai usoara,au o statistica privind utilizatorii de internet si a posesorilor de computere din tarisoara!Mai mult dintre acestia cati poseda cumistinte IT care sa le permita accesul la situl ANAF si care sa inteleaga cum se complecteaza aceasta declaratie.Iar procedura este si ea penibila :ca sa depui declaratia online trebuie sa obti accesul la SPV sau semnatura electronica,deci mergi la ghiseu ,la coada sau platesti cca.200 lei la o firma acreditata.Apoi complctezi formulatul daca sti si ai cum,dupa care te duci iar la casierie sa plstesti caci nu merge cu transfer bancar online,desi e cont unic!Daca un taran corect vrea ca sa-si declare venitul din vanzarea de legume sau un pensionar venitul din chirie si nu are computer deci nici net cum face?E aceiasi lipsa de legatura cu realitatea pe care o arat guvermantio de nai bine de 70 de ani!Iar "specialistii" se declara fericiti de ce progresisti suntem ca si la marele succes cu plata pensiilor numai in cont,cand numarul de bancomate\cap de locuitor este la minimul din UE ,iar POS -uri la fel!Ar fi penibil daca nu ar fi destul de trist pentru romani in general!
  • Like 2
  • @ Arthur Chivulescu
   fc check icon
   de pelagra imposturii „de partid și de stat” vom scăpa după lupte seculare ale căror capete nu le vom vedea-n ale nuastre vietzi. e chiparosu' la putere, e din rău în mai rău. o s-avem specialiști veritabili când vom iubi specialiștii. un semn distinctiv al lor e lipsa arghirofiliei. a se căuta după.
   • Like 1
  • @ Arthur Chivulescu
   Puteti merge la ANAF-ul judetean sau de sector de care apartineti. Exista acolo calculatoare pentru public. Va vor ajuta functionarii de acolo sa completati si sa depuneti declaratia de la un calculator pentru public de acolo.

   Ce va spun eu aici exista la ANAF-ul judetean de care apartin si chiar functioneaza bine.
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   Magnus , cum nostres Laudeamus !
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   Pai tocmai asta ziceam ca pentru a depune o declaratie online trebuie sa te duci la ghiseu la coada!Si apoi tot la ghiseu sa platesti!
   • Like 1
  • @ AustrianEconomics
   Pai tocmai asta ziceam ca pentru a depune o declaratie online trebuie sa te duci la ghiseu la coada!Si apoi tot la ghiseu sa platesti!
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   Pai tocmai asta ziceam ca pentru a depune o declaratie online trebuie sa te duci la ghiseu la coada!Si apoi tot la ghiseu sa platesti!
   • Like 0
  • @ Arthur Chivulescu
   Daca aveti deja cont de SPV, nu este nevoie sa va deplasati pana la ghiseu.

   Aceasta deplasare pana la ghiseu ar fi doar o ultima varianta, in cazul in care nu aveti vreo ruda sau un vecin care sa va ajute sa completati declaratia online si sa o depuneti tot online, iar plata sa o faceti prin internet banking. Deci ca o solutie pentru cazul in care nu va descurcati sa faceti totul din fata calculatorului fara sa va mai deplasati pana la ghiseu, asa cum se doreste prin aceasta obligare la depunerea online a declaratiei.

   Scopul acestei masuri de a obliga la depunerea online a declaratiei este tocmai acela de a rezolva totul online, de acasa din fata calculatorului, fara sa va mai deplasati pana la ghiseu. Ceea ce nu este o masura rea.

   Pentru a obtine acel acces initial la SPV este neaparat necesara o deplasare pana la ghiseu. O singura deplasare, pentru a crea un cont de SPV o singura data, cont pe care il veti folosi mereu de acum incolo, pentru orice fel de declaratii, amenzi, rapoarte privind contributii sociale lunare etc, deci orice operatie care are legatura cu ANAF si cu persoana dvs. Deplasarea personala si prezentarea cartii de identitate in original este o masura de securitate necesara la crearea contului dvs. de SPV, care nu are legatura nici cu functionarii de la ANAF, nici cu legislatorii, nici cu partidul aflat la guvernare. Este o masura strict tehnica, pentru care nu trebuie sa platiti niciun 200 RON la nicio firma acreditata ("ca sa depui declaratia online trebuie sa obtii accesul la SPV sau semnatura electronica,deci mergi la ghiseu ,la coada sau platesti cca.200 lei la o firma acreditata ..."). Este doar o deplasare personala pana la ghiseu.
   • Like 0
  • @ Arthur Chivulescu
   fc check icon
   qed! )))
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   fc check icon
   realitatea românească e greu vizibilă unora! problema e că implementarea s-a vrut repede. poate prea repede. pricepeți? sunt foarte mulți oameni, foarte mulți români, care au dificultăți în ”suirea”-n acest sistem nou. puteți pricepe? pentru că dacă nu, sunteți fix egal lor. dar rușinea mai mare o câștigați dvs. )
   • Like 1
  • @ AustrianEconomics
   Stimate domn,am lucrat niste ani la o firma care reprezenta un provider din Luxemburg care dadea la internet prin satelit!Acum 3 ani erau in Romania 1800 localitati fara acces la internet.Nu mai vorbesc de sutele de mii de romani care au internet in localitate,dar nu au computer si nici stiinta de utilizare la astfe de aplicatii.Este situatia clasica in care se fac blocuri ,dar drumuri nema!Cat despre plata ea nu se poate face prin transfer online caci nu vrea ANAF ,dar la Ghiseul.ro se poate!Pe total heirupism si dispret pentru realitatea cotidiana!P.S.Eu am si net si computere o sa ma inscriu in SPV,dar tot penibil mi se pare!E ca si la pensii exclusiv in cont,dar fara ATM-uri si POS-uri!
   • Like 2
  • @ Arthur Chivulescu
   Se poate face plata si prin transfer bancar, catre contul corect de Trezorerie. Nu numai prin ghiseul.ro.

   Sutele de mii de romani care nu au nici computer, nici stiinta de utilizare oricum trebuia sa faca un drum pana la ghiseu ca sa depuna declaratia, deci ei nu sunt intr-o situatie mai rea acum, cand declaratia trebuie depusa online. Cu ce a devenit mai rea situatia acestor romani defavorizati, odata cu obligativitatea depunerii online a declaratiei ? V-am spus deja ca odata ajunsi acolo la ghiseu, acesti romani vor fi ajutati personal de cate un functionar pentru a completa si depune declaratia, iar plata se poate face in aceeasi zi la un ghiseu vecin. Deci nu va mai fi nevoie de o alta deplasare.

   Nu incerc sa iau apararea vreunui functionar al statului, sau vreunui partid aflat temporar la putere. Vreau doar sa spun ca posibilitatea de a evita deplasarea pana la ghiseu si statul la coada este un progres.

   Deci sa inteleg ca dvs. ati vrea sa nu avem posibilitatea depunerii si platii online decat atunci cand toti romanii (100%) vor avea calculatoare si abilitati de utilizare a calculatorului, avand infrastructura de internet instalata de guvern sau de stat in toate satele Romaniei, si cu abilitati de utilizare a calculatorului invatate la un curs gratuit facut de guvern sau de stat ?!

   Nu toate pensiile se vireaza exclusiv in cont curent. Exista localitati unde nu exista nici banci, nici ATM-uri, nici macar oficiu postal, si acei oameni isi primesc pensiile in continuare de la postasul ce vine de la oficiul postal din alta localitate si se deplaseaza pana la oameni acasa. Cunosc personal un astfel de caz.

   Da, sunt multe lucruri care pot fi corectate, asa in general, dar o critica generala fata de toti si toate, inclusiv fata de masuri bune, nu ajuta cu nimic.

   Aveti cumva o solutie mai buna pentru depunerea declaratiei si pentru plata ?

   Chiar daca s-ar putea face plata numai prin ghiseul.ro, ar fi chiar asa rau ?! Prin ghiseul.ro se poate face plata la fel ca orice plata online cu un card bancar.

   Dupa toate aceste explicatii, inca vi se mai pare "penibil" ?
   • Like 0
  • @ fc
   Am raspuns mai sus domnului Arthur Chivulescu. Gasiti acolo raspuns si pentru aceste intrebari ale dvs. Este ceva gresit in ce am spus eu acolo ?
   Dupa toate aceste explicatii, inca ma credeti ca si eu sunt "fix egal lor" ?!
   Ce solutie mai buna propuneti dvs., va rog, pentru depunerea declaratiei la ANAF ?
   • Like 0
  • @ fc
   QED la ce ?! Ce a reusit sa demonstreze ?! Trebuie sa te duci la ghiseu la coada doar daca nu ai deja cont de SPV. Daca ai deja cont de SPV, nu mai este nevoie sa mergi la ghiseu.

   Am spus deja ca necesitatea unui drum pentru crearea contului de SPV este de natura tehnica, tine strict de securitatea accesului la contul de SPV, si se face o singura data. Dar contul de SPV va putea fi folosit in viitor pentru orice depunere de declaratii si orice verificare a platilor de contributii sociale (plati facute de angajator) legate de persoana respectiva.
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   fc check icon
   sunteți fix egal lor dacă nu înțelegeți realitatea societății. adică Oamenii. poate că această mentalitate vă dă de gol: „oamenii? dă-i dracu'! să să descurce...”
   ce trebuia? ce trebuie? care vrea/poate, să se înscrie pe ”stil nou”. restul (majoritatea, atenție!) să rămână pe stilul clasic, de până acum, pe hârtie. noul stil aduce cu el o stufoșenie care ridică probleme chiar funcționarilor cu experiență. o complicare până spre inutil, în anumite situații! foarte mulți funcționari au descoperit cât de mult s-a complicat totul. nimeni nu zice să nu fie dar nu cere acum totul. înțelege, tu - stat, tu - autoritate, că realitatea socială e alta decât ce vor/visează unii sau chiar ai tăi specialiști. pentru că dacă nu vă mai pasă de oameni.... eu nu cu unul vorbesc. vorbesc cu un soft, cu o unitate centrală conectată la un server. cineva a forțat lucrurile. vreți să înțelegeți? dacă vreți soluții.... ar cam trebui să plătiți. ). sau șmecheria vă e emblemă? retoric.
   ideal e să nu bagi presiune. să mergi cu ele-n paralel, nu până ne dă Statu' lapte, carne, brânză, oo, so cu windows licență ...ci până societatea e pregătită. cestie de finețe. dacă știți ce-i aia. barajul se umple încet.
   • Like 1
  • @ AustrianEconomics
   maripos check icon
   Sunt multi romani care de-abia stiu sa scrie, jumatate din elevii romani sunt analfabeti functionali si tu ne spui povesti!
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   maripos check icon
   Da! Nu trebuia introdusa obligativitaea depunerii declaratiei exclusiv online!!! NU INCA! Iti sugerez un exercitiu: ia un oras, un sector si imparte numarul de contribuabili la numarul de functionari disponibili de a ajuta populatia la depunere declaratiilor. Cam cate ore sau zile de stat la coada iti da? Da, s-ar putea si cu programare, dar deja vorbim de ceva mult peste puterea/vointa/dorinta ANAF.
   • Like 0
  • @ maripos
   Este o intrebare practica? Adica ati mers personal acolo unde se depune declaratia, ca sa vedeti daca este coada sau nu pentru depunerea declaratiei online cu ajutorul functionarilor de la finante? Sau este un exercitiu pur teoretic?

   Eu am avut intamplator drum pe acolo si coada era foarte mica, doar una sau doua persoane care asteptau la coada pentru a depune declaratia online cu ajutorul functionarului de la finante. Multi reusesc sa depuna declaratia online de acasa, personal sau cu ajutorul unei rude/cunostinte/prieten.

   Sa nu uitam ca o persoana fizica salariata are obligatia de a depune declaratia unica doar daca are si alte venituri in afara salariului. Deci chiar daca numitorul fractiei este mic (numarul de functionari disponibili), numaratorul ala care trebuie impartit este mult mai mic decat numarul total de contribuabili din zona/judetul/sectorul respectiv.

   Articolul se refera la persoane fizice, nu la firme sau companii.
   • Like 0
  • @ maripos
   Deci ar trebui poate sa renuntam sa mai comunicam prin scris, pentru ca jumatate din elevii romani oricum nu ne-ar intelege ...

   Pe masura ce trece timpul, ii dau dreptate tot mai mult lui CTP ca audienta iti scade tot mai mult, odata cu cresterea nivelului de abstractizare al discutiei si a lungimii lantului logic, si odata cu adancirea refuzului analfabetilor functionali de a iesi din starea lor de analfabetism ...
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   maripos check icon
   E o constatare, din zona Transilvaniei, unde multi contribuabili mai au un venit, pe langa salariu. Sunt multi meseriasi, care stiu meserie, dar nu prea sunt prieteni cu internetul.
   Iar la finante e mai tot timpul coada, 10-15 min astepti oricand, in perioada depunerii declaratiilor, ce sa mai zic.
   Apoi, angajatii de la fisc au si alte atributiuni, nu cred ca sunt angajati oameni anume pentru a-i ajuta pe cetateni sa-si depuna declaratiile. Iar nou le perturbam programul cu "pretentiile" noastre.
   • Like 0
  • @ AustrianEconomics
   maripos check icon
   Toate la timpul lor! Elevii romani o sa se straduiasca sa inteleaga atunci cand va trebui sa-si depuna propriile declaratii. Iar daca nu vor sau nu-si permit sa deschida punga, vor deschide ochii.
   Deocamdata sunt multi care n-au luat contact cu neul in scoala si nici nu-l vor "cunoaste" curand.
   • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult
sound-bars icon