Sari la continut
alt

Florența Țurleacheck icon

Economist la bază, m-am respecializat în Psihologie. Psihoterapeut în Analiză Tranzacțională în formare, scriu pe blogul www.lifeisnotafight.com despre experiența mea ca psihoterapeut, dar și despre cum gestionez diagnosticul de Scleroză Multiplă și provocările acestei afecțiuni. În Martie 2019 voi deveni și mamă.

Îmi doresc ca prin blogul meu și psihoterapie să fac o diferență în mentalități și comunitate. 


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Frica

Pasivitatea este atunci când amânăm ceva sau nu o facem deloc. Pasivitatea ne oprește din dezvoltare, din a ne atinge potențialul și a ne confrunta fricile. Continuăm să trăim, dar fără să realizăm ce ne dorim cu adevărat, de exemplu casă-job-casă-o ieșire ocazională, când de fapt, ne dorim o carieră în antreprenoriat sau o familie care să ne umple viața personală. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

femeie - sarcina -Getty

Am decis să avem un copil. Decizia a venit în urma unei documentări serioase, discuții cu neurologi, discuții despre riscuri și cum vom gestiona toate situațiile pe care ni le putem imagina acum, înainte să se nască. Am discutat nu numai despre riscul de Scleroză Multiplă. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Femeie însărcinată

Am crescut știind că am fost un copil care nu dormea în timpul zilei, fiind o reală problemă pentru oricine trebuia să stea cu mine. De cele mai multe ori, ai mei erau indisponibili, așa că odată ce am împlinit trei ani, bunica mea s-a mutat cu noi ”ca să mă crească”. Înainte de asta, rămâneam uneori la vecinii noștri, care aveau doi copii de vârste apropiate. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

gravida - doctor - getty

Am văzut pe pielea mea că „lasă, că o să treacă” și „trebuie să fii puternică” nu mi-a folosit prea mult în gestionarea diagnosticului. Mai mult, văd în jurul meu pacienți ce urmează acest „crez” negând realitatea. Iar fiecare puseu le crapă „bula de speranță”, riscând depresii etc.  (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult