Sari la continut
alt

Florian Bergheacheck icon

Florian Berghea este medic și conferențiar la Universitatea de Medicină „Carol Davila” din București și reprezintă România în comitete de lucru din aria cercetării și eticii din cadrul Comisiei Europene.


Articole publicate check icon

Transplant de organe

Acest anunț mi-a răspuns la întrebarea: în ce condiții și-ar dona cineva corpul după moarte? Si nu numai pentru învățământ ci și pentru ca o parte din organe să-i fie prelevate și transplantate altcuiva. (Foto; Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Frances Kelsey

Doamna Frances Oldham Kelsey primește dosarul, în citește atent, și... NU îl aprobă! Stupoare! Atât de rar erau respinse dosarele la FDA încât vestea a uluit pe toți colegii. ”Colega cea nouă a respins medicamentul colosului farmaceutic american!”. În toată activitatea sa FDA-ul respinsese un număr atât de mic de cereri încât trebuia să fie o problemă imensă în dosar care să justifice o așa de gravă decizie... Dar acum? (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Medic copleșit

Deocamdată nu sunt dotări, deocamdată serviciile sunt fragmentate și deocamdată personalului medical i se cere în continuare să facă minuni și să muncească de trei – patru ori mai mult și mai repede față de vest pentru că deocamdată spitalele sunt plătite la cantitate și nu la calitate. Acesta este tabloul sistemului sanitar în care ministrul sănătății vrea să atragă tinerii medici. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult