Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

AMR 2 zile până la UNTOLD 2021: Cum se construiește magia UNTOLD. Detaliile din spatele producției impresionante a festivalului

Untold.

După doi ani de restricții, Clujul va vibra din nou în ritmurile UNTOLD, în perioada 9-12 septembrie, la cea de-a șasea ediție a festivalului. Aproximativ 100.000 de persoane sunt așteptate la cel mai mai amplu eveniment public din Europa, UNTOLD 2021. 

Anul acesta va fi cu siguranță o dublă petrecere, o dublă sărbătoare, după o așteptare atât de lungă. Republica este partener media principal, alături de ProTV și KissFM și- împreună cu echipa UNTOLD- vă ține la curent cu toate informațiile despre eveniment, de la măsuri de siguranță, până la artiștii care urcă pe scenă sau experiențele și mâncarea de la festival.

Mii de suflete, un singur glas - cel al fericirii. Așa va arăta cea de-a 6-a ediție a festivalului Untold, ce va începe joi, pe 9 septembrie, în inima Transilvaniei.

Peste 200 de artiști vor face ca dorul revederii să dispară și vor cânta din nou, alături de mii de fani la Cluj-Napoca - orașul devenit din nou o oază de bucurie. 

Producția din spatele festivalului este una impresionantă. E greu de imaginat cât de complexă poate fi organizarea din spate și munca impresionantă pentru producția festivalului. Totul se montează bucată cu bucată cu două săptămâni înainte de festival. Vorbim de 4.000 de tone de decor și materiale montate cu grijă de profesioniști români și străini.

Mai exact, pentru ca tărâmul magic Untold să fie mai impresionant ca niciodată, peste 1.600 de oameni din 10 țări lucrează neîncetat ca să creeze o poveste de neuitat.

O nouă pagină din povestea Untold îi va introduce pe fani într-o lume feerică, pe un teritoriu prins între legendă și mit. Piesa de rezistență este scena principală, a cărei decoruri cumulează peste 2000 de metri pătrați. Toate elementele spectaculoase sunt aduse, în această perioada la Cluj-Napoca, cu ajutorul a 18 camioane.

Iar în ceea ce privește spectacolul vizual, ce ne va purta la granița între vis și realitate, elementele 3D ale acestei ediții vor fi Luna-The rising și personajele mitice: magicieni, dragoni, zâne, druizi și nimfe, toți - într-o perfectă armonie.

„Avem pregătită o temă nouă a festivalului, o temă legată de corpul ceresc care cred că ne influențează cel mai mult viața- luna. Este un simbol pe care l-am folosit și cu alte ocazii, dar a fost poate în plan secund în celelalte ediții ale festivalului. Anul acesta primește rolul principal și în jurul ei am construit povestea. Sunt convins ca oamenii vor îndrăgi această direcție creativă. Această temă se va regăsi, ca în fiecare an, în primul rând la scena principală a festivalului care va căpăta o haină nouă, un nou decor impresionant", a explicat Edy Chereji, directorul de comunicare al UNTOLD.

Decor impresionant și la scenele secundare

Scena Galaxy - adică tărâmul muzicii techno și house - va fi în forma unei elipse. Amfitrionii vor fi artiști de renume precum Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens, Claptone și mulți alții. Muzica lor îi va purta pe fani într-un univers plin de energie.

Scena Alchemy - o combinație fascinantă de drum&bass și hip hop - va fi la fel de bine conturată și va avea o lățime de 26 de metri. Netsky, Chase & Status, Rudimental, Wilkinson, Dub FX & Woodnote dar și cei mai cunoscuți artiști români de rap, trap, hip-hop și dubstep îi vor face pe fani să trăiască la intensitate maximă fiecare vers.

Cea de-a 6-a ediție a festivalului Untold, dar și cea mai așteptată după un an în care lumea a stat în loc, va avea în total 7 scene, iar întreaga aparatură necesară acestora este adusă la Cluj-Napoca de 230 de camioane.

Măsuri de siguranță în festival

Festivalul ce se va desfășura între 9-12 septembrie va fi deschis pentru toți doritorii fie cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor. În acest fel, organizatorii UNTOLD își păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global. Astfel, participanții se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival. Ei trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

• fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;

• fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

• fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Certificatul Digital EU COVID-19 poate fi descărcat de pe pagina https://certificat-covid.gov.ro./guides.

Potrivit organizatorilor, cei care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală sau nu au test RT-PCR, trebuie să se testeze (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD. Ei primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult