Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

AMR 6 zile până la UNTOLD 2021: Ce trebuie să știi dacă mergi la festivalul anului în Europa

UNTOLD 2019. Prima zi de festival

După aproape doi ani de restricții, Cluj-Napoca va vibra din nou în ritmurile UNTOLD anul acesta, în perioada 9-12 septembrie, la cea de-a șasea ediție a festivalului. Zeci de mii de persoane sunt așteptate în fiecare zi la cel mai amplu eveniment public din Europa, organizat în 2021. 

Anul acesta va fi cu siguranță o dublă petrecere, după o așteptare atât de lungă. Republica este unul dintre partenerii media oficiali ai festivalului și, împreună cu echipa UNTOLD, pe parcursul următoarelor 6 zile înainte de festival, vă vom ține la curent cu toate informațiile despre eveniment - de la măsuri de siguranță, până la informații despre artiști, despre experiențele și mâncarea din festival.

Aflat la a șasea ediție, UNTOLD a fost recunoscut în industrie ca un reper al entertainmentului. În 2019, UNTOLD a fost clasat pe locul 8 în top 50 festivaluri din lume, top realizat de publicația DJ Mag, care a întrebat 100 cei mai buni DJ-i din lume care sunt festivalurile lor preferate de pe planetă.

Anul acesta, sute de artiști și DJ-i vor urca pe scenele din Cluj-Napoca în cele 4 zile și 4 nopți de distracție.

Experiența anilor trecuți a arătat că UNTOLD este un festival care poate fi luat ca exemplu de bune practici în materie de organizare și siguranță a artiștilor și spectatorilor. Măsurile anunțate înainte de festival sunt întotdeauna la cele mai înalte standarde și fac din UNTOLD cel mai sigur loc din România, timp de 4 zile. La toate aceste măsuri se adaugă în 2021 filtre noi, menite să ofere siguranța și sănătatea tuturor participanților. În toate demersurile publice și întâlnirile cu oficialitățile, reprezentanții UNTOLD au venit cu manuale de proceduri și bune practici, care ar putea fi utilizate pentru orice alte evenimente cu public numeros.

2021 a fost, de asemenea, un an în care partenerii UNTOLD i-au sprijinit pe organizatori necondiționat și au fost alături de ei ca și anul trecut, când festivalul nu a putut fi organizat. UNTOLD a atras în jurul său nume mari din diverse industrii care doresc să comunice cu publicul sosit la festival. În acest articol vă oferim un ghid al participantului, cu sfaturi și informații utile care vă vor ajuta să aveți o experiență plăcută la festivalul de anul acesta.

Acces și Siguranță

Organizatorii UNTOLD au făcut o promisiune că festivalul din acest an va fi un exemplu în materie de organizare și siguranță. În acest sens, după discuții cu autoritățiile și specialiștii epidemiologi, pentru a maximiza siguranța în festival, au decis să aplice măsuri suplimentare, care nu s-au mai aplicat la niciun alt eveniment din România.

Participanții pot intra la festival doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor. În acest fel, organizatorii UNTOLD își păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global. Astfel, participanții se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival. Ei trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

• fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;

• fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

• fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore;

Certificatul Digital EU COVID-19 poate fi descărcat de pe pagina: https://certificat-covid.gov.ro./guides.

Potrivit organizatorilor, cei care nu sunt vaccinați sau trecuți prin boală, sau nu au test RT-PCR, trebuie să se testeze (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizați ai festivalului UNTOLD. Ei primesc automat după testare brățara care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ. Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului. Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com.

UNTOLD (The World Capital of Night and Magic) începe joi, 9 septembrie și se încheia pe 12 septembrie 2021. Experiența UNTOLD se va desfășura pe șapte scene, Cluj Arena fiind locul care va găzdui cei mai cunoscuți artiști.

În cele patru seri de festival, pe scena principală de la UNTOLD, vor ajunge: David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Alok, Afrojack, Steve Aoki, DJ Snake, rapper-ul Tyga, Lost Frequencies (Live Act) sau trupa The Script.

Organizatorii au avut grijă ca fiecare zi a festivalului să ofere combinația perfectă de nume, pentru ca experiența UNTOLD 2021 sa fie un completă.

Mega producție

1.600 de oameni, 4.000 de tone de materiale transportate în 200 de camioane

Producție. Scena principală va avea peste 800 de mp de ecran led, 28 de metri înălțime, peste 90 de metri la bază și o deschidere de 18 metri. Doar decorul pentru main stage, care are peste 2.000 mp, a fost adus de 18 camioane în Cluj-Napoca. Pe aceeași scenă vor fi încorporate elemente 3D care pun în lumină conceptul creativ UNTOLD 2021, Luna – The Rising și personajele sale mitice.

La fiecare ediție a festivalului UNTOLD fanii descoperă o altă poveste, o lume între imaginar și real: Magicianul, vrăjitorii, dragonii, zânele, druizii, nimfele, dansatorii care se joacă cu focul, toți într-o perpetuă conexiune.

Luna este protectoarea festivalului în acest an și reprezintă sursa unei energii colective, a unei conexiuni puternice și a energiei pozitive care încarcă întreaga omenire. Luna va veghea scena principală pe care vor urca David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, DJ Snake, Fedde le Grand, Ofenbach, Quintino, Parov Stelar, The Script, Tyga și mulți alții. Pentru ca magia UNTOLD să fie completă, alte 230 de camioane au adus aparatura necesară pentru toate scenele. Peste 1.600 de oameni, din peste 10 țări, lucrează pentru a asigura producția festivalului.

Cazare

Nu e o misiune ușoară să găsești în aceste zile un loc în care să dormi pe perioada festivalului. Organizatorii oferă mai multe opțiuni de cazare, pentru toate tipurile de buget. Acestea pot fi găsite aici. (https://untold.com/packages-combos)

Măsuri de siguranță în perimetrul festivalului

Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura în cele 4 zile și 4 nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, în perimetrul festivalului vor exista și 1.000 de agenți de securitate privați. De asemenea, vor fi amplasate un spital de campanie SMURD, un spital de preluare urgențe și 5 puncte de prim ajutor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nume check icon
  La Cluj Untold. La Brasov Oktoberfest. Cred ca totusi este cam devreme sa avem astfel de "adunari" de mii de oameni. Indiferent cat de stricti vor fi la respectarea regulilor sanitare pentru ca stim foarte bine ca protectie 100% nu exista. Stim ca afacerile trebuie sa mearga, stim ca trebuie sa ii "recompensam" pe cei care s-au vaccinat, dar situatia nu este buna. Cei care participa la aceste adunari sunt in marea majoritate tineri care nu s-au vaccinat si care in ciuda testelor negative de orice fel pot lua acest virus de la cei care s-au vaccinat si apoi extrem de usor transmis mai departe. Stiu, este greu daca traiesti numai din asa ceva. Un an sa zici ca te descurci, dar al doilea este greu. Statul nostru nici nu a putut ajuta aceste industrii ca alte state. Totusi cred ca pretul platit la final va fi mult mai mare decat beneficiile financiare aduse. Vom vedea si sincer sper sa ma insel pana la urma.
  P.S. In plus, ca sa fiu si putin rau, acest festival nu are nimic de a face cu muzica in general, si cu trance in particular. Este vorba numai de o afacere in care muzica este produsul. Daca ii intrebi pe participanti cati artisti de trance cunosc in afara de van Buuren si Guetta nu prea o sa stie sa iti zica, dar daca ii intrebi de cantareti de manele o sa se descurce binisor. Poate un festival, NESPUS cu manele ar fi o afacere la fel de buna:)
  • Like 2
  • @ Nume
   Dan check icon
   Nu stiu cat profit aduce Primariei sau comerciantilor , inclusiv celor care ofera spatii de cazare, dar stiu precis ca,, DERANJEAZA ENORM CU ZGOMOTUL PRODUS SI UNII CLUJENI SUNT FOARTE NEMULTUMITI DE ACESTA ,NEBUNIE ,, Nu stau nici animalele de companie pe langa casa ,,se sperie si latra cainii ,etc,Nu inteleg beneficiile acestei nebunii in afara de faptul ca unii castiga bani iar altii se simt foarte deranjati ! De ce nu-l face acolo in creerul muntilor sa sperie ursii sa mai vina in curtile oamenilor ,Ar fi mai util din acest aspect. In rest Stare de nebunie -anormalitate,
   • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult