Sari la continut
alt

Ioana Nicolescucheck icon

Luxury Consultant, a lucrat peste 15 ani în modă și lux la Paris pentru branduri precum Dior, Prada sau Comme des Garçons. Fashion Contributor pentru ELLE, Marie Claire, Forbes Life și Harper’s Bazaar, o găsiți pe Code Noir Style, „caietul” ei virtual de lifestyle și trend forecasting unde scrie despre sustenabilitate, mediu, sensul comunității și implicarea în spațiul civic. 


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Nightmare alley

După lejeritatea filmului The Shape of Water (2017), premiată cu 4 Oscaruri, eram curioasă care va fi următorul pas al regizorului Guillermo del Toro. Cu Nightmare Alley acesta își îndeplinește un vis mai vechi și duce fascinația sa pentru oniric într-o direcție nouă, susținut de un casting sclipitor printre care Cate Blanchet, majestuoasă, și Bradley Cooper, întunecat și angoasant.

Citește mai mult

7éme Ciel

De la sfârșitul lui septembrie, 7éme Ciel este locul care face senzație la Paris și pe bună dreptate. Între bârne Eiffel și o faimoasă cupolă de sticlă, cei 1 300 m2 ai etajului 7 din magazinul Printemps au fost restaurați ca să găzduiască cel mai vast loc din lume dedicat până acum economiei circulare într-un mare magazin de lux.

Citește mai mult

Vitrină Chanel

Vitrinele de Crăciun au devenit de-a lungul anilor o adevărată tradiție, ocazie cu care marile magazine sau brandurile de lux mizează pe magie și se întrec în creativitate. Ca în fiecare an, am făcut o plimbare prin Paris de pe Rive Droite pe Rive Gauche să văd ce povești au pregătit de data aceasta. Iar la marile magazine de pe Rive Droite, mi-a plăcut să văd că reciclarea și responsabilitatea față de modă sunt parte esențială din concept.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Anca Coller

În vară a avut loc un incendiu impresionant în centrul Bucureștiului care a marcat cartierul prin violența sa neașteptată. În timpul zilei, un mic apartament din fața Sălii Palatului a ars în totalitate, în timp ce locuitorii săi erau în vacanță. (Sursa foto: Anca Coller, Code Noir Style)

Citește mai mult

Geantă Chanel

Acum câteva zile am fost întrebată ce reprezintă luxul pentru mine. Nu te întrebi dacă îți este sete sau dacă ești îndrăgostit – o știi. Cum nu e prima oară, mi-am dat seama că, după mai bine de 15 ani de când mă „joc” cu luxury sub diverse forme, a devenit așa o evidență încât nu m-am gândit vreodată la o definiție. Dincolo de preț, de vedete sau de branduri sonore, este vorba de o stare și de tot ceea ce o creează. (Foto Anthony Behar / ddp USA / Profimedia)

Citește mai mult

Cannes 2021

Cannes, 2021 - primul festival după pandemie a fost o ocazie foarte așteptată de a vedea normalitatea tradusă prin apariții remarcabile și staruri strălucitoare care sărbătoresc lumea filmului cu și prin modă. Cine ar fi crezut că tocmai părul grizonant urma să fie unul dintre momentele cheie ale ediției 2021?

Citește mai mult