Sari la continut
alt

Ioana Nicolescucheck icon

Luxury Consultant, a lucrat peste 15 ani în modă și lux la Paris pentru branduri precum Dior, Prada sau Comme des Garçons. Fashion Contributor pentru ELLE, Marie Claire, Forbes Life și Harper’s Bazaar, o găsiți pe Code Noir Style, „caietul” ei virtual de lifestyle și trend forecasting unde scrie despre sustenabilitate, mediu, sensul comunității și implicarea în spațiul civic. 


Articole publicate check icon

Imagine sugestivă cu articole vestimentare. Foto: Hubert Psaila Marie/ABACA/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

De anul trecut sunt mai vocală legat de brandul chinez Shein, care suscită la nivel mondial reacții foarte mari și vii în ultimii ani. Și asta pentru că am văzut la noi mulți oameni pasionați de modă care se gândesc că Shein este cool și se opresc la aspectul ieftin al unei varietăți uriașe de produse, fără a se uita dincolo de etichetă și preț. Nu, nu mă refer doar la studenți. Când îți place moda cu adevărat, NU cumperi de la Shein, știind despre ce este vorba. Foto: Hubert Psaila Marie/ABACA/Shutte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Nightmare alley

După lejeritatea filmului The Shape of Water (2017), premiată cu 4 Oscaruri, eram curioasă care va fi următorul pas al regizorului Guillermo del Toro. Cu Nightmare Alley acesta își îndeplinește un vis mai vechi și duce fascinația sa pentru oniric într-o direcție nouă, susținut de un casting sclipitor printre care Cate Blanchet, majestuoasă, și Bradley Cooper, întunecat și angoasant.

Citește mai mult

7éme Ciel

De la sfârșitul lui septembrie, 7éme Ciel este locul care face senzație la Paris și pe bună dreptate. Între bârne Eiffel și o faimoasă cupolă de sticlă, cei 1 300 m2 ai etajului 7 din magazinul Printemps au fost restaurați ca să găzduiască cel mai vast loc din lume dedicat până acum economiei circulare într-un mare magazin de lux.

Citește mai mult

Vitrină Chanel

Vitrinele de Crăciun au devenit de-a lungul anilor o adevărată tradiție, ocazie cu care marile magazine sau brandurile de lux mizează pe magie și se întrec în creativitate. Ca în fiecare an, am făcut o plimbare prin Paris de pe Rive Droite pe Rive Gauche să văd ce povești au pregătit de data aceasta. Iar la marile magazine de pe Rive Droite, mi-a plăcut să văd că reciclarea și responsabilitatea față de modă sunt parte esențială din concept.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Anca Coller

În vară a avut loc un incendiu impresionant în centrul Bucureștiului care a marcat cartierul prin violența sa neașteptată. În timpul zilei, un mic apartament din fața Sălii Palatului a ars în totalitate, în timp ce locuitorii săi erau în vacanță. (Sursa foto: Anca Coller, Code Noir Style)

Citește mai mult