Sari la continut
alt

Ioana Vintilă-Rădulescucheck icon

Prof. univ. dr. Ioana Vintilă-Rădulescu este cercetătoare la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosettiˮ al Academiei Române, unde conduce Departamentul de Romanistică. În ultimii ani este mai cunoscută în calitate de coordonator al DOOM2, pe care toți ar trebui sa-l respectăm când vrem să scriem corect.


Articole publicate check icon

Protest „dictatură medicală”

Și toate acestea în ciuda faptului că cei care neagă evidența împing, voit, în derută mai ales tineri petrecăreți, fani mai ales ai teraselor și ai înghesuielii de la malul mării. Dar și vârstnici, „șoimi ai piețelorˮ cu frica lui Dumnezeu, dar nu a COVID-ului. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Renate Weber - Foto Inquam Photos / George Călin)

A prezenta, cu atâta rea-credință, drept „torționariˮ pe medicii în cauză, în timp ce nu intervine pentru a grăbi pedepsirea adevăraților torționari din perioada comunismului, a revoluției și a mineriadelor, este o nouă ofensivă manipulatorie a acestei „apărătoare a drepturilor omuluiˮ, pretins independentă. (Foto Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

pandemie - parc - Bucuresti - Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Pe lângă fireștile divergențe de păreri, în ultima vreme s-au întețit acțiunile unor persoane care promovează nesupunerea... civică față de anumite măsuri menite să reducă propagarea noului coronavirus – măsuri bazate pe argumentele și dovezile ştiinţifice cunoscute în momentul de față. (Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult