Sari la continut
alt

Ioana Vintilă-Rădulescucheck icon

Prof. univ. dr. Ioana Vintilă-Rădulescu este cercetătoare la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosettiˮ al Academiei Române, unde conduce Departamentul de Romanistică. În ultimii ani este mai cunoscută în calitate de coordonator al DOOM2, pe care toți ar trebui sa-l respectăm când vrem să scriem corect.


Articole publicate check icon

Renate Weber - Foto Inquam Photos / George Călin)

A prezenta, cu atâta rea-credință, drept „torționariˮ pe medicii în cauză, în timp ce nu intervine pentru a grăbi pedepsirea adevăraților torționari din perioada comunismului, a revoluției și a mineriadelor, este o nouă ofensivă manipulatorie a acestei „apărătoare a drepturilor omuluiˮ, pretins independentă. (Foto Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

pandemie - parc - Bucuresti - Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Pe lângă fireștile divergențe de păreri, în ultima vreme s-au întețit acțiunile unor persoane care promovează nesupunerea... civică față de anumite măsuri menite să reducă propagarea noului coronavirus – măsuri bazate pe argumentele și dovezile ştiinţifice cunoscute în momentul de față. (Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult