Sari la continut
alt

Ioana Vintilă-Rădulescucheck icon

Prof. univ. dr. Ioana Vintilă-Rădulescu este cercetătoare la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosettiˮ al Academiei Române, unde conduce Departamentul de Romanistică. În ultimii ani este mai cunoscută în calitate de coordonator al DOOM2, pe care toți ar trebui sa-l respectăm când vrem să scriem corect.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon DOOM 3

Focusarea, cum se zice acum, pe anglicisme nu trebuie să lase în umbră neologismele generale (mult mai numeroase), nici împrumuturile (este drept, mult mai puține) din alte limbi, nici, mai ales, problemele scrierii, pronunțării și flexiunii actuale a majorității cuvintelor românești.

Citește mai mult

urs in padure

De mai mult timp s-au înmulțit veștile și apelurile disperate din zonele montane, din comune și din stațiuni, unde prezența urșilor (și mai ales a ursoaicelor cu pui) a devenit, din păcate, un fapt cotidian. Nu e zi (și chiar oră) de la Dumnezeu fără ca televiziunile de știri să nu relateze noi și noi incidente cu aceștia. Foto: Getty Images

Citește mai mult

patriar

Exagerările și răstălmăcirile au mers până acolo încât oficialități ale statului să fie aproape „afurisiteˮ de la cel mai înalt nivel, pronosticându-li-se un sfârșit asemănător celui pe care l-a avut Ceaușescu de Crăciunul 1989. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult