Sari la continut
alt

Ionuț Pătrăhăucheck icon

Cofondator al centrului de neuroștiințe BRAIN Institute, pe care îl coordonează. Președinte al Fundației Pentru Neurochirurgie Modernă, cu misiunea de a moderniza atât neurochirurgia practicată în România, cât și condițiile de îngrijire și tratament ale pacienților.


Articole publicate check icon

Spital Dăruiește Viață

Dacă luăm exemplul simplu al unui proiect de reabilitare a unei secții, el este viu și apreciat de public atât timp cât este în desfășurare, pentru ca la puțin timp de la realizarea investiției, aceasta să fie donată conform contractului inițial, spitalului și deci sistemului. (Foto: daruiesteviata.ro)

Citește mai mult

Florin Secureanu

Cum ar fi evoluat cazurile notorii de la spitalul Malaxa sau Spitalul de Urologie din Cluj, dacă erau în vigoare reguli de Guvernanță Clinică? În primul caz, se stabileau reguli privind achizițiile publice și reguli privind resursele umane, reguli care evident ar fi putut fi încălcate, dar numai cu complicitatea directă a întregului aparat administrativ.

Citește mai mult

Doctori în operație

Criza din sistemul românesc de sănătate este o criză a managementului şi nicidecum a sistemului ca atare. Aceiaşi medici care astăzi lucrează ineficient, aceiaşi medici care astăzi tratează mult mai mult forme cronice ale bolilor şi ajută mult prea puţin la prevenirea acestora, aceiaşi medici şi acelaşi personal de suport activ astăzi în spitalele de stat, lucrează la polul opus în sistemul privat. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Mamă și copil, la spital

De ceva timp, a observat nişte tulburări în comportamentul copilului. Nu le-ar numi crize pentru că nu este familiară cu terminologia, iar cuvântul „criză” ştie că înseamnă ceva acut, ceva care pare grav. Nu, mai degrabă cel mic simte în nări un miros urât ori de câte ori i se întâmplă acel „ceva”. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult