Foto: Alexandru Nika / Alamy / Alamy / Profimedia
Tocmai am conștientizat un adevăr care m-a cutremurat: cu cât cineva este mai bine pregătit, cu atât are un potențial mai mare de a face rău. Acest potențial se poate manifesta în rândul celor superficiali, care nu găsesc timp să aprofundeze ceea ce li se întâmplă zilnic.
A doua revelație: în România există o pătură socială extrem de periculoasă, atunci când o forță malignă o agregă. Nu este vorba de cei fără școală. Ar fi simplu, ușor de contracarat. Este vorba despre cei superficiali. Ei vin din toate clasele sociale, mai ales din cea de mijloc. Din porțiunea inferioară a păturii de mijloc. Iar pătura mijlocie s-a îngroșat tare în ultimii 10 ani. Superficialitatea asociată cu frustrarea este de zece ori mai periculoasă.
A treia revelație: combinația dintre cel pe care nu îl voi numi, cei superficiali și cei care votau și până acum cu extrema dreaptă atinge cel puțin 40% din alegătorii uzuali. Ne-am bucurat să izolăm extrema dreaptă atâta timp cât ei reprezintă 20% din electorat. Asocierea lor cu o altă categorie socială nu am prevăzut-o.
Așadar, care e cheia rezolvării enigmei? O prezență covârșitoare la vot. Ca în vremurile bune. Ca întotdeauna, nu e glumă. Totul trebuie luat în serios, dacă vrem să se deruleze în bună ordine.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Exista o problema psihica la multa lume, numita "Stres Tehnologic". Din cauza ca tehnologia evolueaza prea repede si devine din ce in ce mai greu de deosebit de magie, le da unor persoane stari de anxietate puternica si greu de controlat.
Dar, oamenii au gasit repede un tratament foarte eficient si gratuit in acelasi timp: Teoriile conspiratiei.
Teoria conspitariei are doua efecte principale:
Omul primeste confirmarea ca teama lui e justificata (nanocipuri in apa, 5G, vaccinuri ARN mesager, etc)
Uite ca exista fortele binelui care desconspira actiunile ocultei Occidentale, si le publica pe net, ca noi sa putem sa ne aparam.
Problema e ca medicamentu asta da foarte rapid dependenta, si in plus numarul cazurilor a explodat in timpul covidului. Cand guvernele occidentale s-au luat dupa nenea Xi si ne-au inchis si pe noi in case.
Si acuma vine sarlatanul asta, Georgescu, care a facut o treaba geniala: a dat o cautare pe Google dupa toate teoriile conspiratiei mai cunoscute, si le-a insusit si s-a prezentat pe sine drept trimisul lui Dumnezeu ca sa ne apere de conspiratiile ocultei tehnologice. Mai pe scurt, un Tehno-Hristos. De aia zice ca el comunica direct cu Dumnezeu. Ca doar nu era sa comunice prin intermediul Concurentei.
Astia sunt nucleul votantilor lui Georgescu. Si numarul lor si nu stiu ce putem face in privinta lor. Singura solutie cred, e sa iesim in numar mare la vot in turul 2 si sa-l trimitem acasa. Si pana la urmatoarele alegeri poate guvernele viitoare isi baga mintile in cap. Poate ...
Si inca ceva. Basescu a zis zilele trecute la un post de televiziune ca in 2009, 2 domni i l-au propus pe Georgescu pentru pozitia de prim-ministru. Cred ca Base are datoria morala fata de popor sa ne zica cine au fost domnii respectivi. Chiar daca numele lor incepe cu "General"
Îi băgăm frumos pe toți în aceeași oală, trântim frumos regulamentarul "sunt extremiști" și facem apel la "prezența majoră la vot", de parcă acea prezență majoră nu ar putea la fel de bine să aducă alți "extremiști"!
NIMENI nu se obosește să vadă ce vor de fapt ăia, ce îi mână în luptă, ce nu le convine.
Marș în siberia, nenorociților, nu veți reuși să distrugeți România!
1. MODERNISMUL - Început cu revoluția industrială (aprox. 1850), curentul datează până în 1950-1970. Modernismul este caracterizat prin VALORI TRADIȚIONALE și TEME MAJORE RELIGIOASE ȘI ECONOMICE (creștinism, industrializare, liberalism sau economie planificată etc.). Este curentul care se dorește reinstaurat de Trump, Putin sau Orban. Mai este numit și CONSERVATORISM.
2. POSTMODERNISMUL - Este caracterizat prin neîncrederea societății în VALORILE TRADIȚIONALE și TEMELE MAJORE (religie, industrializare, doctrine politice etc.). Partidele își pierd culoarea politică și programele, locul acestora fiind luat de teme SOCIALE (drepturile minorităților, urbanism, încălzirea globală etc.). Început în 1970 și având ca final anii 2000, postmodernismul împrumută idei marxiste (neomarxism) și militante. Mai este numit și PROGRESISM.
3. METAMODERNISMUL - În timp ce modernismul și postmodernismul se radicalizează, devenind extreme, metamodernismul propune o soluție de mijloc. Deviza metamodernismului este toleranța și conviețuirea prin respectul oricărui tip de șablon, fie el religios sau de orientare sexuală. Spre deosebire de modernism - care are un pachet solid de interziceri (interzicerea avortului, interzicerea uniunilor de același sex etc.), modernismul se ghidează după deviza TRĂIEȘTE ȘI LASĂ-I ȘI PE CEILALȚI SĂ TRĂIASCĂ. Metamodernismul nu este militant, ci împăciuitor. Singurul lucru pe care îl respinge sunt excesele, mai ales când acestea devin supărătoare.
Fiind un curent foarte nou, metamodernismul nu are încă o etichetă.