Sari la continut
alt

Marius Geantăcheck icon

Dr. Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pionier al medicinei personalizate în România și Sud-Estul Europei și președinte al Grupului “Educație și Curricula” din cadrul Consorțiului Internațional pentru Medicina Personalizată (ICPerMed). 


Articole publicate check icon

India - coronavirus

Alături de vaccinare, realizarea unui program coerent de secvențiere genomică SARS-CoV-2 și de analiză a datelor, cu scopul de a identifica precoce variantele de interes și alte semnale de alarmă, reprezintă cheia controlului pandemiei. Altfel, vom fi mereu în situația de a reacționa abia după ce o variantă nouă și potențial periculoasă nu numai că a apărut, dar va fi și deja larg răspândită. (Foto: Manjunath Kiran / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

masca in flacari - Lutcanu Iuliana / IPA / PA Images / Profimedia

România, ca majoritatea statelor UE, a abordat primul val al pandemiei printr-o strategie de tipul “zero-covid”. Lockdown prelungit, de 2 luni, cu scopul de a reduce la maximum numărul de infectări, având ca obiectiv protejarea sistemului de sănătate (evitarea scenariului Lombardia). (Foto: Lutcanu Iuliana / IPA / PA Images / Profimedia)

Citește mai mult

Scoli inchise

Odată deschise, trebuie să ne asigurăm că școlile vor și rămâne deschise o perioadă cât mai lungă de timp. Pentru asta, trebuie să mergem mai departe de asigurarea măsurilor de igienă, a ventilației sălilor de clasă și a distanțării fizice. Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Citește mai mult