Sari la continut
alt

Marius Geantăcheck icon

Dr. Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pionier al medicinei personalizate în România și Sud-Estul Europei și președinte al Grupului “Educație și Curricula” din cadrul Consorțiului Internațional pentru Medicina Personalizată (ICPerMed). 


Articole publicate check icon

variola maimutei

În ultima săptămână au fost înregistrate aproape 10% din totalul cazurilor de variola maimuței luate în evidență la nivel mondial începând cu anul 1971, anul în care a fost diagnosticat primul caz la om. Virusul ca atare a fost identificat și caracterizat la o maimuță, într-un laborator din Danemarca, în anul 1958 (în ciuda numelui, nu maimuțele, ci rozătoarele sunt rezervoare naturale de virus, iar exploziile din Africa au în general loc ca urmare a infectării omului de către un animal). Foto Getty Images

Citește mai mult

Cuplu în perioada pandemiei

Odată cu încheierea stării de alertă, se încheie și faza să o numim “socială” a pandemiei Covid-19. Oricum, odată cu războiul din Ucraina, tema pandemiei a dispărut din atenția opiniei publice - firesc, pentru că amenințarea la adresa securității individuale este mai puternică decât amenințarea dată de un virus la adresa sănătăți individuale.

Citește mai mult

ambulanta.

În anii ‘90, lumina nu se mai întrerupea așa de des, televizorul Diamant (alb-negru, martor al marilor victorii ale Stelei din Cupa Campionilor) fusese înlocuit de un televizor aparent color, rusesc, cu diagonala mare, tot pe lămpi, care cântarea probabil spre 100 de kilograme... .Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Președintele Republicii Macedonia de Nord, Stevo Pendarovski

Când a decis să o ia de mânuță pe micuța Embla și să o conducă la scoală, președintele din Macedonia de Nord a făcut un exercițiu public reparator, cu impact mondial, pentru secole de stigmatizate a persoanelor cu dezvoltare atipică. (În imagine, președintele Republicii Macedonia de Nord, Stevo Pendarovski, o ține de mână pe Embla Ademi, în timp ce o conduce la școală. Sursa foto: Biroul pentru Drepturi de Autor al Președintelui Republicii Macedonia de Nord)

Citește mai mult