Sari la continut
alt

Marius Geantăcheck icon

Dr. Marius Geantă este Președinte și Co-Fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, pionier al medicinei personalizate în România și Sud-Estul Europei și președinte al Grupului “Educație și Curricula” din cadrul Consorțiului Internațional pentru Medicina Personalizată (ICPerMed). 


Articole publicate check icon

vaccin

Îmi amintesc senzația de frig și de neputință. Era tot ianuarie, la Fundeni, capătul de drum. Episodul începuse în ziua de Crăciun și avea să fie ultimul dintr-un lung șir de suferințe infernale ale bărbatului care, cu greu, abia trecuse de 40 de ani.

Citește mai mult

vaccinare. - Foto: Inquam Photos / George Călin

Nu există o greșeală mai mare decât, din dorința de a susține vaccinarea (personal, am fost printre primii medici care s-au pronunțat și rămân ferm pro-vaccinare), să scădem valorea terapiilor (medicamente orale, anticorpi monoclonali) sau a altor mijloace utile în lupta împotriva pandemiei. Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește mai mult

India - coronavirus

Alături de vaccinare, realizarea unui program coerent de secvențiere genomică SARS-CoV-2 și de analiză a datelor, cu scopul de a identifica precoce variantele de interes și alte semnale de alarmă, reprezintă cheia controlului pandemiei. Altfel, vom fi mereu în situația de a reacționa abia după ce o variantă nouă și potențial periculoasă nu numai că a apărut, dar va fi și deja larg răspândită. (Foto: Manjunath Kiran / AFP / Profimedia)

Citește mai mult