Sari la continut
alt

Mirela Oprea

Mirela Oprea a studiat pishologie și științele educașiei, are un doctorat în dezvoltare internaționala, este activist în domeniul drepturilor copilului, coach și consilier pentru donatori si pentru cei care doresc să facă binele. 


Articole publicate

Excluziune

Aşa-zisul „abandon” şcolar afectează predominant copiii săraci şi foarte săraci. Dacă operăm într-o paradigmă a „abandonului” şcolar, în care copiii decid în cunoştinţă de cauză că renunţă la un drept, ar trebui să observăm că, paradoxal, acest lux al deciziei îl au doar copiii săraci. Un lux pe care îl vor plăti scump ulterior. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Zi de naștere

O prietenă a venit la mine cu un cadou inedit. Un calendar (de doi lei), pe care mi-a spus că a dat 10 euro ca să ajute o asociaţie de nevăzători. M-am uitat la ea ca la o fiinţă căzută din cer şi după ce mi-a trecut mirarea, am simţit o imensă uşurare: în sfârşit ceva util de ziua mea. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Protestul copiilor

Pas cu pas, libertatea noastră de a fi şi de a spune ce gândim este pusă sub semnul întrebării, într-un context geo-politic în care se dă un război informaţional: cei mai atenţi dintre noi ştiu că tema Soros şi tema ‘familiei tradiţionale’ sunt promovate de la Răsărit. Daca e Est contra Vest, tratate ale ONU bazate pe anumite valori, contra limitări ale libertăţilor bazate pe aceleaşi valori, noi ce alegem. (Foto: Ovidiu Dumitru Matiu/Inquam Photos)

Citește mai mult

Liviu Dragnea

31 ianuarie este ziua în care se judecă cel de-al doilea dosar al domnului Dragnea. (Foto Facebook/Liviu Dragnea)

Citește mai mult

The wall

Merită să apărăm democraţia? Fiecare să decidă pentru sine, dar dacă răspunsul tău e pozitiv, iată patru propuneri (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Fericire

Marea surpriză este că mulţi oameni săraci lipiţi sunt mai fericiţi decât cei care au de toate şi deţinătorul miliardar al unei mari multinaţionale poate să fie mult mai nefericit decât angajaţii săi. Natura nu numai că a împărţit fericirea în mod democratic, dar a şi pus-o la îndemâna celor care vor să facă ceva pentru ea. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Copii vulnerabili

O prietenă îmi spunea că în fiecare an, după sărbători, vede portocale stricate în orfelinate. De Crăciun sunt zilnic şi câte trei firme care îi vizitează pe copii. Mulţi dau dulciuri. Multe, multe dulciuri ieftine, pe care copiii le mânâncă pe toate o dată, uneori până la vomă, în condiţiile în care mulţi dintre ei au regim sau iau medicamente. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Copii

Îl voi vota pe domnul Peia şi pe cei asemenea lui, când vor vota legi în favoarea copiilor eroi ai acestei ţări. Cei care merg la culcare flămânzi, cei cărora li se vând trupurile în bordeluri, cei care muncesc mai greu ca adulţii, cei care nu pot merge la şcoală ca să îşi poată creşte fraţii mai mici abandonaţi de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Black Protest

Fata nu are încă 18 ani şi e mamă a doi copii. E de la ţară, blonduţă şi firavă, cu ochi albaştri. O copilă care are deja nu unul, ci doi copii, cărora nu prea are ce să le dea de mâncare. Le-ar cumpăra ea de toate, dar nu sunt bani. Când dă foamea ghes mare, mai merge la cerşit. (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult

Fără îndoială, există mulţi şarlatani în toate domeniile. În coaching, precum în psihoterapie. Oameni care au o spoială de formare, care au făcut un curs de câteva zeci de ore şi cred că le ştiu ei pe toate, care au făcut o facultate stând mai mult prin baruri decât prin bibliotecă şi acum îşi atârnă diploma pe perete. (Foto: Guliver Getty Images)

Consiliere
Citește mai mult

Ionuț

L-a dus pe Ionuţ la psiholog. Primul s-a uitat scârbit când a văzut că e vorba de un copil aşa sărac, al doilea a acceptat cazul pro bono: sunt oameni de toate felurile pe lume. A umblat cu Ionuţ şi mama lui pe la doctor, stând la cozi şi învăţând-o pe mama lui Ionuţ cum să ceară informaţii pe înţelesul ei. (Foto: Silviu Panaite/ Dela0.ro)

Citește mai mult

Claudia Costea - ministrul Muncii

Am decis să vă scriu o scrisoare publică, în locul uneia private, pentru că deşi probabil nu veţi avea timp să citiţi nicio scrisoare privată şi nici una publică, în cazul unei scrisori publice avantajul probabil e că ideile pe care am a le împărtăşi, fiind citite şi de alte persoane, nu se vor irosi în zadar.

Citește mai mult