Sari la continut
alt

Oana Gheorghiucheck icon

Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viața, a inițiat și implementat mai multe proiecte de renovare și dotare a spitalelor, dar și proiecte de advocacy, reușind, alături de colega ei, Carmen Uscatu, să determine modificarea unor acte normative în domeniul sănătății și înființarea unui subprogram de diagnosticare, cu impact major în tratarea pacienților, mai ales a celor cu boli grave.


Articole publicate check icon

Șantier spital

De mai bine de un an, ONG-urile din România sunt atacate permanent de mai marii zilei. Se încearcă blocarea activității noastre prin legi aberante, în Parlamentul României, dar și mai mult, prin decizii ale Ministrului de Finanțe, menite să ne îngreuneze sau chiar blocheze accesul la finanțări.

Citește mai mult

Card sănătate

Probabil nu va reuși nimeni, niciodată, să stabilească exact cât s-a furat din sistemul de sănătate în toți acești ani în care bugetul a crescut, fără însă să se reflecte în calitatea serviciilor, a dotărilor sau în nivelul salariilor acordate cadrelor medicale.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cardul de sănătate

Pe 16 ianuarie, la inițiativa senatorului Șerban Nicolae, adevărata reformă a sistemului de sănătate a fost ucisă în doar 4 minute.

Citește mai mult

Medici de familie

Majoritatea medicilor trăiesc drama zbaterii zilnice, aceea de a face alegeri pe culoarul morții, între ceea ce le dictează conștiința și constrângerile sistemului. Cum s-a ajuns aici? Cum salvatorii au ajuns mercenari? Cum și-au pierdut omenia? Putem noi arunca cu piatra? Doar ei știu ce se întâmplă pe “culoarul morții” sau noi toți suntem părtași?

Citește mai mult