Sari la continut
alt

Oana Gheorghiucheck icon

Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viața, a inițiat și implementat mai multe proiecte de renovare și dotare a spitalelor, dar și proiecte de advocacy, reușind, alături de colega ei, Carmen Uscatu, să determine modificarea unor acte normative în domeniul sănătății și înființarea unui subprogram de diagnosticare, cu impact major în tratarea pacienților, mai ales a celor cu boli grave.


Articole publicate check icon

Containere Pipera

Acum, situația este extremă, iar statul român, incompetent, indolent, incapabil să anticipeze, să prevină, să se pregătească, se vede nevoit să risipească din nou bani, mulți, în încercarea disperată de a transforma această înșiruire de containere într-o unitate medicală. Suma vehiculată? Vreo 4.000.0000 euro.

Citește mai mult

Andreea Moldovan

De la ironiile misogine ale colegului său de breaslă, Profesorul Rafila (care, să nu uităm, a susținut măsurile de carantinarea atunci când aveam 100-200 de cazuri pe zi, la început de pandemie, iar acum, când acesta este numărul zilnic al morților, cataloghează discuția despre aceleași măsuri drept idei ale unei "ascete") și până la cuvintele de pe trotuar: "nenorocito", "criminalo", nefericito", nu a fost decât un pas. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Oana și Carmen la Vocea României

Într-un an atât de greu, în care viețile noastre, ale tuturor, au fost date peste cap, echipa Vocea României și Pro Tv au decis ca de ziua națională să susțină cauza #NoiFacemUnSpital, într-o ediție specială a uneia dintre cele mai urmărite emisiuni din România.

Citește mai mult

spital Piatra Neamt - ATI - sursa Exploziv TV Neamț

Majoritatea spitalelor din România sunt într-o stare jalnică, subfinanțate, fără investiții, cu multe improvizații pe bani mulți, fără mentenanță și fără dotări coerente. Multe investiții sunt făcute nu în funcție de nevoile reale ale spitalului, ci în funcție de oportunitățile de afaceri ale decidenților. Întreb retoric: Neamț se poate repeta, ce credeți?

Citește mai mult

Spital modular Elias

Lucram la modular în timp ce numărul de cazuri scădea... am auzit atunci multe voci zicând că e degeaba, că uite, gata cu COVID-ul, nu mai e nevoie de niciun modular, că am aruncat banii pe fereastră. Mulți au crezut în vară că România e păzită, că românii au o genă, că suntem poporul ales și pe noi nu ne lovește virusul ca pe ăia din vest. Ne-am relaxat cu toții, autorități și cetățeni, și am ajuns aici.

Citește mai mult

medic - spital

Nu va veni schimbarea din sistem, căci oamenii de acolo sunt prinși într-o capcană din care nici măcar nu-și pot imagina că ar putea ieși, cu atât mai puțin n-ar încerca să o facă. Pacientul e singurul care poate genera schimbarea. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult