Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Viitorul ONG-urilor este în pericol. Vom fi primele victime ale unor decizii fiscale care riscă să afecteze direct milioanele de oameni pe care îi sprijinim?

Apel ONG-uri

Credit foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Joi, Daruiește Viață, alături de Grupul de Inițiativă al ONG urilor active din România, a transmis o scrisoare deschisă către toate partidele politice, în numele a peste 1.300 de ONG-uri care luptă zi de zi pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Este un apel deschis, ferm și necesar, pentru a apăra ceea ce am construit împreună: un sector care sprijină milioane de oameni acolo unde statul nu poate sau nu vrea să ajungă.

De ce acum? Pentru că viitorul nostru este în pericol. De-a lungul anilor, fiecare guvern care a preluat conducerea țării a încercat, sub diverse forme, să limiteze accesul ONG-urilor la finanțare, să reducă facilitățile fiscale care sprijină acest sector vital sau să impună criterii restrictive, menite să îngreuneze activitatea organizațiilor. În tot acest timp, singurii noștri aliați constanți au fost presa, donatorii și sponsorii.

În 2024, anul electoral, temerile noastre sunt mai mari ca oricând: vom fi primele victime ale unor decizii fiscale care riscă să afecteze direct milioanele de oameni pe care îi sprijinim?

Le cerem politicienilor să răspundă clar:

  • Vor proteja facilitatea fiscală de 20% și mai ales Declarația 177, care permit companiilor să investească în binele comun?
  • Vor păstra Legea sponsorizării, fundamentul care ne oferă șansa de a schimba vieți?
  • Vor colabora cu noi, ONG-urile, pentru a construi un viitor mai bun pentru această țară?

Nu mai avem timp de promisiuni vagi sau tăcere. Avem nevoie de acțiuni și de răspunsuri ferme!

Mai ales în aceste vremuri tulburi, când societatea noastră trece prin crize și incertitudini, avem nevoie de un sector neguvernamental puternic, unit și hotărât. Este nevoie de solidaritate, de colaborare și de voință pentru a ne asigura că cei mai vulnerabili dintre noi nu sunt lăsați în urmă.

Acesta nu este doar un apel al ONG-urilor. Este un apel al comunităților noastre, al celor care cred că schimbarea începe de jos, al fiecărui român care și-a dorit un viitor mai bun și a ales să doneze, să sprijine, să creadă.

Vom continua să luptăm pentru cei care nu pot, pentru cei care au nevoie de noi. Dar avem nevoie și de voi, toți – pentru a ne susține, pentru a ne amplifica vocea și pentru a arăta că acest sector nu poate fi ignorat sau marginalizat.

Împreună am demonstrat că putem schimba vieți. Acum, împreună trebuie să ne apărăm viitorul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • RazvanP check icon
    Un oenge tocmai a pus bețe în roate proiectului Neptune Deep:
    https://m.digi24.ro/stiri/economie/energie/tribunalul-obliga-autoritatile-sa-comunice-studiile-de-ecotoxicitate-pentru-proiectul-neptun-deep-reactia-ministerului-energiei-3016529?fbclid=IwY2xjawGtWJ5leHRuA2FlbQIxMQABHYdk7b5tjxr6s62dX6eyK6cIgn_93fhg078Z2aLEzYfVpyaX5kI3WW8H8w_aem_77gEy7TYPVFdJ5pDmYEPdw
    Așa că mă scuzați dacă nu le plâng de milă oengeurilor!
    Ar fi trebuit de multă vreme investigate sursele lor de finanțare!
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult