Sari la continut
alt

Octavian Herțacheck icon

Absolvent al Facultății de Drept Administrativ din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu. A lucrat ca jurnalist timp de 10 ani, după care a lucrat ca ofițer de presă. Timp de 5 ani a locuit în Marea Britanie. S-a reîntors în România și a publicat romanul de debut „Imersiv" la Editura Letras.


Articole publicate check icon

Caminito del Rey

Sufăr de toate răurile posibile: de înălțime, de apă, de învârteală, de stat cu capul în jos, plus multe, multe altele. I-am explicat Anei de nenumărate ori că mă feresc ca dracul de tămâie de toate lucrurile astea, însă nu acceptă. Îmi spune că trebuie să-mi depășesc traumele și să fac exact lucrurile de care îmi e frică. (Foto: Lucas Vallecillos / AP / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bluewater Shopping Center

Fuseserăm educați că trebuie să fim mulțumiți dacă avem un job care plătește mâncarea, întreținerea și un chilot nerupt. Aia conta, să fim săraci doar cât să nu ne ghiorțăie mațele de foame și să ne permitem un pachet de țigări. Granița subtilă între sărăcia cruntă și sărăcia light. Cât timp jonglam pe firul de ață dintre ele, eram bine, nu trebuia să ne facem probleme deosebite. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Dealer de mașini second hand

Chiar după ce am revenit în Londra în martie anul trecut, am cumpărat o maşină, ca să ne facem treaba cu ea. Un Hyundai i30 (un fel de Golf, da’ mai prost) care părea ok şi pe care am plătit 1900 de lire. O vreme, s-a comportat destul de bine, chiar dacă am descoperit imediat după ce am luat-o că aerul condiţionat nu funcţiona deloc, iar geamul de la șofer nu se deschidea. Ei, de tăvăleală merge, ne-am zis. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Muncitori în UK

Cunosc băieți isteți care preferă să care saci cu ciment decât să facă un curs de recalificare, care le-ar aduce joburi mai puțin solicitante și mai bine plătite. Bărbați sosiți în Anglia în urmă cu 5, 10 sau 15 ani, care încă fac curățenie pe șantier. La fel, românce care continuă să spele toalete, deși au mai bine de un deceniu în țara asta. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult