Sari la continut
alt

Paul Gaborcheck icon

Scriitor, jurnalist. Om simplu, din popor, cu facebook. Stabilit în Spania din anul 2000. www.paulgabor.com.


Articole publicate check icon

Bombardament Fâșia Gaza

Pe ecranul mic curg știri din Fâșia Gaza. Armata israeliană nu a intrat încă pe teritoriu palestinian, nu a sosit ordinul atacului terestru. Urmăresc retrospectiva cu coada ochiului. Văd morții din kibuțuri, fotografii cu ostaticii identificați, familiile ies pe canalele de televiziune implorând eliberarea prizonierilor. Foto - Mahmud Hams/ AFP/ Profimedia

Citește mai mult

Coada de mașini la frontiera Rusiei cu Georgia

Canalele de știri difuzează imagini cu ruși care coboară din avioane în Turcia. Nu mai sunt bilete către țările în care rușii pot pleca fără viză. Oamenii scot mii de euro din buzunare pentru a fugi de mobilizarea militară pe care a anunțat-o Kremlinul. sunt cozi imense la granița cu Georgia. (Foto: Captură BBC)

Citește mai mult

George Simion la Colegiul Lazăr

Eu aș propune altceva. Dacă nu se dorește desființarea acestor festivități de o inutilitate obscenă, măcar să se inverseze rolurile. Să vină mai întâi primarul, părintele, polițistul, directorul și inspectorul școlar. Să stea împreună în curte. Să aștepte în soare sau în frig, după cum vrea zeul Meteo. Și să înceapă seria de discursuri inepte abia după ce ajunge ultimul elev în curte.

Citește mai mult

Ditrău

Aș fi vrut să scriu o mică poveste. Despre un sat spaniol care avea prin anul 2000 aproximativ 3500 de locuitori. Sotillo de la Adrada se numește. Se află cam la o oră și ceva de Madrid, în provincia Avila. Acolo am ajuns prima dată. Acolo am dormit prima mea noapte în Spania acum 20 de ani. Acolo am muncit la negru pentru că actele mele non-UE nu-mi permiteau să mă angajez legal.

Citește mai mult

Alegeri parlamentare 2016 -

Încerc să-mi amintesc de câte ori am fost, în ultimii 20 de ani, la întâlnirile românilor din străinătate. Ale diasporei carevasăzică. Niciodată. Mi-am amintit: niciodată. Și spun asta cu totală convingere și luciditate. Pentru că, în marea lor majoritate, aceste întâlniri sunt doar ocazii de a se mai învârti niște hore, de a se mai consuma niște mici, niște plăcinte și a se mai da pe gât câteva doze de bere.

Citește mai mult

Valea Uzului

Mă îngrozește gândul că încă mai există decerebrați care sunt în stare să ucidă pentru un hectar de pământ despre care „știu” ei foarte bine că le aparține de mii de ani și trebuie să le mai aparțină încă milioane de ani de acum încolo. (Foto: Digi24)

Citește mai mult