În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.
Rusia: Noi nu atacăm civili. Realitatea:...
Foto: Profimedia
În timp ce Moscova pretinde că soldații ruși nu ar ataca civili, imaginile războiului din Ucraina sunt tulburătoare. Bombardamentele rusești au lovit deopotrivă spitale, blocuri de locuințe și școli din orașele ucrainene.
Sâmbătă dimineața, în a zecea zi de la declanșarea invaziei, Rusia a anunțat o încetare a focului pentru evacuarea civililor din orașele Mariupol și Volnovakha, însă atacurile armate nu au încetat, iar evacuarea populației a fost amânată, cele două părți acuzându-se reciproc de nerespectarea încetării focului.
Clic pe prima poză pentru a deschide galeria foto Profimedia Images:
Sursa: EyePress prin AFP / AFP / Profimedia
Spitalul multidisciplinar de terapie intensivă Vasilevsky, din regiunea Zaporojie, sud-estul Ucrainei, a fost distrus pe 3 martie 2022, după un atac cu rachete al armatei Rusiei, care a ucis trei persoane, iar patru persoane au fost grav rănite. Secțiile de recepție, resuscitare și chirurgie au fost distruse, potrivit Administrației Militare Regionale Zaporojie.
Sursa: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia
Un bărbat se plimbă cu bicicleta prin fața clădirilor rezidențiale avariate în bombardamentele în orașul Cernihiv, pe 4 martie 2022. 47 de persoane au murit pe 3 martie, când forțele ruse au lovit zone rezidențiale, inclusiv școli și un bloc înalt de apartamente, în orașul Cernihiv, din nordul Ucrainei, potrivit informațiilor transmise oficiali ucraineni.
Sursa: Serviciul de Urgență de Stat al Ucrainei /AFP / AFP / Profimedia
Un apartament dintr-un bloc din Jîtomîr, la nord din partea de vest a Ucrainei, la 1 martie 2022.
Sursa: EyePress prin AFP / AFP / Profimedia
Ruinele unei școl din Jitomir, după atacul cu rachete al armatei Rusiei. Jitomir este la două ore vest de Kiev.
Sursa: EyePress prin AFP / AFP / Profimedia
O casă dintr-un sat distrusă de bombardamentele armatei ruse, in satul Pavlivka din Cernihiv, Ucraina, 28 februarie 2022.
Sursa: EyePress prin AFP / AFP / Profimedi
Clădiri avariate în urma bombardamentelor recente, în Borodyanka, regiunea Kiev, Ucraina, 2 martie 2022.
Sursa: Sergey BOBOK / AFP / Profimedia
Harkov, al doilea cel mai mare oras al Ucrainei, 3 martie 2022.
Sursa: Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia
Această fotografie a fost făcută pe data de 4 martie 2022 - o clădire a unei școli avariate în bombardamentele din 3 martie în orașul Cernihiv, in nordul Ucrainei.
Sursa: Daniel LEAL / AFP / Profimedia
O femeie și un copil merg prin fața unei clădiri rezidențiale distruse de bombardamentele ruse într-o suburbie a capitalei ucrainene Kiev, pe 25 februarie 2022.
Sursa: Aris Messinis / AFP / Profimedia
Oamenii își scot bunurile personale dintr-o casă în flăcări, după ce au fost bombardați în orașul Irpin, pe 4 martie 2022. Peste 1,2 milioane de oameni au fugit din Ucraina în țările vecine de când Rusia și-a lansat invazia pe scară largă pe 24 februarie,
Sursa: Aris Messinis / AFP / Profimedia
Yevghen Zbormyrsky, în vârstă de 49 de ani, este consolat în timp ce stă în fața casei sale în flăcări, după ce aceasta a fost lovită în timpul unui bombardament al armatei ruse asupra orașului Irpin, în apropiere de Kiev, Ucraina, pe 4 martie 2022.
Facturile de energie electrică sau gaze naturale sunt complexe, deoarece conțin informații specifice despre tot parcursul energiei, de la locul de producție, până la locul de consum. Motivul pentru care avem toate aceste informații pe factură este transparența. Astfel, fiecare client final poate vedea câți bani merg către cine.
Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.
Există două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Într-o perioadă în care vorbim tot mai mult despre prețuri și efectele inflației, a devenit tot mai important să înțelegem ce factori influențează sectorul energetic și de unde vin fluctuațiile în costurile energiei.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.