Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Rusia: Noi nu atacăm civili. Realitatea:...

Ucraina - razboi

Foto: Profimedia

În timp ce Moscova pretinde că soldații ruși nu ar ataca civili, imaginile războiului din Ucraina sunt tulburătoare. Bombardamentele rusești au lovit deopotrivă spitale, blocuri de locuințe și școli din orașele ucrainene. 

Sâmbătă dimineața, în a zecea zi de la declanșarea invaziei, Rusia a anunțat o încetare a focului pentru evacuarea civililor din orașele Mariupol și Volnovakha, însă atacurile armate nu au încetat, iar evacuarea populației a fost amânată, cele două părți acuzându-se reciproc de nerespectarea încetării focului.

Clic pe prima poză pentru a deschide galeria foto Profimedia Images:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere

Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult