În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.
Imaginile săptămânii. Japonezii au stat la coadă pentru a cumpăra noua carte a lui Haruki Murakami
Foto: AFP/ Profimedia
Fanii japonezi ai scriitorului Haruki Murakami au stat la coadă pentru a cumpăra noul său roman, „The City and Its Uncertain Walls”, a cărui apariție a fost anunțată de-abia în luna februarie. Este prima carte publicată de autor în ultimii 6 ani și a fost scrisă în perioada în ianuarie 2020 - decembrie 2022,, care s- suprapus cu mai multe evenimente dramatice, de la pandemia de coronavirus la războiul din Ucraina, scrie AP.
Japonezii au așteptat încă din timpul nopții pentru șansa de a citi volumul, disponibil deocamdată doar în limba japoneză, în ciuda titlului în engleză.
„Vreau s-o citesc când ajung acasă. Oricât de mult mi-ar plăcea să savurez fiecare propoziţie, probabil o s-o devorez dintr-o singură sesiune de citit”, a declarat Shunsuke Mitsumoto, potrivit Agerpres, care citează AFP. În vârstă de 39 de ani, acesta s-a numărat printre primii fani care au cumpărat o copie imediat după deschiderea librăriei.
„Sunt încântat de perspectiva ca această carte să ne ducă într-o altă lume nouă”, a adăugat Mitsumoto, membru al unui grup de lectură dedicat operelor lui Murakami.
Precedentul roman al lui Haruki Murakami, „Uciderea comandorului”, a fost lansat în 2017, în Japonia.
Accesați galeria de imagini de la lansare, apăsând pe fotografia de mai jos.
„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.
Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.
Cu ocazia lansării mult așteptatului iPhone 16, Flip.ro a decis să nu urmeze tiparul obișnuit al retailerilor de tehnologie. În loc să promoveze obsesia pentru ultimul model, compania a lansat o campanie inovatoare care pune în centrul atenției sustenabilitatea și importanța alegerilor responsabile.
100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.