Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Putem lua amândoi aurul?” Moment magic la Jocurile Olimpice, când, după 109 ani, doi atleți au acceptat să împartă locul întâi

Tamberi și Barshim

Foto: Profimedia

Italianul Gianmarco Tamberi și rivalul său din Qatar, Mutaz Essa Barshim, au căzut de acord să împartă medalia de aur la proba de sărituri în înălțime a Jocurilor Olimpice și au creat împreună un moment magic, unic în ultimii 109 ani. 

După ore grele de competiție, ambii atleți se aflau duminică pe prima poziție, cu aceeași înălțime a ștachetei - 2.37 m, Un oficial le-a propus un nou salt, ca variantă de departajare. Însă Barshim a avut o ideea mai bună: „Putem lua amândoi aurul?”, a întrebat. „Este posibil”, a fost replica oficialului.

Barshim a dat din cap, iar Tamberi a acceptat aproape instantaneu, bătând palma cu sportivul din Qatar și sărind în brațele sale.

Rivali în sport, cei doi sunt prieteni în viața reală. „Încă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat”, a spus el. „Faptul că împart medalia cu un face totul și mai frumos ... E pur și simplu magic”, a spus Tamberi. „Știu cu certitudine că pentru performanța pe care am făcut-o, merit acel aur”, a declarat și Barshim. „A făcut același lucru, așa că știu că merita și el acel aur”, a punctat el.

Apăsați pe imaginea de mai jos pentru a vedea o galerie de imagini Profimedia, care surprind perfect unul dintre cele mai frumoase momente din istoria sportului. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Sa te prapadesti de ras, cat sunt de atzosi amandoi. Bravo lor!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult