Sari la continut
alt

Răzvan Pinteacheck icon

Răzvan Pintea este consilier pentru dezvoltare personală și orientare în carieră în cadrul Centrului de Psihologie și Training CONFIDENT si oferă life & career coaching pe diverse platforme. Răzvan a acumulat o bogată experiență în relațiile interumane, atât în calitate de expert în management și IT, cât și în rolul de soț și tată a doi copii. Pasionat de literatură și filozofie, își dorește să ajute oamenii din poziția de consilier, considerând ca astfel contribuie și la propria dezvoltare personală. Scrie articole pe diverse teme de dezvoltare personală, orientare în carieră sau teme de interes social și publică haiku in limba engleză. Îl puteți urmări activitatea atât pe blogul personal www.pintea.me cât și pe pagina Facebook @consiliere.razvan.pintea


Articole publicate check icon

anxietate - getty

Ce pot să spun din propria experiență este că, atunci când anxietatea se acutizează, logica are de suferit. Adică se transformă, nefericit, dintr-o sursă independentă de echilibru mental, într-o aliată nedorită a tulburării de comportament. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cancer de sân

Dacă este diagnosticat în fază incipientă, cancerul de sân este complet vindecabil în proporție de 94%. Din păcate majoritatea cazurilor din România sunt descoperite în stadii foarte avansate. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Religie - Biblia

Adică discriminare egal prostie. Despre homofobie si ageism am mai scris, iar prin prostie înțeleg acea concepție care, o dată ce o pui în practică, suferă nu doar cei din jur, ci și tu însuți. Așa cum a suferit poporul german din cauză că a îngăduit nazismului să-și facă de cap. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Doctoriță

Făcând suma tuturor durerilor trăite, am rămas cu impresia că medicului i-ar mai trebui ceva ca să își facă treaba până la capăt: empatia. Percepția mea de pacient? Pentru medic, eu sunt un caz, iar durerea mea, un aspect secundar. Medicului nu prea îi pasă, fiindcă durerea mea nu-l doare și pe el. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Fum de mici

Am observat că, spre mirarea mea, nu doar românii, ci și străinii, adică expații, după ce petrec ceva timp în România, ajung să se comporte de aceeași manieră deprimantă pentru mine. Promisiuni neonorate, facturi întârziate sau neplătite, și câte altele. Surpriză! În loc să mă deprime și mai tare, într-un fel oarecum pervers, constatarea m-a înviorat. (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

gadgeturi - getty

Vestea bună e că, în ciuda diversității opiniilor, psihologii sunt unanimi în privința a ceea ce trebuie făcut atunci când dai de troli. Ce anume? Nimic deosebit. Ignoră-i. Lucrul pe care trollii îl detestă cel mai tare e să nu le acorzi atenție.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

oameni pe strada

Suntem înconjurați permanent de post-adevăruri „bune”. Chiar am putea să ne întrebăm dacă nu cumva toată morala e o uriașă colecție de post-adevăruri, adică afirmații a căror valoare de adevăr nu poate fi determinată nici analitic și nici empiric.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Noua dreaptă

Dacă aveți iluzia că homofobia, xenofobia, rasismul, sexismul, misoginismul, age-ismul și celelalte jivine ale minții din genul intoleranței populează strict separat mintea unor indivizi, fără să-și intersecteze deloc pașii, atunci vă înșelați. Ele fac casă foarte bună împreună în același creier. Cunoașteți voi pe cineva care să aibă o atitudine doar homofobă, dar care nu e deloc misogin și n-are nici o problemă cu „bozgorii”, cu „țigănimea”, sau cu „boșorogii”? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Fetiță la tablă

Dezinteresarea pe care o apreciem la ceilalți devine un defect atunci când e vorba de noi. Altruismul se transformă în „sunt prost de bun”. Iar productivitatea... În fond, de ce ar și-ar dori cineva să devină mai productiv? Doar ca să primească mai mult de muncă? (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Terapie de grup

Cât de tare poți crede un obez care-ți propune o cură-minune de slăbire? Sau îți predică despre cumpătare? Atunci când cineva vrea să-ți ofere o strategie de a deveni milionar, e imposibil să nu te întrebi de ce preferă să se chinuie vânzându-ți-o la un preț modic în loc să și-o pună în practică în interesul propriu. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

familie cu copii

Mă consumam ca timp și energie pentru carieră, proiecte, obiective, lucruri care prin natura lor fictivă sunt incapabile să-ți dea un răspuns emoțional. Puneam suflet, primeam bani. Într-o notă mai melodramatică, faustiană, pot spune că-mi vindeam sufletul. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Workaholic

Treci seara pe lângă clădirile de birouri și vezi omuleții ăia "la muncă", în acvariile lor bine luminate. Primele cuvinte care-ți vin în minte sunt „sclavi”, „negrișori”, „plantație”. Omuleții ăia nu sunt însă singuri: au și tovarăși care-și petrec timpul aidoma, în penumbra propriului apartament, muncind cu fețele luminate cadaveric de display-ul laptopului. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult