Sari la continut
alt

Răzvan Mitroicheck icon

Ziarist timp de 23 de ani. Format ca reporter în domeniul politic, acreditat la Cotroceni, Parlamentul României, Consiliul Europei. Co-manager la lansarea proiectelor Antena 3, Digi 24, GSP TV. Redactor şef la Adevărul, Digi 24, Jurnalul Naţional (adjunct). În ultimii doi ani consultant de comunicare şi PR pentru companii private.


Articole publicate check icon

Liviu Dragnea - Inquam

Dezbaterea pornită de populația activă, plătitoare de taxe și impozite, nu mai este dacă acest conducător ales este toxic sau nu, ci cum scapă de el. Aici cred că greșit se canalizează așteptări și speranțe către Justiție. Justiția operează cu evidențe, cu dovezi, cu probe. Autoritarismul, mârșăvia, aroganța, parșivenia nu sunt delicte penale ca să poată fi amendate de un tribunal. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Gaze de șist

Cu tot acest context absolut potrivnic exploatării gazelor de șist, statul român a cerut Chevron să plătească despăgubiri pentru că nu a executat cele 8 sonde de foraj la mare adâncime, implicit prin fracturare hidraulică, în Dobrogea! Și Chevron va plăti. (Foto: Marius Dumbrăveanu/Inquam Photos)

Citește mai mult

Codrin Ștefănescu

„De ce? Pentru că putem.” Replica lui Codrin Ștefănescu de acum câteva zile e năucitoare pentru cineva care nu știe foarte mult despre politică, despre PSD. În fapt, nu este doar o replică de mardeiaș, care folosește forța în locul regulilor, în locul principiilor. Este o declarație despre chintesența partidului de la putere. (Facebook Codrin Ștefănescu)

Citește mai mult

Cristoph Daum

Din multitudinea de critici viscerale la adresa antrenorului Naționalei de fotbal a României, Christoph Daum, care au dus la plecarea acestuia am reținut una plină de har, a unui prieten din presă, Sebastian Eduard: ”Daum. Când te aștepti la Carol I, dar mingea e rotundă și iese Carol II...”. Montură stilistică inspirată, dar doar parțial adevărată. (Foto: Bogdan Buda/Inquam Photos)

Citește mai mult

Captură A3

Jurnalismul, așa cum era definit în manualele de la începutul anilor `90, bazate pe experiențele secolului XX, nu mai există. Sunt multe teorii despre cum jurnalismul a fost transformat de tehnologie, dar principala schimbare este că a transferat către public responsabilitatea filtrării și verificării informației.

Citește mai mult

Klaus Iohannis la proteste

Celor dezinteresați de politică, celor absenți din viața civică și neinteresați de vot trebuie să le spunem un lucru foarte important. Spre deosebire de alegeri, acum, la referendum, ei sunt deja participanți. (Sursa: presidency.ro)

Citește mai mult

Parlament

Da, probabil că mai devreme sau mai târziu PSD va impune aceste schimbări prin forța majorității parlamentare. Dar diferența este esențială. (Foto Inquam Photos/George Călin)

Citește mai mult

Am senzația că ne uităm ca popândăii la România înzăpezită, când de fapt zilele astea se lucrează puternic la România restaurată. (Foto: Facebook Gabriela Firea)

Gabriela Firea deszăpezire
Citește mai mult

Liviu Dragnea

Pus în fața unor sentințe și legi necruțătoare pentru ego-ul pesediștilor, Liviu Dragnea a ales să facă un pas în lateral, nu în spate (că doar e șef la Cameră) și să guverneze prin interpuși. (Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Citește mai mult

USR

Din zona dreptei, unde să apară o variantă articulată de partid contrapondere la PSD, cu organizare mai bună decât mașina de partid lăsată de Cozmâncă pesediștilor, cu mai mult decât un Cioloș la tracțiune, cu discurs care să nu elimine elitist electoratul României profunde. (Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Citește mai mult

vot

Votul tău contează. Dă un Google să vezi ce s-a întâmplat la alegerile din ultimul timp, să vezi la cât a pierdut Ponta sau Hillary în SUA, cum a fost în Republica Moldova. Rezultatele s-au decis la diferențe mici de voturi, fiecare alegător a contat. Nu mai sunt vremurile unor majorități covârșitoare, prestabilite. Vei simți că decizi. (Foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Citește mai mult

Preventoriu

Găsiți-mi un manager cu diplomă care ar lua în gestiune un cămin-spital de minori unde are buget 7 lei și 80 de bani pe zi pentru hrana unui copil! Mă îndoiesc să fie vreun amator de astfel de experiențe extreme. Și totuși, așa ceva există în România. Iar copiii aceia sunt sănătoși, curați, educați, îmbrăcați și au 3-4 mese pe zi.

Citește mai mult