Sari la continut
alt

Richard Constantinescucheck icon

Autor, iatroistoriograf, antreprenor social și activist educațional; titular al disciplinei Istoria Medicinei – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași; custode al Muzeului UMF Iași; editor și redactor de carte, coordonator de colecții; redactor al săptămânalului Viața medicală; realizator al emisiunii „Corp și intimitate” la Apollonia Tv; doctor în medicină cu teza „Grigore T. Popa – medic-scriitor și publicist” (2011). 


Articole publicate check icon

Bărbat pe scări

Mă uit înspre Sabrina, fetița al cărei tată sunt, cum se trezește râzând, sau cât de bucuroasă este când ne revedem. Cum își mișcă trupușorul, în ritm, când aude muzică. Chiar și la sunetul clopotelor Catedralei Mitropolitane din Iași. Negativitatea îi este străină. Rostește, la 1 an și 4 luni, „DA”, cu bucurie. Am încercat, în joacă, să-i spun „NU” și, ea mi-a răspuns: „DA-DA”. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Femeie smartphone parc

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult