Sari la continut
alt

Richard Constantinescucheck icon

Doctor în medicină, autor, iatroistoriograf, antreprenor cultural și activist educațional. Titular al disciplinei Istoria Medicinei la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, coordonează Centrul Cultural „I.I. Mironescu” și este custode al Muzeului UMF Iași. În plus, ocupă funcția de vicepreședinte al Societății Române de Istoria Medicinei. O parte semnificativă a activității sale este dedicată studiului și promovării operei marilor înaintași ai medicinei românești, prin colecțiile „Medicină Narativă”, „Grigore T. Popa” și „Etica memoriei”, publicate la Editura UMF Iași. De asemenea, este coordonator al „Fototecii medicinei românești”, un proiect care reconstituie istoria medicinei prin imagini. Este și creatorul conceptului TEMEI, precum și fondatorul CLINICII DE CUVINTE, proiecte inovatoare care îmbină arta și medicina narativă.


Articole publicate check icon

Străzi deschise sectorul 6

În loc să vedem integrarea europeană ca pe o „absorbție” fatală, ar fi mai sănătos să o privim ca pe o oportunitate – o șansă de a evolua, de a ne reinventa și de a aduce o contribuție valoroasă la diversitatea culturală a Europei. Aceasta nu ar trebui să fie o criză a identității, ci un moment de reinventare creativă, un proces pe care istoria l-a ilustrat în repetate rânduri, de la Renaștere la modernitate. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

Bărbat pe scări

Mă uit înspre Sabrina, fetița al cărei tată sunt, cum se trezește râzând, sau cât de bucuroasă este când ne revedem. Cum își mișcă trupușorul, în ritm, când aude muzică. Chiar și la sunetul clopotelor Catedralei Mitropolitane din Iași. Negativitatea îi este străină. Rostește, la 1 an și 4 luni, „DA”, cu bucurie. Am încercat, în joacă, să-i spun „NU” și, ea mi-a răspuns: „DA-DA”. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Femeie smartphone parc

La fiecare capăt al acelei bănci se desfășura câte o acțiune. În dreapta – mama, cu capul plecat înspre dispozitivul din palmă, în stânga – fetița ei, de vreo doi ani, cu palmele încercând să se prindă de spătarul băncii. Nici nu știu cum a fost posibil ca, într-o fracțiune de secundă, un bărbat ce trecea prin spatele acestora, să aibă o reacție așa de rapidă, încât s-o prindă pe fetiță când tocmai aluneca. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult