Sari la continut
alt

Scena 9check icon

Scena9 este o platformă care radiografiază viața culturală din România (și nu numai). Facem ordine în actualitatea culturală, scriem despre ce e relevant, ce e nou sau nedescoperit, ce aduce un plus de valoare în peisajul cultural de la noi. Incităm la dialog zone culturale și artistice care, de obicei, nu se intersectează. 


Articole publicate check icon

Moromeții

E o nouă zi de filmare pentru „Moromeții 2”, unul dintre cele mai așteptate filme românești anunțate în ultima vreme. Echipa e strânsă în aceeași curte folosită pentru filmul apărut în 1987. (Articol de Vlad Odobescu. Foto: OK Magazine)

Citește mai mult

scena9 - mor

Dana are capul plecat. Se ghemuiește în pulover și încearcă să se ascundă de miștouri. „Țăranco!”, „cioară!”, „țiganco!”. „Mai spală-te și tu!”, „mai fă un duș!”. (Un articol de Lina Vdovîi) (Ilustrații: Sorina Vazelina)

Citește mai mult

Bravo ai stil

M-au lăsat perplexă sumele exorbitante date pe hainele, gențile, pantofii, accesoriile prezentate în platou. (Am aflat mai târziu că Dănuța a mărturisit la Bravo, ai stil – Panorama, emisiunea din spatele emisiunii, că ar fi investit șaptesprezece mii de euro în garderobă, în timp ce Petronela „doar” vreo zece mii). M-a uimit disponibilitatea concurentelor de a fi scanate din cap până în picioare, apoi evaluate într-un mod ironic sau ridiculizant, uneori umilitor. (Foto: Facebook Bravo ai stil)

Citește mai mult

Comrade detective

Ce rămâne consumatorului român din acest experiment? În mod cert, o doză bună de amuzament, o coloană sonoră bântuitoare, o posibilă poftă de a revedea BD în acţiune (sau, pentru o mostră spectaculoasă de retorică de Război Rece, spumosul Ninotchka) şi obişnuita doză de auto-zeflemea. (Articol de Codruța Pohrib)

Citește mai mult

Comrade Detective

Comrade Detective (aka Tovarășul milițian) e un serial românesc de propagandă din anii ‘80. Ba nu. Comrade Detective e un serial filmat în zilele noastre post-revoluționare, ca și cum ar fi un produs anti-capitalist al României ceaușiste. Capodopera e lost & then found de actorul Channing Tatum, care-o dublează în engleză împreună cu o gașcă de all star-uri de la Hollywood. (Articol de Ruxandra Cosma. Foto: Castel Film)

Citește mai mult