Sari la continut
alt

Sebastian Burdujacheck icon

Este președintele Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). A lucrat ca specialist în dezvoltare socială la Banca Mondială în Washington D.C., concentrându-se pe regiunile Europa și Asia Centrală. În această calitate, a derulat numeroase proiecte de asistență tehnică pentru dezvoltarea regiunilor și zonelor urbane din România. Este membru fondator al Fundației CAESAR și președinte fondator al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS)


Articole publicate check icon

Viorica Dăncilă printre omologi

Distinsul economist Andrușcă va prelua ștafeta în ECOFIN, unul dintre cele mai importante consilii, de la doamna Margarete Schramböck, actualul ministru austriac pentru afaceri economice și digitale, doctor în economie la Universitatea din Viena, cu o modestă carieră profesională în spate (fost președinte/CEO a mai multor companii de top precum A1 Telekom Austria, Dimension Data, Service Director pentru Alcatel etc.).

Citește mai mult

Copil inimă

Este clar că există un numitor comun în ceea ce priveşte cauzele revoltei românilor de peste graniţe, şi anume asaltul PSD+ALDE la adresa independenţei justiţiei, şi, în consecinţă, la adresa democraţiei româneşti. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Birouri corporatiști

Dezastrul provocat de guvernarea PSD-ALDE se resimte în toate domeniile, cu precădere în economie. Efectele „revoluției fiscale” sunt catastrofale: peste 93% dintre întreprinzători susțin că măsurile Guvernului au efecte negative, câștigurile medii nete ale unor întregi categorii profesionale scăzând considerabil, iar 91% dintre companii au fost nevoite să concedieze între 1 și 5 angajați.

Citește mai mult

Viorica Dăncilă - Octav Ganea

Majoritatea țărilor europene, mai precis 24 de state membre UE, plus Norvegia, au agreat recent să investească peste 1 miliard de euro în următorii doi ani pentru a ține pasul cu SUA și China în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei blockchain, a supercalculatoarelor şi a inteligenţei artificiale. Până în 20-20 mai exact, cum ar spune doamna premier de pe la noi. România nu a aderat la aceste proiect. Oare de ce? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult

Alex Navalnâi

Actualul lider al protestelor anti-guvernamentale, Alex Navalnâi, a avut şi el parte de un kompromat: o fotografie trucată în care acesta se află în prezenţa oligarhului Boris Berezovski, exilat la Londra şi critic al lui Vladimir Putin. Scopul a fost să inducă teoria că mişcările de protest sunt de fapt finanţate din străinătate de forţe oculte care vor destabilizarea statului rus. (Foto: The Guardian)

Citește mai mult

Om de afaceri

Să începi și să crești o afacere în România este astăzi un act de curaj sau, poate, de nebunie. Ar fi mult mai simplu să stai, sau să te angajezi la stat, sau să fugi mâncând pământul, îngroșând rândurile celor patru milioane de refugiați economici din România.

Citește mai mult

Vladimir Putin

În urmă cu doi ani, la scurt timp după preluarea mandatului său de ambasador al României în SUA, fostul director al SRI George Maior trăgea un semnal de alarmă: acesta atenţiona că activităţile spionilor ruşi din România s-au intensificat, iar Rusia îşi va folosi resursele energetice ca armă politică. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Uniunea Europeană

Un banc despre istoria României sună cam așa: „Ne-au cucerit romanii, iar apoi Imperiul Roman s-a prăbușit! Ne-au învins turcii și Imperiul Otoman s-a făcut pulbere! Ne-au ocupat rușii și apoi URSS s-a destrămat! UE ne-a integrat şi acum este aproape de colaps…Ăștia nu şi-au dat încă seama cu cine se pun?!” (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

medici

Atât eu, cât şi Alin, co-autorul acestui articol, suntem copii de doctori. Avem aproape săptămânal același tip de conversaţie cu mamele noastre: - Ce faci, mamă? - Ce sa fac, mă lupt să-mi fac meseria. E plin de pacienţi, dar iar s-a blocat sistemul.

Citește mai mult

Resist USA

După episodul Charlottesville, Trump a părut încă o dată capricios, orgolios, punând simpatiile sale mai presus de interesele Americii. A predominat din nou calculul (său) politic meschin, a cărui eficiență este şi aceea discutabilă. A fost părtinitor, vag şi a părut insensibil: exact cum nu ar trebuie să fie un lider adevărat, cu atât mai puţin Președintele Statelor Unite.

Citește mai mult

autostrada-

În decursul ultimelor săptămâni, numeroase voci din spațiul public, de la analiști la reprezentanți ai marilor agenţi economici au tras semnale de alarmă în legătură cu un fenomen cu adevărat îngrijorător (şi pentru anterprenori şi pentru noi toţi): prăbuşirea investiţiilor publice.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

diaspora

De multe ori am spus că pentru mine acasă înseamnă Neamţ. Este locul în care am crescut şi din care provin ambii mei părinți, iar soarta Neamțului nu-mi va fi niciodată indiferentă. Îl vizitez cât de des pot şi discut mereu cu oamenii de acolo despre nevoile şi aspirațiile lor. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Klaus Iohannis - Donald Trump

Această ruptură cel puțin de moment dintre SUA şi Germania poate fi o uriașă problemă pentru Europa. Cel puțin pe termen scurt și mediu, Europa nu are cum să umple vidul lăsat de o Americă izolaționistă și ezitantă. Slăbirea NATO va crea culoarul favorabil creșterii influenței Rusiei pe bătrânul continent, chiar mai mult decât în ultimii ani. (Foto: Facebook Klaus Iohannis)

Citește mai mult

Guvernul Grindeanu

În ultimele luni, „generozitatea” inconştientă a Guvernului, care scade taxe, măreşte salarii şi pensii şi se aşteaptă la niveluri record de creştere economică a dat naştere unor numeroase dezbateri în spaţiul public despre sustenabilitatea acestor măsuri. Logica economică şi realitatea din calcule îl îngrijorează chiar şi pe ministrul de finanţe Viorel Ştefan, dar „şeful” său Liviu Dragnea îl tratează ca pe un eretic.

Citește mai mult

Lia Olguța Vasilescu - tribunal

Recent, anunțul Ministrului Muncii conform căruia salariile de la stat de până în 4000 lei se vor dubla, iar cele peste acest prag vor creşte cu 40% a produs rumoare în mediul economic din România. Măsura Guvernului ar provoca anomalii pe piața muncii şi ar destabiliza-o serios. (Foto: Alexandru Bușca/Inquam Photos)

Citește mai mult

Liviu Dragnea

În stadiul actual, partidele politice riscă să intre cât de curând într-o criză profundă, o dată pentru că nu vor mai fi capabile să furnizeze lideri politici, dar şi pentru că au devenit modele de funcţionare şi organizare anacronice.( Foto Facebook/ Liviu Dragnea)

Citește mai mult

Davos 2017

România va avea acces și va începe să conteze la masa marilor decizii numai când va propulsa lideri autentici. Pentru asta trebuie să ne trezim cu toții, cât mai rapid. (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Harvard

Un alt lucru aparent simplist care diferenţiază sistemul universitar românesc de cel american se referă la cultura de a pune întrebări. La început, am fost foarte circumspect în a întrerupe un curs cu o întrebare, măcinat de acelaşi dubiu care probabil la un moment dat ne-a trecut tuturor prin minte: „Dacă mă fac de râs?”.(Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Trump email

Ieri, am primit un mail de la Donald J. Trump. Este semnat de el şi trimis de la adresa oficială a conducerii Partidului Republican. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

The Apprentice

În săptămâna care a trecut, trei ţări şi-au (re)scris viitorul: SUA, Republica Moldova şi Bulgaria. Este vorba de cel mai important aliat al României şi doi dintre vecinii noștri. A fost o săptămână decisivă pentru ţara noastră, iar rezultatele ar trebui să ne pună serios pe gânduri.

Citește mai mult

BEC

Pe lângă partidele noi, cei mai nedreptăţiţi sunt candidaţii independenţi. Discriminarea lor de către legislaţia electorală actuală este evidentă şi flagrantă. Impunerea aceluiaşi prag de semnături atât pentru o listă de candidaţi, cât şi pentru un candidat independent este profund incorectă. (Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei)

Citește mai mult

Accident Condrea

Se emite până la refuz următoarea afirmație: Patronul Hexi Pharma a murit într-un accident de mașină. Despre valoarea de adevăr a acestei afirmații nu putem spune nimic sigur în acest moment. A fost sau nu accident? A fost sau nu Dan Condrea la volan? S-a sinucis acesta sau nu? A fost urmărit sau nu? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult