Sari la continut
alt

Sebastian Burdujacheck icon

Este președintele Platformei Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT). A lucrat ca specialist în dezvoltare socială la Banca Mondială în Washington D.C., concentrându-se pe regiunile Europa și Asia Centrală. În această calitate, a derulat numeroase proiecte de asistență tehnică pentru dezvoltarea regiunilor și zonelor urbane din România. Este membru fondator al Fundației CAESAR și președinte fondator al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS)


Articole publicate check icon

Stefan Mandachi - RBL

Astăzi, 15 martie, la ora 15:00, pentru 15 minute, are loc protestul #șîeu – România vrea autostrăzi. În paralel, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din Moldova. Dacă nu am trăi (încă) în România, am crede că suntem prinși cu toții într-o tragicomedie.

Citește mai mult

Viorica Dăncilă printre omologi -  Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Distinsul economist Andrușcă va prelua ștafeta în ECOFIN, unul dintre cele mai importante consilii, de la doamna Margarete Schramböck, actualul ministru austriac pentru afaceri economice și digitale, doctor în economie la Universitatea din Viena, cu o modestă carieră profesională în spate (fost președinte/CEO a mai multor companii de top precum A1 Telekom Austria, Dimension Data, Service Director pentru Alcatel etc.).

Citește mai mult

Copil inimă

Este clar că există un numitor comun în ceea ce priveşte cauzele revoltei românilor de peste graniţe, şi anume asaltul PSD+ALDE la adresa independenţei justiţiei, şi, în consecinţă, la adresa democraţiei româneşti. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Birouri corporatiști

Dezastrul provocat de guvernarea PSD-ALDE se resimte în toate domeniile, cu precădere în economie. Efectele „revoluției fiscale” sunt catastrofale: peste 93% dintre întreprinzători susțin că măsurile Guvernului au efecte negative, câștigurile medii nete ale unor întregi categorii profesionale scăzând considerabil, iar 91% dintre companii au fost nevoite să concedieze între 1 și 5 angajați.

Citește mai mult

Viorica Dăncilă - Octav Ganea

Majoritatea țărilor europene, mai precis 24 de state membre UE, plus Norvegia, au agreat recent să investească peste 1 miliard de euro în următorii doi ani pentru a ține pasul cu SUA și China în ceea ce priveşte dezvoltarea tehnologiei blockchain, a supercalculatoarelor şi a inteligenţei artificiale. Până în 20-20 mai exact, cum ar spune doamna premier de pe la noi. România nu a aderat la aceste proiect. Oare de ce? (Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)

Citește mai mult