Sari la continut
alt

Sorin Barariucheck icon

Sorin Barariu este account manager, Oxygen PR. Anterior a fost Communication Consultant la Agenția Rogalski Damaschin pentru clienții corporate. Timp de 17 ani a scris și realizat materiale economice și despre tehnologie pentru mai multe publicații și televiziuni.  


Articole publicate check icon

GPS

Un recent experiment din vestul țării, reprezintă, cred eu, o rază de speranță cu privire la calea pe care trebuie să o urmăm. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a introdus o soluție de monitorizare GPS a parcului auto aparținând autorităților publice locale. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Ucraina

Președintele american Joe Biden a discutat săptămâna trecută cu liderii a 9 țări din estul Europei despre situația din Ucraina și a le-a dat asigurări că NATO își va întări prezența în zonă. Cele nouă țări - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria – au destule motive să fie îngrijorate. Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elon Musk - Giga Berlin

In stilul său consacrat, Musk s-a bâlbâit, a glumit pe seama problemelor tehnice din timpul prezentării și a oferit o dată pentru începerea efectivă a producției la fabrica de 7 miliarde de dolari: noiembrie 2021, cu condiția rezolvării unor probleme birocratice cu autoritățile locale. (Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

deseuri - Foto Facebook Garda Nationala de Mediu)

Cei mai mulți dintre noi ne punem speranțele în cele 7 miliarde de euro pe care le-am putea primi prin PNRR pentru transporturi și visăm autostrăzi “care vor traversa Carpații” în următorii câțiva ani. Dar, prin PNRR avem o miză la fel de importantă, deși nu la fel de populară. Este vorba de miliardul de euro (mai precis 1,2 miliarde) cerut Bruxelles-ului pentru managementul deșeurilor. (Foto Facebook Garda Nationala de Mediu)

Citește mai mult

schi - Inquam Photos / Alex Nicodim

Austriecii programează diferit vacanța de iarnă în funcție de regiune. Așa că vacanța de iarnă se întinde pe trei săptămâni, dar în fiecare săptămână vine rândul altei regiuni să ia vacanță. Ce înseamnă acest lucru? Păi industria HORECA are un sezon bun, de trei săptămâni, nu una singură, sufocantă.

Citește mai mult

Nasa Artemis

Departe de lumea dezlănțuită afectată de pandemie, conflicte sociale și probleme economice, NASA a testat sâmbătă motoarele corpului principal al SLS – Space Launch System – racheta care va trimite oamenii din nou pe Lună și mai departe, pe Marte. (Foto: Robert Markowitz / AFP / Profimedia)

Citește mai mult