Sari la continut
alt

Sorin Barariucheck icon

Sorin Barariu este consultant în comunicare corporate, cu peste 20 de ani de experiență în presă și managementul proiectelor de relații publice.


Articole publicate check icon

copii pe hol

Povestea de succes a Coreei este (destul de) bine cunoscută, iar miracolul său economic este un model pentru alte țări asiatice și nu numai. O astfel de economie, mai ales una care are domenii high-tech dezvoltate, are nevoie de angajați bine educați în sectoare cheie ale ingineriei, cercetării, managementului etc. (Foto: Ana Sladojevic / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon scoala Galati

Acum ceva timp, un prieten mi-a spus că a dat 350 de euro ca sa își facă mutație în apropierea școlii unde voia să își dea copiii. Locuia într-un nou cartier rezidențial din Ilfov, dar nu dorea sa îi trimită acolo și căuta o școală bună, în nordul Capitalei. (Foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi)

Citește mai mult

GPS

Un recent experiment din vestul țării, reprezintă, cred eu, o rază de speranță cu privire la calea pe care trebuie să o urmăm. Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a introdus o soluție de monitorizare GPS a parcului auto aparținând autorităților publice locale. Foto: Getty Images

Citește mai mult

Ucraina

Președintele american Joe Biden a discutat săptămâna trecută cu liderii a 9 țări din estul Europei despre situația din Ucraina și a le-a dat asigurări că NATO își va întări prezența în zonă. Cele nouă țări - Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria – au destule motive să fie îngrijorate. Foto: Getty Images

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elon Musk - Giga Berlin

In stilul său consacrat, Musk s-a bâlbâit, a glumit pe seama problemelor tehnice din timpul prezentării și a oferit o dată pentru începerea efectivă a producției la fabrica de 7 miliarde de dolari: noiembrie 2021, cu condiția rezolvării unor probleme birocratice cu autoritățile locale. (Foto: Patrick Pleul / AFP / Profimedia)

Citește mai mult

deseuri - Foto Facebook Garda Nationala de Mediu)

Cei mai mulți dintre noi ne punem speranțele în cele 7 miliarde de euro pe care le-am putea primi prin PNRR pentru transporturi și visăm autostrăzi “care vor traversa Carpații” în următorii câțiva ani. Dar, prin PNRR avem o miză la fel de importantă, deși nu la fel de populară. Este vorba de miliardul de euro (mai precis 1,2 miliarde) cerut Bruxelles-ului pentru managementul deșeurilor. (Foto Facebook Garda Nationala de Mediu)

Citește mai mult