Sari la continut
alt

Sorina Petricăcheck icon

Licențiată în psihologie la Universitatea Babeș–Bolyai, Cluj-Napoca și în pedagogie la Universitatea București. Deține formare de lungă durată în Terapia Cognitiv-Comportamentală la ARTCC și este membră a Colegiului Psihologilor din România. Are experiență clinică în psihoterapia copilului și adolescentului, în psihoterapia adultului, în psihoterapia de familie și parenting. Expert și formator în multe proiecte naționale derulate de diferite instituții și ONG-uri. Este autor și co-autor al mai multor cărți de specialitate


Articole publicate check icon

Copil trist

Un copil mic nu are nicio posibilitate de a se apăra în faţa unui adult care a pierdut controlul asupra propriei furii. Nu poate să îi spună că îi este frică şi nu poate să facă nimic pentru a-l determina să se oprească. Singura modalitate care-i rămâne la dispoziţie este reacţia de îngheţ. Liniştea care pune stăpânire pe copil este aparentă, pentru că este dată de stare de încremenire. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Conflict la locul de muncă

Dacă şeful îţi dă un feedback negativ şi tu reacţionezi cu emoţii foarte intense, ai o probabilitate mare să fii într-un conflict de autoritate. În această situaţie, interacţiunea scoate la suprafaţă o suferinţă nerezolvată din relaţiile de autoritate din trecut și, ori de câte ori apare un context similar în viaţa ta, există o probabilitate mare să pui în scenă vechile tipare pe care le foloseai cu aceste figuri de autoritate. Astfel, devii copil la locul de muncă.

Citește mai mult

Pentru a înţelege ce li se întâmplă copiilor gândiți-vă la următorul scenariu. Vă luaţi concediu, dar şeful dvs. nu vă permite să plecaţi fără să vă asumaţi că va trebui să lucraţi cel puţin o oră din timpul dvs. liber pentru serviciu. Cum credeţi că ar arăta concediul dvs.? Cât de uşor v-ar fi să vă deconectaţi? Cât de relaxaţi aţi fi?

Teme de vacanță
Citește mai mult

Pedepsirea copiilor

Avem o cultură educaţională care promovează un stil de educaţie bazat pe pedepsă şi pe critică. În România zilelor noastre, copiii încă sunt loviţi de către părinţi atunci când se comportă nepotrivit. Patru din zece părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor şi 6 din 10 copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Crăciun

Părinţii au impresia că jucăriile reprezintă cadoul ideal pentru copii, de Crăciun. Această percepţie este parţial greşită pentru că între o jucărie şi o experienţă cu părintele, cei mai mulţi dintre copii vor alege ultima variantă, cu condiţia ca experienţa de relaţionare dintre copil şi părinte să fie una de calitate (FOTO: Guliver Getty Images)

Citește mai mult