Sari la continut
alt

Sorina Stallardcheck icon

Plecată din România de douăzeci de ani, traiește și lucrează în Marea Britanie. O găsiți și pe blogul personal.


Articole publicate check icon

laptop - net

Pentru că îmi place să compar serviciile din mai multe țări, din curiozitate, dar și pentru că eu cred că ne putem dezvolta prin această comparație, învățând unii de la alții, am să vă povestesc experienta mea în legătură cu două dintre acestea: oficiul național de statistică francez și cel britanic. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Paris incident

Ferestrele se închideau pe rând, perdele și draperii trase în grabă, geamuri trântite, mame țipând după copiii care veniseră să vadă, curioși, ce se întâmplase. Unii plângeau. Când am ieșit din bloc, mi-am dat seama că imaginea care mi se formase în cap era destul de apropiată de ceea ce se întâmplase. Dificil să ascunzi o scenă de acest gen.

Citește mai mult

Paris în flăcări

Dintr-o dată, parcă am înghițit un ghimpe, mă ustura gâtul, ochii îmi lăcrimează incontrolabil, alte bubuituri, zgomote, fornăiala, nu văd, dar continuu orbecăind, cu soțul meu care mă îndeamnă să continuăm printre horcăieli, că nu suntem departe de casă. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Album de familie

M-am grăbit către camera mea și am preluat apelul. La celalalt fir, o voce seacă, a tatei: “Sorina… a murit mama”. În acea ipostază, am realizat că tata vorbea de mama lui, bunica mea. Și că, în acel moment, nu era tatăl meu ci copilul bunicii mele. Aș fi dorit să îl strâng în brațe. Nu era posibil.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Interviu adolescenți

Elevii trebuie să se hotărască în ce domeniu ar dori să lucreze, după care să găsească un loc, o companie care prestează în acel domeniu și să obțină un interviu pentru un post de asistent sau de stagiar. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult