Sari la continut
alt

Ștefan Motologacheck icon

Sunt licenţiat al Facultăţii de Filosofie, Universitatea Bucureşti din 2008, cu un master în filosofia ştiinţei din 2013. Am fost câţiva ani profesor de filosofie şi logică la câteva licee din Bucureşti. Acum sunt bibliotecar la o şcoală de cartier în provincie.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Fetiță la bibliotecă

Acele cărţi, care ar trebui să fie prezente în orice bibliotecă, indiferent cât de mici sunt fondurile de carte, indiferent dacă acea bibliotecă funcţionează într-o şcoală mică, dintr-o comună săracă a României. Este vorba despre o listă de cărţi, care, odată parcurse, oferă o cultură generală solidă.

Citește mai mult

scoala - elevi - Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Să ai cultură generală în biologie înseamnă să ştii ce sunt viruşii şi bacteriile. Să ştii cât trăieşte un virus sau o bacterie în afara unui organism. Ce înseamnă o perioadă de incubare. Să ştii cauzele pentru fiecare dintre bolile comune, de la hepatită la o răceală simplă. La ce bun să ştii despre mitocondrii, aparatul golgi, reticul endoplasmatic dacă nu ştii care sunt cauzele şi remediile unei răceli comune? (Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult

in scoala - Getty

Nu faceţi greşeala de a crede că ştiţi ce vreau să spun citind doar titlul. Nu e un articol scris de un bigot sau un pudic. O să vă convingeţi de asta dacă citiţi câteva paragrafe. Motivele pentru care sunt împotriva introducerii unui curs de educaţie sexuală în şcoală n-au nimic de-a face cu religia sau inocenţa copiilor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevi liceu tehnică

Ce ajungi să ştii bine după 11 ani de şcoală? Atât de bine încât să poţi concura cu ceilalţi pe piaţa europeană. Nu ştii să faci nimic concret. Nu ştii să faci nimic bine. Nu poţi fi mecanic auto, sudor, tâmplar, traducător, chimist, electrician, asistent într-un laborator. Şcolile profesionale au fost desfiinţate. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Respectați opțiunea copiilor

Există reguli în şcoală aşa cum există legi în stat. Respectul pentru legi ar fi normal să se înveţe în şcoală. Pentru asta ai nevoie de ore în care regulile liceului se discută, în care se prezintă justificarea pentru fiecare dintre ele. (Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Fetițe ținându-se de mână în drum spre școală

Sunt promovaţi cei simpatizaţi. În situaţiile de criză şi restructurare îşi păstrează slujba cei cu cele mai bune abilităţi de interacţiune. Există o mulţime de studii care prezintă aceste rezultate. Succesul la locul de muncă depinde de abilităţile tale de a interacţiona bine cu ceilalţi (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Școală Finlanda

Care este cea mai bună societate a lumii? Care este ierarhia valorilor ei? Mi se pare important să ne punem de acord în ce tip de societate vrem să trăim. Abia apoi ne putem gândi cum să structurăm sistemul educaţional pentru a modela copiii în spiritul acelor valori şi libertăţi. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult