Sari la continut
alt

Tatiana Elena Băloicheck icon

Profesoară de limba engleză de 12 ani, examinator Cambridge, absolventă a Universității din Craiova, Facultatea de Litere (Engleză-Spaniolă). Sunt pasionată de jobul meu, de tehnologie, de parenting, iubesc copiii și cărțile.

Cred că fiecare profesor are datoria să contribuie la schimbarea învățământului românesc și, în sensul acesta, am scris și câștigat proiecte precum Raiffeisen Comunități, Idei în țara lui Andrei, Erasmus Plus, colaborez cu Fundația Noi Orizonturi, sunt membru Aspire Teachers. 


Articole publicate check icon

Scoala 2020

De ce în țări precum Olanda primesc pensii speciale doar muncitorii care au făcut munci fizice dure ori în Suedia nicio categorie profesională nu încasează pensii speciale? Culmea, Olanda investea în educație 5,2% din PIB în 2017 iar Suedia 7.4%. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Tantrum copil

Prin aceste semnale, copiii spun de fapt că au nevoie de ajutorul nostru pentru a reveni la o dispoziție bună. Practic, când copilul are un comportament inadecvat este pentru că se luptă cu o dificultate care îl destabilizează, nu își mai poate controla impulsurile. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Tineri furioși protest

Toate fricile și traumele de care nu suntem nici măcar conștienți, toate prejudecățile și tiparele mentale pe care le transmitem în mod involuntar copiilor noștri, toate răbufnirile, actele de violență de care dăm dovadă sunt rezultatul stării noastre de bine? (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mamă și fiică la școala online

Ce credeți? Protejarea copiilor de străduință și efort îi ajută sau le face rău pe termen lung? Cui îi place să se zbată, să se străduiască și să o ia de la capăt iar și iar când nu îi iese ceva? Probabil că nimănui, însă tocmai atunci se declanșează procesul de învățare. (Foto: Alamy/ Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon mama cu copiii - GlowImages / Alamy / Alamy / Profimedia

Refuzul de obicei apare pentru că încrederea în sine sau în cei din jur a fost vătămată poate prin prea puțină responsabilizare, prea mult perfecționism, prea multe păcăleli de genul „Hai, că nu doare când faci vaccinul", prea mult ajutor nesolicitat care îi transmite copilului că el nu este suficient de bun sau chiar prea mult NU din partea părinților. (Foto: GlowImages / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

scoala - copil - Lbeddoe / Alamy / Alamy / Profimedia

Violența între copii în școlile din România nu este o noutate, fenomenul de bullying există dintotdeauna probabil însă profesorilor, directorilor și chiar părinților le este mai ușor să îl ignore. Și facem asta cu toții până se sparge buba și nu mai putem să privim în altă parte: fapta apare în media, sună de la Inspectorat să se ia măsuri, apar părinți furioși care își asumă rezolvarea problemei prin tehnici care demonstrează că ei înșiși sunt depășiți. (Foto: Lbeddoe / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon New Amsterdam

A propos de "bonusuri", știți cât mai costă o cezariană? Mult! Știți că nu se plătește doar mâna 1, nu? Și mâna 2, neonatologul, anestezistul și asistentele. Evident, după operație ești la mâna asistentelor. Aici nu mai poate interveni nici doctorul curant, ești pe teren minat, pășești ca pe coji de ouă. (Foto: Variety.com)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Fetiță folosind tableta

Studiile au arătat că expunerea la ecrane înainte de 18 luni are efecte negative asupra duratei și puterii de concentrare a copiilor, a dezvoltării limbajului, a memoriei pe termen scurt, a abilității de a citi și chiar asupra calității somnului findcă suprimă secreția de melatonină. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult