Sari la continut
alt

Vasile Brașovanucheck icon

Coordonez programele educaționale ale Fundației Seeding Knowledge, ofer consultanță directorilor de școli ce fac parte din rețeaua EduNetworks, iar uneori organizez traininguri de dezvoltare personală pentru profesori și părinți. Implicarea în educație a început încă din perioada liceului când m-am alăturat mai multor programe de voluntariat ce presupuneau munca cu copiii. Experiența cu cel mai mare impact am trăit-o cât am fost învățător în cadrul programului Teach for Romania. 


Articole publicate check icon

Mircea Miclea

Atunci când cel mic ajunge în spațiul școlii, fie că vorbim de grădiniță sau școală primară, așteptarea lor e ca, în acest nou univers, multimedia să fie cel puțin la fel de prezentă ca în spațiul familiar de acasă, ca plăcerea produsă de accesul la tehnologie și folosirea ei să fie oricând la îndemână, totul să se întâmple rapid, cu mulți stimuli.

Citește mai mult

Elevi la inceputul scolii

Părinții joacă un rol împortant în această poveste a oamenilor care doresc să lucreze cu copii selectați, asta și pentru că în momentul când eu nu pot alege numai copii ce vin din familii cu statut social privilegiat, mă pot confrunta cu lipsa resurselor pe care familia să le investească în educația formală a copiilor. (Foto: Inquam Photos / Diana Oros)

Citește mai mult

Adolescent timid/Getty

A fost o singurătate care a ținut până la finalul liceului. Când venea ziua de vineri era un adevărat chin să plec acasă căci știam că nu am pe cine să sun să ieșim în oraș ori să facem tot ce ne trece prin cap (nu că aș fi stat prea bine la capitolul creativitate). Abia în facultate, cu greu și cu multe alte greșeli în felul în care încercam să mă apropii de oameni, am legat prietenii care durează și astăzi. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Elevi-

La finalul primului semestru noua doamnă învățătoare îi anunță pe părinți că cel mai probabil nu va continua să vină aici și anul următor căci e departe de casă, naveta nu a fost încă decontată, ajunge târziu acasă și nu reușește să se mai ocupe de propriul copil. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

evaluare nationala - Foto Inquam Photos / Marius Dumbraveanu)

Cuvintele de laudă și felicitare merg în special către școlile din urban care au profesori motivați și mai bine plătiți (majoritatea fiind titulari și având gradul didactic II), cu condiții mult mai bune față de școliile din rual, cu acces la diferite oportunități culturale,educaționale, sociale, de divertisment. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Alcoolism

Un miros puternic de băutură spirtoasă însă îmi fură atenția. Ridic ochii din carte și văd în stanga mea un bărbat cam la 30 de ani, același om pe care mai devreme îl întrebam dacă locul e liber, cum desface o sticlă de coniac probabil, ce poartă numele regiunii din care vin. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult