Sari la continut
alt

Viorela Mihaicheck icon

Om de televiziune, cu 15 ani de experiență în comunicare și marketing.


Articole publicate check icon

Vorumloc

De pe dealul unde ne-au condus ca să vedem mai bine biserica și valea lor încărcată de istorii pitorești, copiii ne arată casele lor și ne povestesc despre ultimii doi copii sași care au rămas în sat.

Citește mai mult

Mesaje pe WhatsApp

Apele s-au învolburat din nou pentru că tăticul-erou stă bine cu poezia, dar nu și cu punctualitatea. Mai întârzie un pic, motiv pentru care mămicile care au venit să-și recupereze copiii de la școală primesc misiunea de a o reține cât mai mult pe doamna învățătoare. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Sighisoara 2018

Am văzut aglomerație și foarte mulți străini, am găsit foarte greu un loc de parcare, am urcat Scările Școlarilor în șiruri, ca la metrou, am înconjurat Biserica din Deal de două ori, la cererea copiilor, l-am întâlnit pe Dracula în reclame și souvenir-uri, dar peste toate, cetatea veghează în continuare cu răbdare și cu poezia ei tihnită. (Foto Facebook/Municipiul Sighisoara)

Citește mai mult

Brad Florescu

Tot politicul acesta este și el un joc secund. Statul este omniprezent, în toate formele sale. Peste tot, Poliție, Pompieri, Armată, Jandarmerie, avioane, sirene, alarme aeriene, Iohannis, Dăncilă, procurori, judecători, numai pe ei îi văd. Dar nu vreau, frate, să vă văd! Că dacă vă văd, voi tot n-o să faceți nimic din ce trebuie. (Foto: Mihaela Noroc)

Citește mai mult

EducaTIFF

Dana este unul dintre oamenii care au depășit condiția sistemului românesc de învățământ și s-a poziționat între profesorii care pot schimba ceva. Pasionată de operă, a început prin a-și duce elevii la spectacolele Operei din Cluj-Napoca, cu promisiunea că “poate să nu vă placă ceea ce vedeți, dar trebuie să știți să-mi spuneți de ce nu v-a plăcut“. (Foto: Facebook/EducaTIFF - Film Education)

Citește mai mult

Teodor Corban, Las Fierbinți

Pentru toți cei care se cred prea fini pentru o comedie despre viața la țară, învățați să citiți printre replici cea mai tăioasă cronică a „țărișoarei noastre”, cum ar spune poetul bețiv al satului, Celentano. (Foto: ProTV)

Citește mai mult

Drumul Crucii

Acțiunile noastre mici se varsă ca Dunărea într-o mare de speranță, pe măsură ce învățăm să dăruim viață și sens României noastre. Prin urmare, sus inimile, cei rămași sau cei plecați, aici este acasă, unde pendularea între disperare și nădejde este un mod de viață, unde am învățat să fim echilibru unii pentru ceilalți, ca să nu o luăm cu toții razna. (Foto: George Călin/Inquam Photos)

Citește mai mult

Centenarul Unirii

Dincolo de diversele parastase cu iz festiv și dezveliri de colivă pe socluri și statui, este anul autoreflecției și al rememorării care pot cimenta proiecțiile și acțiunile pentru viitor. (Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu)

Citește mai mult

George Costin

„- Așa nu putem continua. Așteptăm să iasă doamna din sală și voi relua acest moment. Nu că aș fi eu foarte bun, dar e scris prea bine textul! Îmi doresc să-l ascultați fără a fi întrerupți.” (Foto credit: Grand Adriana)

Citește mai mult

Netflix

La ultima escapadă în celălalt capăt de țară, am poposit la o mătușă unde știam că vom avea niște subiecte tabu: protestele și Guvernul. Este genul de mătușă pe care îl avem cu toții: bună ca pita caldă, dar captivă în cuptorul încins la nesfârșit de Antena 3. Genul care ți-ai dori să cânte “pierdut buletin” la toate alegerile. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Scuipători semințe

„Fă’, proasto, urcă, fă‘, că proastă mai ești!” Un bărbat își încurajează „tandru” jumătatea să urce în autobuz. Replica mă scoate din romantismul de februarie și mă aruncă direct în cotidianul de asfalt. (Foto: opiniatimisoarei.ro)

Citește mai mult

Rezist pe zăpadă

Schimbarea nu poate veni într-un an, dar vreau să cred că nu mai există cale de întoarcere. Iar când ne întrebăm data viitoare “la ce bun?!”, vă invit să facem un drum la Memorialul de la Sighet, să vedem de unde am plecat, goliți de istorie, de identitate și de orice valori. (Foto: Ciprian Muntele)

Citește mai mult

Vot Getty Images

Viața prietenului meu constă într-un apartament închiriat în care își duce confortabil traiul de holtei care nu vrea să se complice mai mult. Are un serviciu bunicel, un grup de prieteni relativ stabil și un plictis existențial pe care și-l alungă la fotbal și prin Centrul Vechi. Trăiește mai presus de evenimente în limbul celor care au ales să nu-și bată capul și să nu-i supere nimic. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Metrou Drumul Taberei - Inquam

„- Poftiți, domniță, în palat!", mă invita el când poposeam cu gândurile mele și căruciorul în parc. Înăuntru, avea reșou, un radio mic portabil, un set de tacâmuri învelite într-o batistă, o vestă croșetată agățată de scaun și o carte de rugăciuni. (Foto: George Călin/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Viorica Vasilica Dăncilă - Liviu Dragnea - Foto George Călin

„Și cum vom săvârși această uniciune?”, l-a întrebat Cuza pe Kogălniceanu și, mai târziu, Ferdinand pe Brătianu. Oamenii mari ai istoriei noastre au cugetat prelung și au găsit atunci calitățile prin care să ne asigure premise bune și pentru ziua de azi.(Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Gabriela Firea - Carmen Dan

Noi, cei mulți și tăcuți, care am tolerat ani după ani impostura, nesimțirea, lipsa responsabilității și a integrității. „Nu putem face nimic!” - m-am uitat în ochii lui mânioși și m-a invadat o rușine teribilă pentru că generația mea nu a reușit să schimbe nimic. (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult