Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bănescu: Inevitabil, vizita Papei Francisc va avea un caracter ecumenic. Există expresia dialog ecumenic. Asta înseamnă să stăm cu fața, nu cu spatele la celălalt

Papa Francisc în România - Foto: Guliver Getty Images

(Foto: Guliver Getty Images)

Vizita Papei Francisc în România va avea inevitabil un caracter ecumenic, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Vasile Bănescu. El a fost, alături de Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.  

„ Există expresia dialog ecumenic. Asta înseamnă să stăm cu fața, nu cu spatele la celălalt (...). Există, ca-n orice familie mare, oameni care sunt mai temători de ecumenism. Teama vine din necunoaștere. Există și forme mai mult sau mai puțin benigne de radicalism, dar sunt minoritare”, a subliniat Vasile Bănescu. 

Purtătorul de cuvânt al Patriahiei Române a vorbit și despre propunerea făcută de Papa Francisc, în 2015, privind stabilirea unei date fixe a Paștelui, pentru ca această sărbătoare să poată fi celebrată împreună cu Biserica Ortodoxă.

„Sunt trei ani de când Papa Francisc a propus un moment de reflecție în zona aceasta. N-ar fi nimic rău, ci o bucurie deplină sărbătorirea Învierii lui Hristos de către toți creștinii din lume în aceeași zi”, vede preotul Vasile Bănescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • utzu check icon
    Mare noroc avem că în ortodoxie nu principiul majorităților cantitative este cel care contează, ci al Adevărului. Prin urmare, oricât de mulți ar fi cei în asentimentul domnului Bănescu, care se declară încântați de caracterul ecumenic al vizitei papei, ei tot în afara adevărului ortodox rămân. Bineînțeles că acest lucru nu e motiv de bucurie pentru noi dar nici nu înseamnă că principiul majoritar face învățătura papistașă mai puțin eretică, inclusiv pentru cei ca domnul Bănescu. Hristos a înviat!
    • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult