Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Bătaie de joc sau rea voință? În mediul privat, acești funcționari ar fi fost dați afară imediat

Deși foarte aglomerat în weekend și prost administrat, Herăstrău rămâne un parc de referință al capitalei, mult mai aranjat decât altele.Are problemele lui de organizare, cea mai iritantă fiind zona teraselor de fițe, foarte aglomerată de altfel, printre care se luptă pietonii cu bicicliștii pe un trotuar, uneori mai îngust decât un hol de bloc comunist de 10 etaje.

Dar na, noi n-avem străzi, de trotuare nu deschide nimeni vorba. Nici nu le mai înțeleg utilitatea, că oricum sunt ocupate de mașini.

Am înghițit așadar aceste probleme și multe altele, dar după mai multe luni, confuz de strategia de apărare a țării, m-am hotărât să sesizez administratorul parcului, ALPAB, cu privire la lipsa steagului din mijlocul Monumentului Părinților Fondatori ai Uniunii Europene, de pe Insula Trandafirilor.

Reamintesc că acest monument a costat în 2006, cu un an înainte de a intra în U.E., fabuloasa sumă de 2.298.000 lei, când 1 euro era numai 3,5 lei. Despre inspirația autorului nu discut. Prin urmare, îmi fac timp și transmit un e-mail de sesizare a acestui fapt, anume lipsa steagului U.E., în data de 31.07.2017.

Primesc răspuns în termenul limită, anume în data de 31.08.2017. Fix o lună mai târziu. Trebuie să înțelegem, au mult de lucru, sunt mereu ocupați până la limită și uneori și peste.


În corpul de e-mail nimic, doar o semnătură alungită. O bătaie de joc, pentru care într-o firmă respectabilă poți fi și dat afară. E o chestiune de imagine, peste care nu se trece. Mai bine zis, nu trec clienții, care ar prefera să cumpere de la altcineva, care inspiră mai multă încredere.

Dar noi, care plătim taxe, nu suntem clienții lor. Pe ei, nu-i doare de noi, au grijă doar să răspundă sec, cu multe semnături în termenul legal. Și mie mi-au răspuns sec, într-un pdf. Montaseră steagul.

Este o porcărie ce au făcut. Steagul este mic și foarte mic, în raport desigur cu întreaga piață, cu înălțimea și cu grosimea stâlpului. Mai mult, așa mic și pricăjit cum e, nici n-au știut să-l pună cum trebuie. Unul dintre bețe se bălăngăne de stâlp, atârnat de niște sârme. Cred că au încurcat bețele, pentru că nu ajunge cel orizontal până la capătul steagului. Arată deplorabil. Este o bătaie de joc la adresa însemnelor UE. Mai bine nu-l mai puneau, și se declarau incompetenți. Noi le-am fi plătit oricum salariul, că nu putem să ne ducem la alții mai serioși. Asta a pus partidul acolo... Bine că nu e alt steag încă.

Să fim sinceri cu noi, și să recunoaștem că UE fără România poate trăi, dar România fără UE, nu. Dovada este exodul milioanelor de români care fug unde văd cu ochii și care vor continua să fugă.

Imaginați-vă puțin, dacă s-ar reintroduce pașapoartele pentru ieșirea din țară, așa cum era acum 10 ani.

Câte milioane de români și-ar vinde oare casele pentru a lua drumul Vestului? Cine ar mai rămâne iarăși într-o țară izolată și condusă de hoți? Cine ar mai repeta viața părinților noștri?

La momentul la care am scris acest articol, m-am documentat pe Google. Și acolo, pe maps, monumentul este fără de steag.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E de toata jena steguletul ala. Atarna frant si mai e si decolorat.
  • Like 0
 • Va rog doar atât: nu mai faceți comparația cu "funcționarii" din mediul privat. Ați avut vreodată probleme de facturi calculate greșit la energie electrică spre exemplu, fie ea compania ENEL, EON, CEZ? Ați primit lămuriri in termenul legal care sa va mulțumească? Căutați prin presă din provincie cazuri halucinante referitoare la abuzurile EON sau Veolia. Au închis ghișeele de relații cu publicul pentru reducerea personalului, la telefon stai de vorba cu robotul o oră și nu ajungi să vorbești cu o persoană reală, dacă faci o reclamație in scris pe site sau email nu primești răspuns sau cel mult o scrisoare de genul: compania noastră face eforturi... bla-bla-bla...
  • Like 1
  • @ Mihai Negulescu
   Enel, apanova si alti furnizori sunt pe pozitii de monopol. Mediul privat are mii de firme functionale si cu respect pentru client. Cate institutii pulice au respect pentru cetatean? Spune tu doua, ca vad le iei apararea! Iti pot spue eu batai de joc mult mai mari din partea unor primarii...
   • Like 0
  • @ Simona Ionesco
   Daca institutiile acelea nu scapau b-ul din componenta "puBlica", remarca dumneavoastra nu s-ar fi incadrat la amuzante.
   Iar asezand b-ul la locul cuvenit - va dau dreptate.
   • Like 0
 • Nu stiu de ce va mirati: atata a fost bugetul pt.steag!!
  • Like 0
  • @ Mihai Ducu
   Monument 700.000 euro. Steag mare 10 euro.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult