Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Blestemul trufiei

Cât de bine cunosc greșeala blestemată pe care a făcut-o Monica! Am comis-o și eu când eram tânăr... Dar ca o jucătoare cu experiența și inteligența Monicăi Niculescu să-și descarce energia psihică strigând și gesticulând victorios în neștire la scorul de 6-0, 6-5 și 40-15, pentru că reușise un as și avea două mingi de meci, n-aș fi crezut...

Regula de fier a profesionismului în tenis spune că trebuie să rămâi concentrat până când vine adversarul să-ți strângă mâna. E nu numai trufaș, ci și periculos să te comporți ca și cum ai fi câștigat deja, indiferent cu cât conduci. Or, Monica era și la un scor pe muchie, nefiind deloc exclus ca Petkovic să poată răsturna situația în câteva secunde...

Ceea ce s-a și întâmplat. După nesăbuitul ei răcnet prematur de triumf, depresurizată psihic, Monica a servit ca o handicapată locomotor. A pierdut fără drept de apel cele două mingi de meci, ghemul și tie-break-ul la scor de maidan. Setul decisiv n-a mai fost decât agonia unui sfârșit previzibil în fața unei Petkovic mult mai puternică fizic.

Păcat. Altfel, toată prețuirea pentru finețea în joc și dăruirea cu care a luptat Monica.

În ce-o privește pe Simona Halep, e trist să ne amăgim cu scuze gen glezna, bandajul prea strâns ș.a.

Problema Simonei noastre ține tot de trufie: nu vrea să învețe.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult