Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost arestat preventiv și va sta după gratii 16 zile, potrivit Digi24.ro

Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ) a admis vineri solicitarea procurorilor DNA ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, după ce instanța inferioară stabilise arest la domiciliu pentru fostul viceguvernator BNR.

Bogdan Olteanu a fost reținut la sfârșitul lunii iulie pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. La data faptelor Bogdan Olteanu era președinte al Camerei Deputaților.

„Din acest moment, pas cu pas, împreună cu domnul Bogdan Olteanu, vom încerca să demontăm acuzațiile procurorilor DNA”, a declarat la Digi24 avocatul lui Bogdan Olteanu.  

„Soluția (magistraților ICCJ) este pe cât de halucinantă, pe atât de dură. Nu este o plângere. Am pierdut o bătălie, dar sperăm ca la sfârșitul războiului domnul Bogdan Olteanu să poată să își arate nevinovăția”, a mai spus avocatul lui Bogdan Olteanu.

„Vă dați seama că a fost bulversat, atât el cât și familia lui”, a răspuns avocatul la întrebarea cum a primit fostul viceguvernator al BNR decizia de azi noapte a magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Bogdan Olteanu a recunoscut în timpul audierilor de la sfârșitul lunii iulie că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării în 2008.

„În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul DNA de la sfârșitul lunii iulie.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, adaugă comunicatul DNA.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult