Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Bogdan Olteanu, arestat preventiv pentru 16 zile

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost arestat preventiv și va sta după gratii 16 zile, potrivit Digi24.ro

Înalta Curte de Casație și Justitie (ICCJ) a admis vineri solicitarea procurorilor DNA ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv, după ce instanța inferioară stabilise arest la domiciliu pentru fostul viceguvernator BNR.

Bogdan Olteanu a fost reținut la sfârșitul lunii iulie pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. La data faptelor Bogdan Olteanu era președinte al Camerei Deputaților.

„Din acest moment, pas cu pas, împreună cu domnul Bogdan Olteanu, vom încerca să demontăm acuzațiile procurorilor DNA”, a declarat la Digi24 avocatul lui Bogdan Olteanu.  

„Soluția (magistraților ICCJ) este pe cât de halucinantă, pe atât de dură. Nu este o plângere. Am pierdut o bătălie, dar sperăm ca la sfârșitul războiului domnul Bogdan Olteanu să poată să își arate nevinovăția”, a mai spus avocatul lui Bogdan Olteanu.

„Vă dați seama că a fost bulversat, atât el cât și familia lui”, a răspuns avocatul la întrebarea cum a primit fostul viceguvernator al BNR decizia de azi noapte a magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Bogdan Olteanu a recunoscut în timpul audierilor de la sfârșitul lunii iulie că s-a dus să discute cu Sorin Ovidiu Vîntu pe tema numirii lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării în 2008.

„În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul DNA de la sfârșitul lunii iulie.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, adaugă comunicatul DNA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult