Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Boris Johnson pentru BBC: Rusia pregătește cel mai mare război din Europa de după 1945

Boris Johnson - Munchen

Foto: Getty Images

Premierul britanic Boris Johnson a declarat într-un interviu pentru BBC, că Rusia pregătește un război de amploare. Dovezile indică faptul Rusia plănuiește „cel mai mare război din Europa din 1945”, a spus premierul, care a subliniat pentru BBC că „toate semnalele arată că planul a început deja în anumite privințe”. „Mi-e teamă să spun că planul pe care îl vedem este pentru ceva care ar putea fi într-adevăr cel mai mare război din Europa din 1945 în ceea ce privește amploarea”, a spus Johnson.

Datele obținute de serviciile de informații sugerează că Rusia intenționează să lanseze o ofensivă care va încercui Kievul. „Oamenii trebuie să înțeleagă prețul absolut în vieți omenești pe care acest lucru îl poate presupune”, a declarat el.

Și președintele american Joe Biden a avertizat vineri asupra iminenței unui atac rusesc asupra Kievului. „Avem motive să credem că forțele ruse plănuiesc și intenționează să atace Ucraina în săptămâna viitoare - în zilele următoare. Credem că vor viza capitala Ucrainei, Kiev, un oraș cu 2,8 milioane de oameni nevinovați”, a afirmat Biden.

Tot vineri, Biden a avut o discuție pe tema situației din Ucraina cu liderii mai multor țări NATO, între care și președintele României Klaus Iohannis.

Liderii NATO au avertizat că Rusia va suporta sancțiuni economice serioase dacă va lansa o ofensivă asupra Ucrainei. 

În interviul pentru BBC, Johnson a subliniat că Marea Britanie va introduce sancțiuni și mai ample împotriva Rusiei decât s-a sugerat anterior.

El a spus că Regatul Unit și SUA vor opri companiile rusești „să tranzacționeze cu lire sterline și dolari” – o mișcare despre care crede că va avea un impact foarte puternic.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • D-lui RĂZVAN. NOVAC. R: Mă bucur că ați citit ce am postat eu aici, chiar și așa, generând neclarități !.. Sunt pensionară și am timp să vă răspund, chiar dacă nu vă cunosc intenția de a rămâne manierat sau nu, la final!... 1) ”Puterile străine HĂITAȘE” - Nu am dat acestei sintagme, altă conotație celei din DEX, pt. că din disperarea de a-l forța pe Putin să intre cu armata în Ucraina, se comportă precum hăitașii (vezi DEX), la o partidă de vânătoare!.. 2) ”Populații” - Am preferat acest termen aceluia de ”naționalități conlocuitoare”, din statele fostei URSS - CUCERITE de Rusia . Vreți o lecție de Istorie - Geografie ??... Acesta este răspunsul meu, dacă nu vă satisface, altul nu voi mai formula pt. că trebuie să progresăm, nu să batem pasul pe loc!.. Dar să știți că numai dacă vreau să dau o tentă de pamflet vreunui ”discurs”, sunt nonșalantă, aici nu a fost cazul!!... Seară bună! PS. Aștept feed back!...
  • Like 0
  • @ Mihaela Nedelcu
   Mulțumesc frumos, dar, fără supărare, încă nu m-ați convins.
   Rămâne să urmărim evoluția din tribună, din păcate am fost și vom rămâne spectatori la drama asta geo-politică, cu bilet de ăla ieftin, sus-sus la galerie...
   • Like 0
 • Spălăcitul ăsta de Boris, a mai văzut vreo conflagrație în Europa, de la încheierea în 45, a WW II ???... Except niște ”războaie zonale”, - care nu se pun??... Ăștia s-au ”vorbit” cu cabaliștii care au confiscat America, să incite și puterile europene, conduse de papagali ca Boris, O* Micron, etc... să ”angajeze” o conflagrație ruso - ucraineană, europeană, - NATO, că așa au niște sataniști ”interese” în Ucraina!!.. Putin le cunoaște fff. bine și nu o să le dea mingea la fileu, ”puterilor străine”, hăitașe!!... Își va proteja populațiile și cuceririle de până în prezent!!...
  • Like 0
  • @ Mihaela Nedelcu
   "Putin le cunoaște fff. bine și nu o să le dea mingea la fileu, ”puterilor străine”, hăitașe!!... Își va proteja populațiile și cuceririle de până în prezent!!..."
   Doamnă, dacă v-ați calmat, vă rugăm să detaliați puțin cu ceva explicații termenii folosiți cu nonșalanță mai sus:
   - hăitași
   - populații (exact, la plural!)
   - cuceriri
   • Like 0
 • Cine ii mai crede pe mac-mac-mac astia , gen Johnson , Biden sau mai stiu eu care. Spui ca fiecare sufera de boli mintale. Cum se poate ca tari fanion ca UK sau SUA pot produce asemenea politiceni?
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult