










Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.
O interdicție privind zborurile interne pe distanțe scurte, în cazurile în care călătoria poate fi efectuată în două ore și jumătate cu trenul, a fost promulgată săptămâna aceasta, în Franța. Aceasta este esența știrii.
Citește mai multFacturile de energie electrică sau gaze naturale sunt complexe, deoarece conțin informații specifice despre tot parcursul energiei, de la locul de producție, până la locul de consum. Motivul pentru care avem toate aceste informații pe factură este transparența. Astfel, fiecare client final poate vedea câți bani merg către cine.
Citește mai multCând intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.
Citește mai multExistă două metode garantate de a reduce costurile cu factura de energie. Prima este eficientizarea consumului, a doua este producția de energie electrică în regim propriu. Dacă acum ceva timp părea doar un vis tehnologic îndepărtat, în prezent chiar este posibil să ne producem singuri energia electrică de care avem nevoie.
Citește mai multAtunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)
Citește mai mult
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Bineînţeles că de Crăciun prefer bardul natural. Mai puţin de câţiva ani încoace pentru că am doi motani care, cu siguranţă, ar găsi altă întrebuinţare pentru pomul de Crăciun.
Atât timp cât brazii provin din pepiniere, unde au fost crescuţi pentru a fi tăiaţi, şi nu provin din jafurile forestiere, nu văd nicio problemă.
Scria cineva că "E sălbatic să vezi atâţia brazi tăiaţi în pieţe". Zău?! Dar să vezi atâtea păsări, tăiate în galantar la supermarket nu este sălbatic? Nu este sălbatic atunci când te duci să cumperi salam sau cârnaţi, ştiind că animalele alea au fost ucise în abatoare? Nu este sălbatic când vă duceţi la piaţă şi vedeţi bietul pătrunjel smuls din răsaduri şi lăsat să se ofilească pe tarabe?
Oameni buni, reveniţi-vă! Orice lucru bun dus la extrem, devine o tâmpenie.
La un moment mi-am schimbat parerea si mi-am zis: "nu, nu-i in regula aceasta gandire, pentru ca durata fireasca de viata a unui brad este de multe zeci de ani, bradutul nu ajunge la maturitate cand este taiat, precum laleaua!"
Atunci am incercat sa cumpar brad in ghiveci, cu gandul de a-l rasadi dupa ce trec sarbatorile. Din pacate, operatiunea nu mi-a reusit, bradutul s-a uscat...
De aceea, in urma cu cativa ani am cumparat brad artificial. In zilele noastre sunt foarte bine realizati acesti braduti artificiali.
Nu cred ca voi mai cumpara vreodata brad natural.
Pentru că da, CUMPĂR BRAD NATURAL de Crăciun. Și vă invit, dragi prieteni, să faceți la fel. Cu atenție mare, să nu luăm brazi tăiați ilegal, de țig... pardon, am vrut să spun minoritarii viitori majoritari.
Un brad crescut în pepiniere este dedicat acestui scop. Dacă n-ar exista cererea, nu s-ar mai planta. În scurta lui viață produce niscaiva oxigen, curăță nițel atmosfera.
Aveți idee câtă poluare apare în procesul de fabricație al unui brad artificial, din plastic? Mai vorbim și de noxele emanate în timpul transportului, din China până în sufrageriile noastre?
Brazii în ghiveci. Avem legi împotriva chinuirii animalelor, lucru excepțional. Dar cine ne dă dezlegare la chinuit brazii? Apoi, replantarea lor e un proces cu șanse minime de reușită.
Din punctul meu de vedere, bradul cumpărat din pepiniere e singurul care aduce în case miros de cetină și este parte a unui proces ecologic, sustenabil.
Sărbători Fericite!
Pentru ca institutiile statului nu se ocupa ( inca ) de combaterea eficienta a defrisarilor , noua, societatii responsabile nu ne ramane decat sa folosim radarul padurilor si...sa ne sacrificam propriul brad de craciun...
Sa ne luam tara inapoi!