Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Criminaliștii au găsit noi rămășițe umane, într-o pădure. Ar putea fi Luiza. DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă”

Căutări Caracal

Gheorghe Dincă i-a condus luni pe anchetatori spre o pădure unde aceștia au găsit fragmente de oase, despre care cred că ar putea aparține Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie. „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă, cenușa trebuie cernută. Din declarația lui rezultă că ar fi trupul Luizei”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Dincă a susținut în fața investigatorilor că a ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, la domiciliul lui, și că a folosit aceleași metode ca în cazul Alexandrei, a mai spus reprezentanta DIICOT. 

Aceasta a afirmat că mâine vor continua cercetările la fața locului și că în fiecare zi sunt ridicate de la locuința inculpatului probe criminalistice.

Ministrul Interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat luni seară că, în cazul de la Caracal „se lucrează în ritm alert și se administrează probele sub coordonarea procurorilor DIICOT” și că în rezolvarea lui sunt implicați unii dintre cei mai buni criminaliști.

Până acum, Dincă i-a condus pe criminaliști pe piste false, după ce a susținut că ar fi aruncat corpul fetei ba în Olt, ba în Dunăre, ba într-un lac din apropiere de Caracal.

Inculpatul le-a mai declarat anchetatorilor că telefonul fetei s-ar afla pe un câmp de floarea soarelui, unde oamenii legii l-au căutat cu detectoare de metale, fără a-l găsi însă.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, iar medicii legiști au confirmat, după ce au făcut teste ADN, faptul că oasele găsite în arzătorul improvizat din curtea acestuia sunt ale Alexandrei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult