Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Criminaliștii au găsit noi rămășițe umane, într-o pădure. Ar putea fi Luiza. DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă”

Căutări Caracal

Gheorghe Dincă i-a condus luni pe anchetatori spre o pădure unde aceștia au găsit fragmente de oase, despre care cred că ar putea aparține Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie. „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă, cenușa trebuie cernută. Din declarația lui rezultă că ar fi trupul Luizei”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Dincă a susținut în fața investigatorilor că a ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, la domiciliul lui, și că a folosit aceleași metode ca în cazul Alexandrei, a mai spus reprezentanta DIICOT. 

Aceasta a afirmat că mâine vor continua cercetările la fața locului și că în fiecare zi sunt ridicate de la locuința inculpatului probe criminalistice.

Ministrul Interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat luni seară că, în cazul de la Caracal „se lucrează în ritm alert și se administrează probele sub coordonarea procurorilor DIICOT” și că în rezolvarea lui sunt implicați unii dintre cei mai buni criminaliști.

Până acum, Dincă i-a condus pe criminaliști pe piste false, după ce a susținut că ar fi aruncat corpul fetei ba în Olt, ba în Dunăre, ba într-un lac din apropiere de Caracal.

Inculpatul le-a mai declarat anchetatorilor că telefonul fetei s-ar afla pe un câmp de floarea soarelui, unde oamenii legii l-au căutat cu detectoare de metale, fără a-l găsi însă.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, iar medicii legiști au confirmat, după ce au făcut teste ADN, faptul că oasele găsite în arzătorul improvizat din curtea acestuia sunt ale Alexandrei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult