Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Criminaliștii au găsit noi rămășițe umane, într-o pădure. Ar putea fi Luiza. DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă”

Căutări Caracal

Gheorghe Dincă i-a condus luni pe anchetatori spre o pădure unde aceștia au găsit fragmente de oase, despre care cred că ar putea aparține Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie. „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă, cenușa trebuie cernută. Din declarația lui rezultă că ar fi trupul Luizei”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Dincă a susținut în fața investigatorilor că a ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, la domiciliul lui, și că a folosit aceleași metode ca în cazul Alexandrei, a mai spus reprezentanta DIICOT. 

Aceasta a afirmat că mâine vor continua cercetările la fața locului și că în fiecare zi sunt ridicate de la locuința inculpatului probe criminalistice.

Ministrul Interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat luni seară că, în cazul de la Caracal „se lucrează în ritm alert și se administrează probele sub coordonarea procurorilor DIICOT” și că în rezolvarea lui sunt implicați unii dintre cei mai buni criminaliști.

Până acum, Dincă i-a condus pe criminaliști pe piste false, după ce a susținut că ar fi aruncat corpul fetei ba în Olt, ba în Dunăre, ba într-un lac din apropiere de Caracal.

Inculpatul le-a mai declarat anchetatorilor că telefonul fetei s-ar afla pe un câmp de floarea soarelui, unde oamenii legii l-au căutat cu detectoare de metale, fără a-l găsi însă.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, iar medicii legiști au confirmat, după ce au făcut teste ADN, faptul că oasele găsite în arzătorul improvizat din curtea acestuia sunt ale Alexandrei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult