Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Criminaliștii au găsit noi rămășițe umane, într-o pădure. Ar putea fi Luiza. DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă”

Căutări Caracal

Gheorghe Dincă i-a condus luni pe anchetatori spre o pădure unde aceștia au găsit fragmente de oase, despre care cred că ar putea aparține Luizei Melencu, adolescenta dispărută în luna aprilie. „Inculpatul a recunoscut că a abandonat un sac cu fragmente osoase și cenușă, cenușa trebuie cernută. Din declarația lui rezultă că ar fi trupul Luizei”, a declarat Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT.

Dincă a susținut în fața investigatorilor că a ucis-o pe Luiza în ziua în care a răpit-o, la domiciliul lui, și că a folosit aceleași metode ca în cazul Alexandrei, a mai spus reprezentanta DIICOT. 

Aceasta a afirmat că mâine vor continua cercetările la fața locului și că în fiecare zi sunt ridicate de la locuința inculpatului probe criminalistice.

Ministrul Interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat luni seară că, în cazul de la Caracal „se lucrează în ritm alert și se administrează probele sub coordonarea procurorilor DIICOT” și că în rezolvarea lui sunt implicați unii dintre cei mai buni criminaliști.

Până acum, Dincă i-a condus pe criminaliști pe piste false, după ce a susținut că ar fi aruncat corpul fetei ba în Olt, ba în Dunăre, ba într-un lac din apropiere de Caracal.

Inculpatul le-a mai declarat anchetatorilor că telefonul fetei s-ar afla pe un câmp de floarea soarelui, unde oamenii legii l-au căutat cu detectoare de metale, fără a-l găsi însă.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, iar medicii legiști au confirmat, după ce au făcut teste ADN, faptul că oasele găsite în arzătorul improvizat din curtea acestuia sunt ale Alexandrei.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult