Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

BREAKING NEWS. Au fost publicate Ordonanțele fiscale în Monitorul Oficial. Șomajul tehnic, ajutorul pentru IMM-uri și celelalte măsuri economice pentru a combate efectele coronavirusului intră în vigoare. Citiți textul integral | Se redefinește situația de „forță majoră” aplicabilă contractelor în derulare

Ordonanțele de urgență adoptate miercuri prin care guvernul ia primele măsuri fiscale pentru a sprijini mediul de afaceri, în contextul epidemiei de COVID 19, au fost publicate în astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare. E vorba despre OUG 29 și OUG 30 / 2020. 

Siteul Monitorului Oficial este la această oră blocat.

Mai jos puteți vedea textul integral al OUG 29, dar și câteva noutăți apărute.

Aici puteți vedea integral și textul OUG 30, actul normativ care regelementează șomajul tehnic plătit parțial de statși celelalte măsuri sociale. La finalul actului normativ sunt atașate și declarațiile pe care trebuie să le completeze angajatorul

Câteva dintre noutățile OUG 29:

  • se redefinește situația de "forță majoră" aplicabilă contractelor în derulare. Nu sunt considerate "imprevizibile", în sensul definirii acestei noțiuni, "măsurile luate de autorități în conformitate cu actul normativ care a instituit starea de urgență".

  • firmele care iau împrumut pentru capital de lucru, dar au restanțe "se obligă" să le achite din creditul luat.

Redăm mai jos o parte din textul integral al ordonanțelor:


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult