Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

BREAKING NEWS. Au fost publicate Ordonanțele fiscale în Monitorul Oficial. Șomajul tehnic, ajutorul pentru IMM-uri și celelalte măsuri economice pentru a combate efectele coronavirusului intră în vigoare. Citiți textul integral | Se redefinește situația de „forță majoră” aplicabilă contractelor în derulare

Ordonanțele de urgență adoptate miercuri prin care guvernul ia primele măsuri fiscale pentru a sprijini mediul de afaceri, în contextul epidemiei de COVID 19, au fost publicate în astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare. E vorba despre OUG 29 și OUG 30 / 2020. 

Siteul Monitorului Oficial este la această oră blocat.

Mai jos puteți vedea textul integral al OUG 29, dar și câteva noutăți apărute.

Aici puteți vedea integral și textul OUG 30, actul normativ care regelementează șomajul tehnic plătit parțial de statși celelalte măsuri sociale. La finalul actului normativ sunt atașate și declarațiile pe care trebuie să le completeze angajatorul

Câteva dintre noutățile OUG 29:

  • se redefinește situația de "forță majoră" aplicabilă contractelor în derulare. Nu sunt considerate "imprevizibile", în sensul definirii acestei noțiuni, "măsurile luate de autorități în conformitate cu actul normativ care a instituit starea de urgență".

  • firmele care iau împrumut pentru capital de lucru, dar au restanțe "se obligă" să le achite din creditul luat.

Redăm mai jos o parte din textul integral al ordonanțelor:


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult