Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

BREAKING NEWS. Au fost publicate Ordonanțele fiscale în Monitorul Oficial. Șomajul tehnic, ajutorul pentru IMM-uri și celelalte măsuri economice pentru a combate efectele coronavirusului intră în vigoare. Citiți textul integral | Se redefinește situația de „forță majoră” aplicabilă contractelor în derulare

Ordonanțele de urgență adoptate miercuri prin care guvernul ia primele măsuri fiscale pentru a sprijini mediul de afaceri, în contextul epidemiei de COVID 19, au fost publicate în astăzi în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare. E vorba despre OUG 29 și OUG 30 / 2020. 

Siteul Monitorului Oficial este la această oră blocat.

Mai jos puteți vedea textul integral al OUG 29, dar și câteva noutăți apărute.

Aici puteți vedea integral și textul OUG 30, actul normativ care regelementează șomajul tehnic plătit parțial de statși celelalte măsuri sociale. La finalul actului normativ sunt atașate și declarațiile pe care trebuie să le completeze angajatorul

Câteva dintre noutățile OUG 29:

  • se redefinește situația de "forță majoră" aplicabilă contractelor în derulare. Nu sunt considerate "imprevizibile", în sensul definirii acestei noțiuni, "măsurile luate de autorități în conformitate cu actul normativ care a instituit starea de urgență".

  • firmele care iau împrumut pentru capital de lucru, dar au restanțe "se obligă" să le achite din creditul luat.

Redăm mai jos o parte din textul integral al ordonanțelor:


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult