Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Bucureștenii care donează sânge marți și miercuri în Parcul Herăstrău primesc gratuit un bilet la Untold

Blood Network la București

photo icon Persoanele care donează sânge până în 29 iulie primesc bilete gratuite și reduceri la abonamentele pentru festivalul UNTOLD

Caravana Blood Network s-a oprit luni la București, în Parcul Herăstrău, unde te poți îmbarca într-un autobuz al șansei la viață: un centru mobil în care donezi în deplină siguranță sânge. 

La sfârșit, donatorii primesc gratuit un bilet pentru ziua de joi a festivalului Untold, când pe scenă vor urca Dimitri Vegas&Like Mike, Tiesto și Faithless. 

Marți și miercuri, bucureștenii sunt așteptați din nou, între orele 9.00 și 13.00, la intrarea Charles de Gaulle din Parcul Herăstrău pentru a dona sânge și a-și primi biletul gratuit la Untold. 

Cei care nu ajung să doneze la caravana mobilă, pot să se îndrepte spre Centrele de Transfuzii din întreaga țară până pe 29 iulie. Cei care donează la unul dintre Centrele de Transfuzii din țară și înscriu codul de donator primit pe siteul www.untold.com/bloodnetwork primesc o reducere de 150 de lei din prețul final al abonamentului.

200 de oameni au donat 80 de litri de sânge în trei zile la Cluj

În cele trei zile în care caravana Blood Network s-a aflat la Cluj, în perioada 15-17 iulie, 200 de persoane au donat 80 de litri de sânge.

După succesul pe care campania Pay With Blood l-a avut anul trecut, UNTOLD a reluat în acest an acțiunea de donare de sânge la nivel național, împreună cu singura platformă tehnologică de donare de sânge din România, Și Eu Donez, care a pus bazele primei Rețele a Donatorilor Benevoli de Sânge. Și Eu Donez îi va anunța pe cei înscriși pe platformă, prin newsletter sau telefon, dacă este nevoie de ei ca să doneze la centrul din județul lor. Sistemul va putea prevedea anumite nevoi de sânge, pe grupe, arii geografice, în perioade delimitate ale anului și are scopul de a asigura un flux constant al donatorilor, evitând crizele, dar și aglomerările.

Cum te poți înscrie în Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge

„Unii dintre cei care au donat sânge în cadrul caravanei au făcut-o pentru prima dată. Este vorba despre tineri care înainte nu aveau informațiile necesare, nu aveau încredere, aveau o anumită reticență. La Cluj am întâlnit tineri care donaseră și la ediția de anul trecut, la centrele fixe, când am organizat Pay With Blood”, a declarat pentru Republica.ro Adrian Chereji, director de Marketing și Comunicare UNTOLD.

Cei care donează se pot înscrie pe platforma Și Eu Donez, în Rețeaua Donatorilor Benevoli de Sânge, fie accesând adresa https://reteaua.sieudonez.ro, fie descărcând aplicația disponibilă în AppStore, Google Play și în Magazinul Windows. Intrarea în rețea este extrem de simplă și intuitivă, fiecare membru își poate crea contul personal logându-se prin email sau Facebook și completând un formular cu informații de bază.

Campania Blood Network este realizată cu sprijinul Kaufland România, partener oficial al UNTOLD 2016, în parteneriat cu platforma Și Eu Donez, McCann Erickson România, dar și cu ajutorul Institutului Național de Transfuzii Sanguine.

În 2015, Pay With Blood a înregistrat un număr de peste 1500 de donatori, iar organizatorii estimează că sângele a ajuns la peste 3100 de pacienți. Pay With Blood a câștigat două premii la cea mai prestigioasă competiție a industriei creative, Cannes Lions, un Silver Liob în PR și un Bronze Lion în MEDIA, dar și două premii Silver Drum la competiția Golden Drum din Portoroz.

UNTOLD 2016 va avea loc în perioada 4-7 august, iar pe scenă vor urca top 5 DJ ai lumii, Dimitri Vegas&Like Mike, Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix, Tiesto alături de alți peste 150 de artiști internaționali de renume.

Și eu donez este o organizație non-profit, finanțată exclusiv din fonduri private. Soluția tehnologică pentru realizarea aplicațiilor și a sistemului de learning machine care va fi funcțional din august este oferită de Microsoft România.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • si eu care donez pe gratis ... :D (glumesc, ma bucur ca sunt initiative din astea, eu donez ca ma gandesc ca sunt altii in nevoie, e alegerea mea)
    • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult