Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Bune Vestiri

IPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, dă de veste că „Nu s-ar prăbuși România dacă toate tinerele familii ar avea măcar câte trei copii, unul pentru tata, unul pentru mama și unul pentru țară și Biserică”.

Carevasăzică, turnătorul cu numele conspirativ „Ionică” vrea ca femeia română să-i toarne noi cotizanți pentru parohiile BOR. Dar de ce trei și nu patru? De ce să nu ceară ÎPS Gură de Aur și câte un copil de suflet pentru Sfânta Securitate?

Gânditorul dunărean Marius Șumudică, antrenorul campioanei, Astra Giurgiu, a cuvântat: „Cine nu bea, nu fumează și nu face pipi în chiuvetă, nu e fotbalist”. Asta în legătură cu cei patru prunci ai naționalei de tineret care s-au botezat cu alcool în avion. Având în vedere scorul 0-0 produs acasă de naționala „mare” a României în meciul cu Danemarca, se pune întrebarea: tricolorii n-or fi urinat suficient în chiuvetă? Sau n-au nimerit chiuveta?

Președintele Senatului, CP Tăriceanu, consideră că sutele de mii de oameni care au protestat împotriva OUG 13 au făcut mult rău României: „Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că țările partenere din UE ne privesc cu un... anumit dispreț”.

Dar dumneavoastră, v-aș întreba, stimați Republicani, cu ce sentiment îl priviți pe CP Tăriceanu?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pământul nu va fi distrus de către extratereștri, ci de către oameni.

  Mai nou și germanii au legalizat căsătoriile între homosexuali.
  Se pare că, încet-încet, Europa devine o bombă cu ceas care în final va exploda.
  Anormalitatea este ridicată la rang de normalitate.
  Până în anii ’70, tratatele de psihiatrie şi codificarea internaţională a bolilor (I.C.D.) conţinea diagnosticul de boală numit „homosexualitate”, fiind trecut la capitolul „deviaţii sexuale”.
  În urma presiunilor făcute de homosexualii americani asupra Asociației de Psihiatrie din SUA, aceasta a scos diagnosticul de ,,homosexualitate'' din tratatele din psihiatrie.
  Astfel, eliminarea diagnosticului a dus la dispariția tratamentului.
  Deci, în loc să tratăm o afecțiune, o aducem la statutul de normalitate când ea de fapt chiar trebuie tratată pentru că împiedică perpetuarea speciei umane, are un caracter distructiv.
  (Moleculele modificate din structura unei gene sunt la baza homosexualității - conform studiilor NIMBioS. De asemenea, din studii a reieșit că 2/3 dintre bărbații homosexuali au fost efeminați în copilărie iar 2/3 din lesbiene au avut dorința repetitivă de a fi băieți).
  Mai semnifică ceva cuvintele ,,tată'' și ,,mamă''?
  Căsătoria a fost și va rămâne una dintre cele 7 taine și nu poate fi întinată.
  PS: Pe când, atunci, vom legaliza și zoofilia și căsătoria cu un animal ? Dacă tot spune câte unul că e liber să iubească pe cine vrea și să fie iubit.....
  S-a întors lumea cu susul în jos.
  Europa nu va fi distrusă de ISIS; pământul nu va fi distrus de extratereștri.
  Noi, oamenii, suntem prea buni: ne distrugem singuri.
  • Like 0
 • Popa este un dobitoc retrograd care crede ca daca sunt cateva babe analfabete si cretine care ii calca in biserica, ar fi cazul sa spuna EL ce trebuke facut. Un imbecil anacronic.
  Tariceanu este o alta categorie. Este o jigodie ordinara, un parvenit, un spoit care se crede de clasa superioara, un "june" retardat, un tradator, un gunoi. Sa continui?
  • Like 1
 • Asta-i o nadă la comentarii, dar fie. Păi, cu sentimentul, pardon, cu certitudinea, că acest individ nu va fi părăsit de prostie până când ne va părăsi fizic. Cum, deseori, prostia merge mână în mână cu frustrarea, indivizi ca Tăriceanu își calcă pe tot ce au lăuntric bun, doar- doar partidul îi va recompensa pe potriva fitness-ului lingual. Bolșevicii, buni psihologi, au înțeles din prima profilul acestui tip uman. Sindrom ”puță mică”, lacom la bani ca un țigan la găini, fricos de muncă, la fel, ca un țigan la coasă, altminteri educat, cu hobby de gentlemani, impecabil vestimentar în flăcăiala lui tomnatică, și mai ales cu revendicări de aristocrat, recte de partid liberal, cum trăiește cu iluzia el, Popescu Tăriceanu. Sunt convins că persoanele homosexuale îi provoacă reacții de arahnofob, dar consimte cu ochi umezi de căprioară la relații politice împotriva naturii, cum ar fi cele liberalo-pesediste. Stie foarte bine ca protestele anticoruptie de la Bucuresti, si nu numai, au stat pe pagina intai a tuturor ziarelor din UE iar oficialii de la Bruxelles și din SUA le-au susținut, uneori la limita limbajului diplomatic.Dar nu, spilcuitul care amușinează subțiorile PSD latră ca bișonul pe lângă dulăii plini de scaieți crescuți de Iliescu, și spune ca UE ne disprețuiește din cauza protestelor anticorupție. Exact nivelul celui care scrie cu markerul obscenități pe pereții unui wc din gară. Ce soartă a avut Lucretiu Pătrășcanu nu vrea să-și amintească. E legionarul pomădat al partidului, nu mai are trecut, doar viitor.
  • Like 2
 • Cu sentimentul că mă aflu în fața unei jigodii.
  • Like 2
 • check icon
  Nu-i de vină cine fură, vinovat e cel ce stigă "Hoții!".

  Părerea mea este că cei de teapa lui Tăriceanu sunt și puțin stupizi sau trăiesc într-o altă lume, dacă au impresia "țările membre UE" cred ceea ce livrează ei. De parcă cineva ar crede că Erdogan vrea să aducă democrația în Turcia. Chiar nu-și dau seama că-s ridicoli? Sau ne cred atât de proști?
  • Like 2
 • Păi Tăriceanu ăsta ar vrea ca în loc să ne recunoaștem greșelile și să le îndreptăm, mai bine să le ascundem, ca să nu fim disprețuiți – dar eu zic că dacă ne-om apuca să le punem pielea pe gard, cu a lui să începem! Pană la lumea de dincolo, popii știu că fiecare copilaș născut înseamnă un botez, o jumătate de cununie și o veșnică pomenire. Departe de imaculata concepție, trăim zilele monstruaselor procreări.
  • Like 2
 • Tăriceanu face exact ca și Ceaușescu, întoarce totul pe dos, face abstracție de realitate, dehhh, lui îi convine să facă pe prostul!!!
  • Like 1
 • Pe Tariceanu il privesc cu un sentiment de mila pentru poporul Roman.
  • Like 2
 • Pe Tăriceanu..cu sila! Cat despre înalta fata bisericeasca..seamănă destul de mult indemnul lui cu indemnul lui Erdogan către conationalii lui de a avem mulți urmasi... De ce oare seamănă cele două curente extremiste? Cel crrstin ortodox cu cel islamist?
  • Like 1
 • Pe vremuri copii aia care nu erau prea dotați intelectual , ca sa nu se simtă paria scoli erau băgați intr-o clasa "specială " așa și cu specimenele enumerate mai sus , niște personaje mai "speciale " . Oricum problema e ca specimene din astea au sute de mii de admiratori .
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult